Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.12.10 12:38
leonida píše:
Vegetarianstvi je zlozvyk a tak by na nej melo byt pohlizeno. Clovek proste neni k tomu stvoren. Je to samozrejme kazdeho vec - nekdo kouri, nekdo pije, nekdo je vegetarian. Ale nepripada mi smysluplne ohrozovat zdravi maleho ditete.

přesně tak......manža je vegoš ale dítěti budu dávat masičko normálně…určitě at se rizhodně samo…maso je hodně duležite v jidelníčku.....já osobně znám lidi kkteří s tím začali a behem par let zase přešli na maso…byli s prominutím se zdravím v prdeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
11.12.10 12:41
N
pupííííček píše:
leonida píše:
Vegetarianstvi je zlozvyk a tak by na nej melo byt pohlizeno. Clovek proste neni k tomu stvoren. Je to samozrejme kazdeho vec - nekdo kouri, nekdo pije, nekdo je vegetarian. Ale nepripada mi smysluplne ohrozovat zdravi maleho ditete.
přesně tak......manža je vegoš ale dítěti budu dávat masičko normálně…určitě at se rizhodně samo…maso je hodně duležite v jidelníčku.....já osobně znám lidi kkteří s tím začali a behem par let zase přešli na maso…byli s prominutím se zdravím v prdeli
pupííííček píše:
leonida píše:

No to asi byli ti co jedli jen ten salat ne?. Muj muz je vegetarian 15 let a ja 9 a jsme zdravi jak ripy. Proste musim davat pozor na dostatek proteinu, a take karbohydratu a vstrebavani zeleza podporit soucasnym podanim potravin obsahujicich vitamin c. Tot vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
11.12.10 12:43
leonida píše:
:zed: :zed: :zed: k tomuto prispevku fakt neni co dodat… :zed: :zed: :zed: Nici zdravi vegetarianstvi neohrozuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leonida
11.12.10 16:40

Samozřejmě, že ohrožuje. Pokud se pro vegetariánství rozhodne dospělý člověk, má sám od svého těla zpětnou vazbu, může chodit na častější odběry a vyšetření a když to náhodou nebude bez následků, tak je to jen jeho problém. Ale od batolete smysluplnou zpětnou vazbu asi nedostanete. Přijde mi jako vrcholný nesmysl nejíst maso, které obsahuje pro tělo důležité látky a následně se po těchto látkách složitě shánět, aby jich tělo mělo dostatek. Je to jako jezdit z pankrace na pavlak dvema tramvajema misto metrem.

• Citovat
  • Upravit
6
21.1.11 00:03

Malý vegetarián

Zdravím všechny maminky,

narazila jsem na tuto diskuzi a ráda bych se přidala…
Filozofické úvahy, zda vést prcka k vegetariánství či ne tu už zazněly, moc by mi pomohly nějaké bližší postřehy a „postupy“, jak na to, když se rozhodnete, že ANO.
Ráda bych tedy touto cestou našla nějaké zpřízněné dušičky a vyměnila zkušenosti (já tedy zatím hlavně ty teoretické poznatky).
Malé je 18měsíců a zatím maso nedostává; čím víc toho zjišťuji, tím méně se mi jí ho chce dávat. Já sama jsem „spokojený a zdravý lakto-ovo-vegetarián“.
Najdou se tu nějaké podobně smýšlející maminky? Máte doma malého vegetariánka? Podělte se prosím o Vaše zkušenosti, postřehy, recepty atd.....

Budu se těšit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
21.1.11 00:40

..ehm..asi mimo misu trochu,ale uz se to na tech prvnich strankach nakouslo a me se kvuli tomu nechce zakladat nova diskuze…nevite nektera z vas kde sehnat v Praze maso v biokvalite? A tim nemyslm zadny retezec - ja jim proste neverim…ale spis zastoupeni nejake biofarmy nebo tak neco..par mescu zpatky jsme patrala na netu a nic jsme nevysmejdila..ja sama maso jim, davam i malemu..ale nechci podporovat velkochovy … snazim se kupovat vajicka slepic na volno, kupuju hodne kraliky, ryby mi dodava kamos..ale chtela bych i bio kure a hovezi…mozna ty farmarske trhy, kona se to vubec ted v zime…nebo jestli ma nekdo nejaky jiny zdroj a chce se podelit tak budu moc vdecna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
21.1.11 07:41

Ducinko vegetariánka máme. Klidně se ptej na co potřebuješ. :wink: Bylo by fajn tu mát plnohodnotnou vegediskusi bez útoků. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
21.1.11 09:09
Tuco píše: ..ehm..asi mimo misu trochu,ale uz se to na tech prvnich strankach nakouslo a me se kvuli tomu nechce zakladat nova diskuze…nevite nektera z vas kde sehnat v Praze maso v biokvalite? A tim nemyslm zadny retezec - ja jim proste neverim…ale spis zastoupeni nejake biofarmy nebo tak neco..par mescu zpatky jsme patrala na netu a nic jsme nevysmejdila..ja sama maso jim, davam i malemu..ale nechci podporovat velkochovy … snazim se kupovat vajicka slepic na volno, kupuju hodne kraliky, ryby mi dodava kamos..ale chtela bych i bio kure a hovezi…mozna ty farmarske trhy, kona se to vubec ted v zime…nebo jestli ma nekdo nejaky jiny zdroj a chce se podelit tak budu moc vdecna..

