Dítě bez manželství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sahrazad1
30.7.20 19:11

@Baba Nevidíš důraz na manželství? Nevidíš slevy na manželku, výše zmíněné právní výhody při tragediich, Ale i v praktických věcech, v rodinách věčně dotazy kdy už se vezmete, fakt, ze z manželství neodejdes tak lehce, ale i církevní pojetí svazku, pohádky které konci svatbou a “dokud neumreli…”, v Rusku třeba kurzy pro ženy jak ulovit boháče, a konečně to, ze i děti leckdy ve školce řeší, proč maminka neměla svatbu s tatínkem. Tohle jsou jen příklady, nic jiného, v podstatě si můžeš najít vždy nějaký protichůdný důvod, otázkou je, jak a proč to tak mas. Nemusíš to sem psát, tvá věc, jen manžel manželka je vždycky a všude bran lépe nežli jen přítel partner. V mnoha kulturách tvé žití na psi knížku ani neuznávají, někde je to i trestné.

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
30.7.20 19:13

@zoidberg těžko, firma je konzervativní, s důrazem na určité hodnoty

• Citovat
  • Upravit
66852
30.7.20 19:14
@ontarova.stara píše:
Ted mu tady predcitam o vyhodach manzelstvi. U druhy strany jsem mu dala roubik, aby nedesil kvilenim sousedy.

az dojdes k kapitole o plneni manzelskych povinnosti, popraskaji v cele dedine okna a zrcadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
30.7.20 19:15
@sahrazad1 píše:

Až budu hledat nového zaměstnavatele, tak se na Tebe obrátím s prosbou o kontakt - inu, svůj k svému :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
30.7.20 19:15
@Baba píše:
@neila
Ale kromě vdovského důchodu jde ošetřit všechno. :nevim:

tak vztahy s rodinou, viz třeba případ té mé známé, také ne :nevim: to jsou situace, kdy je ta formalita rozhodující a člověku ani nenapadne, že by k tomu mohlo dojít…
Edit: tím jsem vlastně chtěla říct, že tuto nešťastnou situaci lze vztáhnout na cokoliv, kde přijde k úhoně jeden z partnerů a vztahy s rodiči nefungují. Omezí podávání informací, možnost návštěv, prakticky cokoliv :nevim: Proto říkám, že dokud je všechno v normálu, tak je stav „na psí knížku“ v pohodě. Když se něco pos.ere tak může být status manžela/manželky nenahraditelný…

Příspěvek upraven 30.07.20 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
30.7.20 19:17
@sahrazad1 píše:
@Baba Nevidíš důraz na manželství? Nevidíš slevy na manželku, výše zmíněné právní výhody při tragediich, Ale i v praktických věcech, v rodinách věčně dotazy kdy už se vezmete, fakt, ze z manželství neodejdes tak lehce, ale i církevní pojetí svazku, pohádky které konci svatbou a “dokud neumreli…”, v Rusku třeba kurzy pro ženy jak ulovit boháče, a konečně to, ze i děti leckdy ve školce řeší, proč maminka neměla svatbu s tatínkem. Tohle jsou jen příklady, nic jiného, v podstatě si můžeš najít vždy nějaký protichůdný důvod, otázkou je, jak a proč to tak mas. Nemusíš to sem psát, tvá věc, jen manžel manželka je vždycky a všude bran lépe nežli jen přítel partner. V mnoha kulturách tvé žití na psi knížku ani neuznávají, někde je to i trestné.

Jaká výhoda? Vdovský důchod? Bez této výhody se velmi ráda obejdu.
Když jsou ve vztahu děti, neodejdeš lehce ani jako nevdaná. Kdyby to bylo tak těžký, tak se lidi nerozvádějí jak na běžícím pásu :roll:
Dotaz - kdy už se vezmete brát jako argument svatbě? To jako fakt?
Manželka je brána vždycky a všude lépe? Kým? Sousedem? Prababičkou? :D Mě je tohle ale putna. Můj muž je můj muž a ostatním je po tom kulový.
A jiný kultury mě až tak nezajímají, žiju tady a teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
30.7.20 19:17
@sahrazad1 píše:

Diecéze :lol:

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
30.7.20 19:18
@matkabagristy píše:
az dojdes k kapitole o plneni manzelskych povinnosti, popraskaji v cele dedine okna a zrcadla

Co blbnes, teta? Manzel je blizky pribuzny a v rodine se preci mezi jednotlivymi cleny nesoulozi 8o.
Vy jste tam tou samohonkou zoceleni, ale my se alespon zakladnich pravidel drzime.
V rodine NIKDY.

• Citovat
  • Upravit
461
30.7.20 19:18
@Mango_Lassi píše:
Diecéze :lol:

Vtipe vylez :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31435
30.7.20 19:24

Na tom vsem me stve

1. klise, ze zena je vzdy definovana jako ta vdavekchtiva a chlap jako ten, co chce mimisky bez svatby
2. ze pak lide maji problem nest dusledky svych rozhodnuti.

Jinak v dnesni dobe uz kazdeho svobodne rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
30.7.20 19:28

Pro mě je svatba hodně důležitá. Bývalý přítel si mě vzít nechtěl a bylo velice nepříjemné čelit dotazům, kdy bude svatba apod. jako by to snad bylo jen na mě (jeho se nikdo neptal). Ženy prostě svůj společenský statut manželstvím zvyšují a já nejsem tak odolná, abych to neřešila. Další důležité věci jsou ty právní a ekonomické. A nakonec, jsem nepřekonatelná romantička, je pro mě důležité, že mi muž řekne, že mě chce se vším všudy a do konce života a ještě to zopákne před celou rodinou. Jasně, že to není žádná záruka v dnešní době. Ale já chci prostě tvořit rodinu se vším všudy a přeju si, aby můj muž to cítil stejně. Svatbu jsme plánovali, ale že jsme věděli, že spolu chceme být, přestali jsme tolik řešit ochranu a miminko nás předběhlo :D Což je asi důležitější, už přeci jen máme trochu věk. Takže svatba bude, až se mimi narodí, i když to není úplně podle mých představ, ale člověk zase nemůže chtít všechno, máme se rádi, jsme zdraví, nemáme problémy, toho si vážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.7.20 19:30

@Hobitka
Jeste existuji muzi, kteri stoji o zalozeni rodiny, stoji o manzelstvi. Ale prijde doba, kdy oboje bude tabu.
Moje dcery asi nebudou mit moc sanci, ze najdou zodpovedneho cloveka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
30.7.20 19:33

U ostatnich neresim, sama to mam v poradi manzelstvi, pak dite. Jedine co mi vadi je, ze se zmenil vyznam slova pritel, pritelkyne. Ale uz jsem si zvykla, ze to neni blizky kamarad, ale nevzaty manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
30.7.20 19:39
@Ijen píše:
U ostatnich neresim, sama to mam v poradi manzelstvi, pak dite. Jedine co mi vadi je, ze se zmenil vyznam slova pritel, pritelkyne. Ale uz jsem si zvykla, ze to neni blizky kamarad, ale nevzaty manzel.

Přítel se mi taky nezdá, ale to je můj pocit. Partner nebo muž mi příjde v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
30.7.20 19:45
@Baba píše:
Přítel se mi taky nezdá, ale to je můj pocit. Partner nebo muž mi příjde v pohodě.

Příťa je lepčejší!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí