Dítě - sperma od dárce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.4.17 11:49

Otcem není ten, kdo dítě zplodil, ale ten, kdo se o něj stará ;) V obou našich rodinách se vědělo, že má přítel „problém“. Šli jsme do dárce, máme nádhernou holčičku, přítel ji nade vše miluje. V rodině jsme řekli, že se nakonec zadařilo, nikomu pravdu říkat nehodláme, prd jim je do toho :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.17 07:04

dotaz

Ahoj holky, jsem zde poprvé jako zoufalec. Chci se zeptat, je tady někdo komu vyšla IUI s dárcem? Už jdu po několikáte a moc mě to mrzí..po pár letech vyrovnávání se s naší situaci jsme se odhodlali a výsledek nikde. četla jsem že dárcovské spermie jsou slabé kvůli tomu mražení právě :nevim: je tady nějaká která má zkušenost? a jak zde bylo psáno, neptám se na názory těch které v této situaci nejsou…děkuji :(

• Citovat
  • Upravit
465
26.7.17 12:33

Ahojky, já se na IUI teprv teď chystám takže taky budu ráda za jakýkoliv rady, názory, zkušenosti…Mám za sebou 3× IVF, jednou se zadařilo, máme 2ročního chlapečka od dárce a chceme druhý ale ne a ne se podařit, taky jsem z toho špatná, kor když vidím kolem sebe jak to jiným jde samo, ikdyž kolikrát o to ani nestojí… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
26.7.17 19:39

@optimistka85 nám vyšlo druhé dítko s dárcem a obě po inseminaci v nativu
Nechceš se přidat do jiné diskuze IVF2017? docela nám to tam žije :mavam:
Jak máš starý dítko. Náš má 3 roky a 8 měsíců a teď jsem v nějakém 10-tém týdnu

• Citovat
  • Upravit
465
26.7.17 22:41

@Anais - díky, přidám se ráda :) Malej má 26 měsicu a strašně si to užívám, je to nejkrásnější co muže být mít dítě…vždycky jsem si přála mít hodně dětí, snad aspoň to druhé vyjde.Moc gratuluju že vám to vyšlo, snad nám taky… U mě zatím nepřišly na žádné potíže, byla jsem na hysteroskopii ale na pruchodnosti vaječniků ne tak jestli nebudu muset jít ještě na to, když to nevychází…Si říkám že při IVf je větší pravděpodobnost úspěšnosti než při inseminaci…Ty jsi nebyla vubec teda na IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
27.7.17 05:23

@optimistka85 první bylo ivf, manžel byl na M/T, ale nenašli vůůbec nic, takže první ivf s dárcem bylo jen biochemko a pak mi dr sám navrhl inseminaci v nativu. Jinak jsem taky asi zdravá :jazyk:, takže 3 pokusy první dítko a u druhého jsem si říkala, že když nevyjde 6× iui na pojišťovnu, tak půjdem do ivf.
Přece jen ty hormony zase taková pohoda nejsou a úspěšnost je relativní…
Držím palečky Odkud jsi? Já Brno

• Citovat
  • Upravit
465
27.7.17 12:18

@Anais - U manžela to bylo uplně stejný, tak sme šli hned na IVF, z toho bylo 31 vajiček, já skončila na týden na kapačkách s hyperstimulákem, mrazilo se, 3× se zavadělo z toho 2× nic a napotřetí se uchytlo ale bylo to zamklé těhot. tak revize. Druhe IVf 16 vajiček az toho se narodil malej, ale už se nemrazilo nic. A ted po 3 letech třetí IVF-11 vajíček a zaváděli přímo ukázkový, jak do knížky říkali, samo začalo hatchovat a stejně nic. A až ted mi teprv nabídli ineseminaci, ikdyž by možná ještě pojištovna čtvrtý pokud hradila ale rada zkusím i jinou možnost, protože to IVf je dost náročný jak na cestování, tak na psychiku, leky, injekce…Jsem z Kroměříže a jezdím do FN Olomouc. Jezdili sme chvilku do Zlína na soukromou kliniku ale to byly neskutečný pálky za všechno. Vy jste o tom řekli okolí? od nás ví jen nejbližší že sme byli na umělým ale o dárci nikdo.Bylo to blbý i v práci, pořád se na něco vymlouvat, proč marodím a s čím…tak kdyby to vyšlo ted když jsem na mateřské bylo by to fajn, protože si pak budu už hledat novou práci a tam by mě to asi tak často netolerovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
15.8.17 13:10