Ahojky, farmářské trhy byly na tohle jistota, ale měly by se obnovit asi někdy v březnu až. Já nakupovala vždycky na Jířáku a tam dováží tito: http://www.biohovezi.cz/. Možná by to šlo nějak objednat. Každopádně masíčko delikátní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
21.1.11 09:39
Tuco píše: ..ehm..asi mimo misu trochu,ale uz se to na tech prvnich strankach nakouslo a me se kvuli tomu nechce zakladat nova diskuze…nevite nektera z vas kde sehnat v Praze maso v biokvalite? A tim nemyslm zadny retezec - ja jim proste neverim…ale spis zastoupeni nejake biofarmy nebo tak neco..par mescu zpatky jsme patrala na netu a nic jsme nevysmejdila..ja sama maso jim, davam i malemu..ale nechci podporovat velkochovy … snazim se kupovat vajicka slepic na volno, kupuju hodne kraliky, ryby mi dodava kamos..ale chtela bych i bio kure a hovezi…mozna ty farmarske trhy, kona se to vubec ted v zime…nebo jestli ma nekdo nejaky jiny zdroj a chce se podelit tak budu moc vdecna..

ahoj, myslím, že ve zdravých výživách bývá, určitě jsem biomaso viděla ve zdravé výž. ve Školské - naproti McDonaldu ve Vodičkově. A pak jsme ho taky kupovali v HyperAlbertu na Butovicích - není to jejich značka, aspoń myslím, ale nějaké farmy, je tam uvedeno místo i číslo toho zvířete a můžeš se na netu podívat na jeho „životopis“, takže bych tomu věřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
21.1.11 13:08
Barush píše:
Taky jsem tak uvažovala že zkusím plně kojit co to dá…železo je myslím hodně i v petrželi,snad je ho dost i v jiných zeleninkách.Naštěstí mám zahrádku takže nám toho můžu dost vypěstovat..a bio :pankac:
nechám ho rozhodnout jestli chce jíst maso až se dokáže rozhodnout,zatím budem na vegestravě

nu ale jak pozná jestli to je , nebo neni dobrý když mu to nedáš ochutnat? nevim, já bych takhle mimčo neochuzovala. tot muj názor.maso má stejně v sobě nejvíc , železa a bílkovin, ničim tak plnohodnotným se to nahradit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
21.1.11 13:08
Barush píše:
Taky jsem tak uvažovala že zkusím plně kojit co to dá…železo je myslím hodně i v petrželi,snad je ho dost i v jiných zeleninkách.Naštěstí mám zahrádku takže nám toho můžu dost vypěstovat..a bio :pankac:
nechám ho rozhodnout jestli chce jíst maso až se dokáže rozhodnout,zatím budem na vegestravě

nu ale jak pozná jestli to je , nebo neni dobrý když mu to nedáš ochutnat? nevim, já bych takhle mimčo neochuzovala. tot muj názor.maso má stejně v sobě nejvíc , železa a bílkovin, ničim tak plnohodnotným se to nahradit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
21.1.11 13:36
Barush píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.11 22:41

Skvělé, jsem ráda za první věcnou reakci. Můžeš mi prosím písnout, jak starý je Váš vegetariánek, holčička či kluk? Předpokládám, že maso nikdy nedostávalo… Jak to vzali příbuzní? U nás to bude nejspíš docela boj :lol: Zatím asi očekávají,že jí časem začnu krmit „normálně“ :roll:
Vaříš podle kuchařky nebo už to máš v oku? Vlastně mi přijde vhod jakýkoli postřeh a klidně i recept, ráda se poučím.
Používáte sóju? Jsem z ní trochu zmatená. Dočetla jsem se, že prý obsahuje látku podobnou estrogenu a tak urychluje pohlavní dozrávání a hlavně holčičky by jí prý neměly… :nevim:
Já zatím používám zeleninu(čerstvou, dučenou, na páře), ovoce, obiloviny ( mouky na kaše a těstoviny, zrna), ponenské oleje a máslo. Nově tento týden začínáme bílé jogurty. Nevím, zda mám nějak regulovat množství, ale zatím sní tak půlku, to je snad přiměřené. Ještě sem tam zobne kousek žloutku,ale nemáme bio, tak jí tím zatím nechci moc cpát.
Nejspíš je ještě malá na nějaké kulinářské kreace, tak sbírám info a inspiraci do budoucna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
24.1.11 20:57

Taky jsem ráda za normálního vegoše. :mrgreen: Malý má 5, roste podle percentilu, chytrý je možná až moc :mrgreen: Vařím tak docela normálně, prostě spoustu zeleniny., luštěniny, mléko a kombinuji to z různýma vege-výrobkama ze zdravé výživy. Tofu má moc rád, Robi taky. Možná by to Robi mohly i menší děti. Nějak už oc nepamatuju, jak jsem to dělala. Vařila jsem takové ty mimi jídlíčka hodně podle Hofhanzlové.

O soje taky občas přemýšlím, ale doufám že tofu párkrát za týden v ne nějak obrovském množství vadit nebude. :nevim:

Vejce doma nejíme, maximálmě je má v nějakém koláči od babičky. Jsme lakto-vegetariáni.

Rodina to bere dobře, vidí, že dítěti nic nechybí, prospívá, nemocný bývá minimálně.

Pozn.: prosím nevegetariány, aby se zdrželi komentářů o tom, že dítě o něco ochuzuji. Já taky nemám poznámky k vaší zdejší diskusi o biomase, která mi není moc příjemná. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
16.11.11 12:57

Pro všechny, kdo mají obavy o děti vegetariány.
Můžete se podívat na
Stanovisko amerických dietologů, které pojednává o různých výživových směrech.
http://blisty.cz/art/25066.html
Najdete tam např. i zdroje železa.
Pokud je strava dobře sestavena tak vegetariánství i veganství je vhodné pro každé období věku .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí