Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetrVesely to nemusí, mě to baví a ráda zajistím svým budoucím dětem něco navíc.
@Jaji77 Pak nechápu, proč se na ty novodobé otroky ptáš mě, když jsem jen citovala absurdní tvrzení jiné uživatelky ![]()
@Burj Chalifa Poradit se s druhým v těžké chvíli, zvláště žena a zvlště, když nemá kolem sebe nikoho koho by mohla? To mi přijde celkem normální, že se zeptá tady.
@SlečnaDahlia šmankote pardon - nemám u psaní telefonovat. Nevšimla jsem si, že necituju a nepíšu Barush, ale Tobě… ještě jednou se omlouvám.
@PetrVesely píše:
@Burj Chalifa Poradit se s druhým v těžké chvíli, zvláště žena a zvlště, když nemá kolem sebe nikoho koho by mohla? To mi přijde celkem normální, že se zeptá tady.
klidně se zeptá, ale musí počítat s tím, že na svůj dotaz dostane různé reakce a vyvstanou různé úvahy.
@Barush píše:
A kdo psal že nemám maturitu? Vzdělávat děti jde i za pomocí garanta, kterým může být kdokoliv.
Takže místo abys zajistila své děti sama - buď tím, že jim poskytneš vzdělání nebo tím, že je budeš schopna to naučit sama, tak se budeš spoléhat na garanta?
@Barush píše:
Co se dále týče dětí, mají mnohem více prostoru pro nejrůznější kroužky, i výlety. Mě je zas líto dětí, která tráví denně hodinnu denně cestováním z do školy, nemají sourozence, musí sedět ve vzdělávacím ústavu, kde je demotivují a ony tím ztrácí svůj čas, který mohly trávit na zajímavějších místech společně i s rodinou a přáteli
Tak místo toho necestujete nikam, aha ![]()
@Barush píše:
Ale jak už jsem psala, je zbytečné, já nemám potřebu se tu obhajovat od vzdělání, přes práci, finance až po zdravotní svat mých dětí vím že jednám a žiju nejlépe jak umím…jestli máte nějaké dotazy, tak napište soukromě…
To není o obhajování tvého rozhodnutí, ale tvého názoru a rady. Ve chvíli, kdy 18 leté nezajištěné koze poradíš něco takového, tak bys měla umět si za tím stát a obhájit si to a ne se schovávat za „nelezte mi do mého soukromí“ ![]()
A ty dotazy na peníze jsou vcelku logické. Tak se rozhodneš, že půjdeš do farmaření. Hm, aha, takže někomu štípneš vejce - protože na ně peníze logicky nemáš. Nebo si půjdeš půjčit a vejce si koupíš. Výborně. Než budeš moci prodávat, tak budeš muset začít platit splátky. Do toho stále musíš ještě někde bydlet a z něčeho jíst. Z čeho?
Tvůj model není nic jiného než podnikání, na to opravdu nemá každý a opravdu to nefunguje tak, že když nemám nic, tak si vezmu půjčku a bude. Musíš počítat s riziky, které světe div se, jsou pro nezajištěnou matku na rodičovské o něco vyšší ![]()
@PetrVesely píše:
@Barush Musíš pochopit, že jsi značně jiná, než většina místních. Namísto kariéry volíš život pro děti, namísto stádního cpaní dítěte do školky/školy, jdeš svou cestou.
A hejno, v obavě, zda o něco nepřichází, nebo ze strachu aby se neukázalo, že dělá neco chybně, tě bez náznaku myšlení preventivně uklove…
Já o domácí škole pro syna dost přemýšlel.![]()
Omyl, to tvoje „stádo“ má problém s jedinou věcí - její sluníčková představa o tom, jak všechno krásně funguje a na vzdělání se můžeš vykašlat, však to není potřeba. Pokud jí vyhovuje dřepět celý život doma, omezovat možnosti růstu svých dětí a fungovat takhle, tak proč ne. Ale tomu opravdu neříkám svoboda ![]()
@Burj Chalifa píše:
kde se berou ta stáda blbých dotazů a jejich zakladatelů, kde se na řešení osobní situace, kterou si beztak musím vyřešit sám, ptají cizích lidí.
@PetrVesely píše:
@Jaji77 Je mi smutno z lidí, co musí kvůli NUDĚ pracovat.
Mě je zas smutno z lidí, který nemají zájem v životě čehokoliv dosáhnout a stačí jim monotonní život, ve kterém se sice nenudí, ale jen protože z jakéhosi zvláštního důvodu nemají moc zájmů a stačí jim po zbytek života řešit jen farmu - pivo a televizi.
@Jaji77 píše:
@PetrVesely přežít jde i na sociálních dávkách.
Já si buduji s manželem své vlastní impérium a proto chci vydělat. Rozhodně to není tak, že bych vzala první práci, která se mi nabídla, za minimální mzdu. Navíc - jak píše Barush - je to dočasné. Majetek v impériu postupně začne na sebe vydělávat sám. Ale pracovat nepřestanu… neumím se nudit.
@Jaji77 píše:
@PetrVesely to nemusí, mě to baví a ráda zajistím svým budoucím dětem něco navíc.
@Nimie píše:
Omyl, to tvoje „stádo“ má problém s jedinou věcí - její sluníčková představa o tom, jak všechno krásně funguje a na vzdělání se můžeš vykašlat, však to není potřeba.
Ale ona na vzdělání nekašle, ale učí děti doma a jinak. Souhlasím s tím, že současné standardní vzdělávání nestojí za nic a pro nějaké efektivní výuku. A po inkluzi to bude stát za… úplně. Tak se vyrábějí průměrní a poslušní. Ideální zaměstnanci. ![]()
@Jaji77 píše:
Pokud tě tvá práce baví a děláš ji jen proto, že se Ti chce, tak to je o něčem naprosto jiném. To pak ano. Ale prozradil Ti někdo, že pokud „imperium“ vydělává samo, dá se nuda zahnat i jinak, než prací?