Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gebča píše:
@Babane, veřejně před svědky je to opravdu něco jiného, než si to myslet
myslet totiž znamená prd vědět, že?
ale každého věc, já jsem staromódní a hodlám tak i nadále žít i umřít
Jak myslet? To snad vím, ne? Jakože podpisem bude víc můj muž?
Nebo když to budou vědět návštěvníci svatby a rozešlu oznámení tetičkám ze čtvrtého kolena, tak bude ještě víc můj?
Nechápu. Co si myslí ostatní, je mi tak nějak šumák.
Hlavne clovek nema na nic rikat nikdy a mit negativni, odmitavy pristup v zivote. Mam kolegyni, ktera tvrdila, ze nikdy se nechce vazat, o staly vztah nestoji, decka nechce, nic nechce. A vzdycky si k sobe hledala a hleda stejne panacky, kteri mluvi stejne. Jeden ji musel hodne udelat zarez v srdci, protoze jak mluvi zahorkle a vycitave, ze zrovna on tvrdil, ze dite nechce, zavazky nechce, svatbu nechce a uz ma vse, ale sel jinam. Ze ho nechape. Proste jina mela jine charisma, byla jina osobnost, nez ta pred tim a chlap uplne obratil. Moje kolegyne to neprizna, dela drsnacku, ale podle toho jak o nem mluvi ji to i po letech hodne boli.
Ono je to tak, až na výjimky, všude na světě. Napříč vyznáním, všechny kultury mají nějaký druh prechodoveho rituálu, tedy svatby, ať už to jsou křesťané, muslimové, buddhisté nebo i ateisté. To jen moderní západní společnosti začaly žít takhle, bez závazku, asi aby se vlk nazral a koza zůstala celá. Mimochodem, například i u pohovoru, když přijde třeba muž kolem 40, svobodný, tak je to divné, totéž tady na fóru, čtu názory ze 40 svobodný muž je podezřelý. Proste status manžel / manželka svou váhu má, a to celosvětově.
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat těch holek, které nikdy neřekly, že se Nechtějí vdávat a přesto je chlap o ruku nepozadal, nevadí vám to? Je mi jasné, že po letech mluvíte jak chlap, že to je jen kus papíru ale stejně nemrzi to? Že zrovna vy jste mu za to nestaly ale třeba bývalá ano? Upřímně mně by to mrzeloSamozřejmě pokud to máte od začátku nastavene tak, že jste stim přišly vy a on tak proti tomu nic nemám.
tak za sebe - ne, opravdu nevadilo. ono to neni o tom, ze by nikdy nepozadal, kdykoliv jsme se bavili o svatbe, muj dotaz znel, zda by mu nevadilo, ze se nechci vdavat. nikdy s tim nebyl problem. jsem velice vdecna a vazim si toho, ze respektovali muj nazor a nechovali se jak nektere zde pisi - citive vydirani, ze si ho nevaziˇ, kdyz si ho nechci vzit, aj. nazory, co tu obxas padaji… vim, ze muj postoj ke svatbe je ojedinely, ale nevidim na tom nic spatneho ci pohorsujiciho (na rozdil od svateb pod „natlakem“)
@Baba píše:
Jak myslet? To snad vím, ne? Jakože podpisem bude víc můj muž?Nebo když to budou vědět návštěvníci svatby a rozešlu oznámení tetičkám ze čtvrtého kolena, tak bude ještě víc můj?
Nechápu. Co si myslí ostatní, je mi tak nějak šumák.
OK, pokud jste doma OPRAVDU zajedno
já se vdávat nechtěla, taky jsem nepotřebovala papír, jenom mě nenapadlo, že můj tehdejší „partner“ to vnímal tak, že mi není dost dobrý, že mi za tu svatbu nestojí… dost jsem zírala, když z něj tenhle důvod jeho povadlé nálady vypadl…
@Baba píše:
Tenhe přístup nepochopím.To získáš nějakou vyšší hodnotu nebo co?
A nic, to je stejně dokola to samé
Být manželka je ta nejvyšší hodnota, nevadí, že tě podvádí, na rodinu kašle, nemáte žádný partnerský život, hlavně, že je složitější to ukončit
@sahrazad1 píše:
Ono je to tak, až na výjimky, všude na světě. Napříč vyznáním, všechny kultury mají nějaký druh prechodoveho rituálu, tedy svatby, ať už to jsou křesťané, muslimové, buddhisté nebo i ateisté. To jen moderní západní společnosti začaly žít takhle, bez závazku, asi aby se vlk nazral a koza zůstala celá. Mimochodem, například i u pohovoru, když přijde třeba muž kolem 40, svobodný, tak je to divné, totéž tady na fóru, čtu názory ze 40 svobodný muž je podezřelý. Proste status manžel / manželka svou váhu má, a to celosvětově.
