Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mroe píše:
Nevim proc, ale nejak me to u matek v UK neprekvapuje, otce nevyjimaje… i kdyz v Cechach by se jiste takove nasly…
bohužel mám obavu, že takové by se našly všude na světě
![]()
Chápu,že s dětmi to není vždy procházka růžovým sadem,ale že by my Natálka zničila život-to v žádném případě.Proč tedy chtěli děti,to nevěděli co je čeká?No a pravda,závěr byl trošku pozitivnější.
wape píše:
Asi to chtělo dokoukat až do konce…na závěr se to hodně otočilo
To je sice pravda, ale něco podobného co ty „dámy“ vypouštěly s prominutím z huby tak to byla opravdu síla a něco takového říct o svých vlastních dětech tak by mě hanba fackovala
![]()
Asi jsem mimozemšťan, ale mně to taky tak strašný nepřišlo
. Neviděla jsem to od začátku, ale z toho, co jsem viděla, mě nic tak strašně nešokovalo. A to, předesílám, nejsem žádnej tvrďák, ale spíš cíťa.
Podepisuju se pod Rybanu!!!
VERONIKA píše:wape píše:To je sice pravda, ale něco podobného co ty „dámy“ vypouštěly s prominutím z huby tak to byla opravdu síla a něco takového říct o svých vlastních dětech tak by mě hanba fackovala
Asi to chtělo dokoukat až do konce…na závěr se to hodně otočilo![]()
![]()
Přesně a nemluvě o tom,že tak otevřeně mluvily před těmi dětmi,např.před tím čtyřletým chlapcem!Takové dítě,co vyrůstá v takových názorech,no chudák,fakt.
Sylvajs píše:
není to dokument z UK ale z GB 2006.
UK- United Kingdom (Spojene kralovstvi), GB- Great Britain- je to jedno a totez…
Zuziky píše:Sylvajs píše:UK- United Kingdom (Spojene kralovstvi), GB- Great Britain- je to jedno a totez…
zrovna jsem chtěla napsat totéž ![]()
UK = GB (United Kingdom of Great Britain) - to jen tak off topic - tedy je to dokument z Velke Britanie..
a uprimne, tak strasny mi to prislo chvili, ten konec to vylepsil. Navic to je dokument o tom, co je na tom materstvi prave ta pruda..
Zuziky píše:Sylvajs píše:UK- United Kingdom (Spojene kralovstvi), GB- Great Britain- je to jedno a totez…
přesně jsem si na to myslela,či to opravit,nebo nee:-)
RyBANA, já mám vždycky takovou radost z ženskejch, co maj nadhled, a zdravej rozum ![]()
Dokument VB (2005). Kurzy pro budoucí rodiče, příručky, články, diskusní servery - zdá se, že o dětech se dnes můžete dozvědět úplně všechno. Jedno důležité tabu vám ale všichni zamlčí: dítě vám totiž především zničí život. Jak, to se dozvíte pouze v tomto pořadu plném šokujících, ale i zábavných příběhů ze života (48 min)
Rodičovství má mnoho stránek: knihkupectví nabízejí spoustu knih s nejrůznějšími radami pro nastávající rodiče, jak pro matky, tak i pro otce. Můžete si také vybrat z nepřeberného množství aktivit pro své budoucí děťátko od terapie hudbou už ve stadiu plodu až po power jógu pro kojence. Jenže všechna tato teorie vás stejně nepřipraví na každodenní realitu, která s narozením nového člena domácnosti zákonitě přijde. Rodičovství zvládá každý jinak – a někomu se také může stát, že mu dítě dosavadní život zcela rozmetá. Na světě možná i proto přibývá lidí, kteří se dobrovolně vzdají radostí, jež dítě přináší, a raději zvolí život zcela bez dětí. Jiní zase rodičovství posou vají na pozdější a pozdější dobu, což ovšem přináší nejen menší šanci na otěhotnění, ale také mnohem větší zásah do již dlouho zaběhnutých, a tudíž hluboko zakořeněných zvyklostí. V dnešním dokumentu prozkoumáme tuto problematiku na nejvíce extrémních příbězích, které varují před tím, co knihy zamlčují. Rodičovství není procházka růžovou zahradou a nese s sebou spoustu možných problémů, ať už se týkají např. změny libida, náhle drasticky omezených finančních příjmů, psychických problémů, ztráty „normálního“ životního stylu, některých přátel… Takové příběhy se málokdo odváží vyprávět. Tento dokument vám ukáže holou a nevyslovenou pravdu o tom, že ne každý, kdo se rozhodne pro reprodukci, je pak automaticky šťastný. Někteří lidé z toho dokonce šílí…Having a Baby Ruined My Life, GB 2006. Dokument.
j.citra píše:Zuziky píše:přesně jsem si na to myslela,či to opravit,nebo nee:-)Sylvajs píše:UK- United Kingdom (Spojene kralovstvi), GB- Great Britain- je to jedno a totez…
nebylo mysleno jako oprava, jen jako vysvetleni- hodne lidi si plete UK a UA ![]()
jinak mi to neprislo nejak hrozne…a po dnesnim dni stravenem doma se ctyrletakem a sedmiletakem, kterym neni nic moc, ale porad jeste nejsou nemocni natolik, ze by lezeli, bych z pusy vypustila mnohem horsi veci
a zas*ani smradi by bylo nejjemnejsi
![]()
Tyjo a slovo nadsázka znáte? ![]()
Je jasné, že zdaleka ne všecko, co tam padalo se dá za nadsázku považovat (taky by mi třeba přišlo drsné říct před tak velkým klukem, že jsem ho nikdy neměla mít, vlastně říct to vůbec), ale myslím, že i samotný název pořadu nadsázkou je. I když hlášky padaly drsné, moc na to nedám, oni to kolikrát blbě nadabujou, je těžké chytit přesně ten tón a už to celé vyzní jinak. Aspoň já jsem ten originál moc neslyšela, nejdřív mi do toho pištělo dítě a pak to bylo zase potichu, protože vytuhlo ![]()
Třeba jak ta paní mluvila o tom, že je nemožné si zajít pro noviny - a pak dodala, že nakonec vlastně zjistíte, že ty noviny ani nepotřebujete, protože si je nemáte kdy přečíst - je jasné, že je to s nadsázkou
A není to koneckonců pravda? I když uznávám, že ty kvanta věcí, co je třeba brát s sebou trochu paní přeháněly… ![]()
Vy jste nerozuměly té paní se 4 dětma, co je uložila do postýlek, zavřela dveře, oddychla si a řekla „konečně“?
Možná jsem hrozná matka, ale přesně vím, jak se v ten okamžik cítila
![]()
Vůbec nikdo si tu nestěžuje, jak šel sex po porodu do kytek…
Nejsou tady co druhý týden diskuze o tom, jak už nám na té mateřské hrabe a chlap to vůbec nechápe a nestihneme to a to… Jak se ani neupravíme, co máme na sobě za hadry…
Ony to jenom řekly nahlas. Možná drsněji, než to cítíme nebo bysme si kdy přiznaly, či dokonce vyslovily nahlas, ale analogii jsem tam teda viděla.
Mě na tom nejvíc točily reklamy - 10 minut pořad a 10 minut reklama
![]()