Holky, kupovaly jste si před samotnou IVF, IUI nějaké vitamíny? Mám letáček VIP Mami, někdo zas chválí jiný, tak nevím jestli to nebudou jen vyhozené penize…?jinak kyselinu listovou beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
18.8.17 21:27

Zdravím, jsem ted po IUI a docela blbý pocity z toho jak to probíhá. Na pokoji si člověk ani nelehne protože nebudou sdělávat kvuli 15minutám igelit z něho a po samotným zákroku si musím sama seskočit a odejít, tak beztak to ze mě hned vyteklo… :P :D Proč člověka neodvezou tak jak po IVF? nějak jsem to nepobrala…nebo je to tak jen v OL a jinde je to jiný??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.17 07:01

Já jsem byla na IUI v Pardubicích v Sanusu. Doktorka mi to tam šoupla. Pak jsem zůstala půl hodiny ležet tak jak mě zanechali. Mají tam i televizi, aby se člověk nenudil. Řekli mi tedy, že mám počkat 15-20 minut, já tam zůstala půl hodiny a ještě držela nohy nahoře :-D

• Citovat
  • Upravit
465
19.8.17 08:55

Tak to je jiný, nechápu teda proč to tak nedělají i tady… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
27.1.18 21:42

Holky, řekli jste si některá jaké chcete pohlaví a jestli to vubec jde takto si vybrat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
28.1.18 00:31
@optimistka85 píše:
Holky, řekli jste si některá jaké chcete pohlaví a jestli to vubec jde takto si vybrat??

Já na IUI ani IVF nikdy nebyla…ale řekla bych, že to nejde, pouze pokud by hrozila dědičná choroba přenášející se na to nebo to pohlaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
28.1.18 00:34
@optimistka85 píše:
@Anais - U manžela to bylo uplně stejný, tak sme šli hned na IVF, z toho bylo 31 vajiček, já skončila na týden na kapačkách s hyperstimulákem, mrazilo se, 3× se zavadělo z toho 2× nic a napotřetí se uchytlo ale bylo to zamklé těhot. tak revize. Druhe IVf 16 vajiček az toho se narodil malej, ale už se nemrazilo nic. A ted po 3 letech třetí IVF-11 vajíček a zaváděli přímo ukázkový, jak do knížky říkali, samo začalo hatchovat a stejně nic. A až ted mi teprv nabídli ineseminaci, ikdyž by možná ještě pojištovna čtvrtý pokud hradila ale rada zkusím i jinou možnost, protože to IVf je dost náročný jak na cestování, tak na psychiku, leky, injekce…Jsem z Kroměříže a jezdím do FN Olomouc. Jezdili sme chvilku do Zlína na soukromou kliniku ale to byly neskutečný pálky za všechno. Vy jste o tom řekli okolí? od nás ví jen nejbližší že sme byli na umělým ale o dárci nikdo.Bylo to blbý i v práci, pořád se na něco vymlouvat, proč marodím a s čím…tak kdyby to vyšlo ted když jsem na mateřské bylo by to fajn, protože si pak budu už hledat novou práci a tam by mě to asi tak často netolerovali…

Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat… Pojišťovny platí pouze 3×IVF? Nebo víckrát? Z vašeho popisu chápu, že jste byla na ivf 4×? A kolik embryí vám zaváděli? Někde jsem četla, že už nezavádějí 2 ale jen 1. Aby se nerodila dvojčata. Popravdě, asi každá žena bude ráda riskovat dvojčata než marný pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.1.18 12:30

@quera - Právě kámoška mají postiženýho chlapečka a když chtěli druhý zdravý šli na IVF a museli jim dat holčičku, ta ten gen nepřenáší. Tak mě napadlo, jestli si nejde vybrat i při IVF, ale asi ne.
Já jsem byla 3× IVf a zitra jdu na čtvrtý odběr vajiček a v PA asi ET. Pojištovna proplácí 3 pokusy když jich bylo zaváděno víc jak jedno anebo 4 pokusy když bylo zavaděno jen to jedno.Sice poprvé mě zaváděly dvě, říkala jsem že bych za dvojčata byla ráda ale nic se neuchytilo, tak asi proto mám ještě ten čtvrtý pokus, aspon tak sem to pochopila.Jsou to už 4 roky co jsem byla porpvé a yslím že ted už zavádějí spíš jen jedno(možná na přání dvě ale moc to nedoporučují)protože mě Dr říkal, že když se zavádějí dvě a to jedno se neuchytne tak muže sebou strhnout i to druhý a neuchytne se ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí