Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Svatba by měla přijít ve chvíli, kdy si je člověk jistý, že jeho partner je emocionálně vyzrálý zodpovědný člověk, jeho vztah k financím je roky prověřený, životní postoje a názory jsou ve vzájemném souladu a že je schopen dostát “v dobrém i zlém”. Rozhodně by to nemělo být ve chvíli, kdy někomu tikají biologické hodiny nebo je dítě na cestě. Bohudík už naše společnost dospěla do stavu, kdy svobodná matka není stigma a ženy se nemusí nechat tlačit do svatby. Ač se to nezdá, tak dítě je daleko menší právní závazek než svatba. Nenutí nikoho k placení dluhů a povinnost vzájemné výživy stanovuje na omezenou dobu. Dítě s idiotem člověk ustojí snadno, v manželství s idiotem dopadá blbě.
jak se tady píše, strašný množství žen není schopný odhadnout chlapa předem, případně se úplně náhle po svatbě změní, proto je svatba strašně nebezpečný experiment ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
jak se tady píše, strašný množství žen není schopný odhadnout chlapa předem, případně se úplně náhle po svatbě změní, proto je svatba strašně nebezpečný experiment
Ona ti spousta chlapů taky řekne, že se ženská po svatbě změnila k horšímu. Prostě lapli ptáčka, tak šup ho vychovávat. Myslím, že v tomhle si, jako pohlaví, nemáme co vyčítat… Svatba by měla být až po tom, co oba charaktery dostanou šanci projevit naplno… ![]()
Příspěvek upraven 30.07.20 v 16:44
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…
Když má člověk kvalitního partnera, tak je to podle mě úplně fuk. Jméno rodinu nedělá a de.bil bude dělat peklo při rozchodu i rozvodu. To je k plánovanému rodičovství.
Udělat si dítě neplánovaně mi příjde o držku.
Máme dítě a jsme nesezdaní partneři.
Nijak netoužím po svatbě nebo stejném příjemní. Spíš mě děsí fakt, že by se jednomu z nás něco stalo.
Urazelo by me to, ze chlapovi nestojim za to, aby si me vzal. ![]()
@Baba píše:
Když má člověk kvalitního partnera, tak je to podle mě úplně fuk. Jméno rodinu nedělá a de.bil bude dělat peklo při rozchodu i rozvodu. To je k plánovanému rodičovství.Udělat si dítě neplánovaně mi příjde o držku.
To souhlas, akorát při rozchodu alespoň neřešíš debilovo dluhy.
@Natt00 píše:
Urazelo by me to, ze chlapovi nestojim za to, aby si me vzal.
Tenhe přístup nepochopím.
To získáš nějakou vyšší hodnotu nebo co?
A nic, to je stejně dokola to samé ![]()
Já jsem staromódní a zastávam názor, že pokud už jsou děti, je vhodné vyřešit i svatbu. Né kvůli vztahu, tam opravdu na papíru nezáleží, ale život není jen procházka růžovou zahradou a stávají se bohužel i ošklivé věci, třeba úmrtí partnera, když jsou děti ještě malé. A tam je manžel vždy v lepší pozici. Kdyby se mělo cokoliv stát, chtěla bych, aby partner/manžel s dětmi řešil co nejméně problémů v dané chvíli, proto za mne manželství ano. Ale jinak je mi jedno, jak to mají ostatní, papír rodinu nedělá.
@Anonymní píše:Že je to běžné.. Mám za sebou manželství a jednou stačilo.. Další děti už mám jako svobodná a nic se na tom měnit nebude.. Nebo myslíš, že je manželství nějaká záchrana? Že se nerozejdete? Blbost..
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…
@Janli píše:
Ona ti spousta chlapů taky řekne, že se ženská po svatbě změnila k horšímu. Prostě lapli ptáčka, tak šup ho vychovávat. Myslím, že v tomhle si, jako pohlaví, nemáme co vyčítat… Svatba by měla být až po tom, co oba charaktery dostanou šanci projevit naplno…Příspěvek upraven 30.07.20 v 16:44
to je pravda, takže jen pár minut před smrtí ![]()
@Baba píše:
Tenhe přístup nepochopím.To získáš nějakou vyšší hodnotu nebo co?
A nic, to je stejně dokola to samé
nedostatek sebevědomí a sebeúcty
@Janli Dítě s idiotem člověk ustojí snadno, v manželství s idiotem dopadá blbě.
Nesouhlasím. Dítě s idiotem se dobře ustát nedá. Viz xy diskusí.
Rozvod není tak jednoduchej jako sbalit kufry a odejít v případě nesezdanýho páru. A i ten vdovskej důchod se s dětmi hodí, když se něco stane (musíš ho ale zabít šikovně, aby to nebylo na tebe, jinak ti nic nedaj). Dále SJM. Ale jo, je to jen papír, spousta věcí jako hypotéka, společnej majetek, příjmení, informování o zdravotním stavu a tak se dá ošetřit jinak. Otázka je PROČ to ošetřovat jinak, když se můžete vzít.
Příspěvek upraven 30.07.20 v 17:09
@Natt00 píše:wow, tak to ti staci malo.
Urazelo by me to, ze chlapovi nestojim za to, aby si me vzal.
@akavi píše:
Rozvod není tak jednoduchej jako sbalit kufry a odejít v případě nesezdanýho páru. A i ten vdovskej důchod se s dětmi hodí, když se něco stane (musíš ho ale zabít šikovně, aby to nebylo na tebe, jinak ti nic nedaj). Dále SJM. Ale jo, je to jen papír, spousta věcí jako hypotéka, společnej majetek, příjmení, informování o zdravotním stavu a tak se dá ošetřit jinak. Otázka je PROČ to ošetřovat jinak, když se můžete vzít.Příspěvek upraven 30.07.20 v 17:09
A proč ne? Smlouva jako smlouva. AKorát manželství už je předdefinovaný text ![]()