Mluvíš mi z duše, díky moc ![]()
@sahrazad1 píše:
Ono je to tak, až na výjimky, všude na světě. Napříč vyznáním, všechny kultury mají nějaký druh prechodoveho rituálu, tedy svatby, ať už to jsou křesťané, muslimové, buddhisté nebo i ateisté. To jen moderní západní společnosti začaly žít takhle, bez závazku, asi aby se vlk nazral a koza zůstala celá. Mimochodem, například i u pohovoru, když přijde třeba muž kolem 40, svobodný, tak je to divné, totéž tady na fóru, čtu názory ze 40 svobodný muž je podezřelý..Proste status manžel / manželka svou váhu má, a to celosvětově.
Jednak na pracovním pohovoru nikoho stav nezajímá, u žen možná tak počet a jestli má hlídání, když jsou nemocné. Dává to smysl - v práci se musí pracovat. ![]()
Navíc, to, že je někdo svobodný vůbec neznamená, že nemá partnerku a děti. Aspoň u nás v Praze to tak chodí ![]()
Příspěvek upraven 30.07.20 v 18:35
@sahrazad1 píše:
a to jsme tu, milá sahrazad (doufám, že jsem se Tě tímto oslovením nedotkla) nezmínily staré úsloví „nejdřív kostel, pak až postel“ - to by byl teprve hukot, že?
Divný název diskuse. Dítě bez manželství ani nejde. Přece je nejdříve svatba, pak první sex a pak může být dítě. Bez sexu dítě není a bez svatby není sex.
@Baba tak ono dokud je vše ok a těšíte se zdraví, tak to funguje. Známá ovšem narazila, když její partner zemřel. Neměli moc dobré vztahy s jeho rodiči, žili od nich daleko. Dítě měli jedno. On tragicky zahynul a když přišlo k vybavování věcí kolem pohřbu, tak zažila peklo. Rodiče se postavili do první linie a absolutně je nezajímalo, že ona by si přála mít ho pochovaného poblíž, aby mohli se synkem za ním chodit. Rodiče trvali na tom, že bude pochovaný v jejich bydlišti, byl to přeci jejich syn
Když přišla do pohřební služby, tak ji sice chápali, ale jasně ji řekli, že není jeho manželka a tudíž musí respektovat přání jeho rodičů, kteří se vyjádřili nekompromisně a jednoznačně. Prostě nechtěli mít problémy… Ona zlomená, zdrcená, nešťastná, nenadělala nic. Jezdí se synem na opačný konec republiky jednou za čas, protože nemá peníze ani možnosti častěji
takže jen takový detail ze života… praktické hledisko když jeden z partnerů zemře, což se může stát kdykoliv. Nemluvě o tom, že v případě dědického řízení si jako manželka někde jinde, než jako nesezdaná přítelkyně, stejně tak vdovský důchod. Pro někoho to nejsou relevantní argumenty, něco se dá ošetřit i jinak, ale vše určitě ne.
@sahrazad1 píše:
Tak já nevím, já myslela, že se hodnotí člověk a je jedno, jestli s někým žije nebo ne. A už vůbec je jedno, jestli má s někým podepsanou nějakou smlouvu nebo ne. Asi jiný oddíl ![]()
@zoidberg píše:
Divný název diskuse. Dítě bez manželství ani nejde. Přece je nejdříve svatba, pak první sex a pak může být dítě. Bez sexu dítě není a bez svatby není sex.
Konečně jsi to pochopil
![]()
@Baba píše:
Tak já nevím, já myslela, že se hodnotí člověk a je jedno, jestli s někým žije nebo ne. A už vůbec je jedno, jestli má s někým podepsanou nějakou smlouvu nebo ne. Asi jiný oddíl
Představ si, když na pohovor přijde gay nebo lesba! Co budeme dělat???
@gebča píše:
a to jsme tu, milá sahrazad (doufám, že jsem se Tě tímto oslovením nedotkla) nezmínily staré úsloví „nejdřív kostel, pak až postel“ - to by byl teprve hukot, že?
To už by bylo značně mimo realitu ![]()
Stejně tak to bude jednou se svatbou