Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
VERONIKA píše:Dana27 píše:
Já si myslim, že záleží spíš na povaze, holt ty citlivější jsou z toho paf, ty otrlejší to nerozhází.Já si teda sobě myslím, že jsem otrlá až až, ale toto bylo silné kafé i na mě
Já si spíš myslím, že to každá vnímá i podle toho co jsme zažily s početím naších drahých dětiček
Já jsem hodně háklivá na to když se o dětech někdo takto vyjadřuje nebo když se k nim hnusně chová ..... protože vím kolik maminek nemůže mít děti a daly by za ně celý svět a na druhé straně jsou tato kravky
které o nich mluví jako o věci která jim zničila život!!!
Určitě až se tu ukážou holky z Psychiky, ze Snažilek, holky co chodí do CARu … tak to potvrdí
Je to jen o tom jak to člověk vnímá a chce to vnímat
Každá z nás jsme o ty děti tak bojovaly, prošly x procedůrama, vyšetřeníma, zákrokama, neúspěšnými pokusy a stálo nás to tolik úsilí, že mě opravdu BOLÍ, když vidím někoho kdo k dítěti příjde jako „slepý k houslím“ a pak se k nim chová hnusně nebo o nich vede takové řeči![]()
![]()
jen to nepochopí ten kdo si tím nemusel projít
Kdyby ty „dámy“ podstoupily několik úspěšných a neúspěšných IVF tak by i o největším hajzlíkovi mluvili jako o andílkovi, který naplnil jejich život radostí .....
Ale prd.. ![]()
Taky nám chíli trvalo než jsem otěhotněla..o to horší byla následná diagnóza našeho prcka..prožili sme si s prominutím kurva těžkej začátek, ale u dokumentu jsem se prostě řezala smíchy
![]()
tak jsem zrovna dokoukala ten dokument a byl senzační,vůbec mě nepobouřil,prostě jen matky vyjádřily své pocity a to takové,které si mnohé nepřiznají…
beru to s nadsázkou,když jsme byla denně doma s holkama,bez kontaktu s lidmi,taky jsme šílela a to doslova.takže chápu,neodsuzuju,každý jsme nějaký…
na konci všechny řekly,že své děti mají rády a zároven přiznaly, jak se cítí v mateřství,nevidím na tom nic špatného,ovšem co člověk,to názor..
se tu mějte ![]()
Theo, prosím, kde se to dá zkouknout, je to někde na netu? Taky bych se ráda rozvášnila..díky.
…Vzpominam si, jak jsem nekolik tydnu po porodu rekla tatovi, at mne odveze do porodnice.
On na me vydesene ziral, co se deje a ja mu rekla, ze „To budu reklamovat!“ ![]()
A zkuste o mne rict, ze jsem spatna matka!
![]()
Peo,tak to nevím,zda je to na netu,nehledalas?
jsem si to totiž nahrála,bo jinak bych to prošvihla ![]()
a docela mě to uklidnilo,že nejen já když jsme byla na rodičáku,jsem měla podobné pocity ![]()
mívám to ale ještě někdy ited… ![]()
Mě teda taky pořad nepřipadal ani zábavný a ni parádní…už jen proto, že vůbec nechápu anglickou menatlitu…jsou divní obecně…
Hodně by mě zajímalo, jaké jsou ty děti doopravdy, protože v pořadu byly sestříhány jen uřvané a zteklé scény…Sama znám jednu ženskou, která má hodně podobné pocity a názory, na dítě je pořád vzteklá a neustále ho okřikuje až je z chlapečka normální negativictickej spratek. Už v necelém roce seděl v kočáru, mračil se jak kakabus, vztekle dupal nožičkou, ..... prostě to měl z ní, nic jiného neviděl než rozčilování a tak je taky takový.
Takže já bych se bála, že takový přístup, navíc absolutně neskrývaný, dítě ovlivní a rozhodně ne pozitivně.
taky jsem hledala a asi to nikde není,no škoda,nejsi někde z okolí opavy?bych ti to půjčila
na kazetě
Tak já ten pořad neviděla, ale přiznám se bez mučení, že občas mám pocity, kdy bych děti někam zavřela a dělala, že neexistují
.
Obzvlášť teď, co jsou prázdniny a já s nimi sama celé dny od rána do noci
![]()
Takže takové pocity, kdy si sama pro sebe říkám „Smetáci mrňaví, prevíti, zmetci, jéééžíš, kdybych je neměla, tak bych si teďka v klidu mohla shánět nové plavky,......“ a milion dalších věcí - takové pocity jsou u mě teď skoro na denním pořádku
![]()
Jasně, že je miluju a nevyměnila bych děti za nic na světě, ale neříkejte mi - alespoň vy, co máte více dětí, že by jste je občas nezazdily
![]()
(Je fakt, že první dítko, dokud bylo samo, tak byl andílek a nemohla jsem na něj mít slovíčko stížnosti - za to teď mi to dávají vyžrat oba
)
Tak já teda nevim ale já sem si myslela že to bylo myšleno jako sranda a nadsázka
.
Já sem na takové řeči hodně citlivá ale mám pocit že to opravdu spíš bylo hozeno nadsázkou. ![]()
Nemyslim si že by některý z rodiču své dítě nemiloval
Holky, já bych tu tedy taky chtěla poupravit názor, že nadhled má jen ten, kdo má „děti zadarmo“, či že si jich snad neváží, to tedy zase nadzvedává mě ![]()
Podotýkám, že neschvaluji necitlivý komentář před vnímajícím dítětem…ale jinak, proboha, to že má někdo drsnější smysl pro humor, neznamená, že není dobrý rodič…
Ono tady z toho totiž trochu mezi řádky vyplývá, že ty, které takový druh pořadu nepobuřuje, snad nejsou těmi „matkami na svém místě“
Proboha vždyť se „dobrá matka“ nedá ani definovat…prošla jsem si vším „dítětem zadarmo“, ale i „vymodleným dítětem“, kdy jsem brečela, ledva jsem těhotné břicho zahlédla …
Znám mentalitu Angličanů, jednoho mám doma… a to si představte, že já dokonce, dle zdejších „vyhodnocení“, „světe div se“, ani nemám „typický vzorek“ Angličana…ono se totiž nedá generalizovat…
Můj manžel je tichý, hodný, nikoho neprovokuje, je přizpůsobivý, se všemi vychází, u jeho rodičů si připadám jak v ráji, protože u nich v rodině je prostě cítit, jak mají jeden k druhému respekt, a to fakt nekecám, že já když jsem třeba i měsíc u tchýně, tak jsem tam spokojená ![]()
Jsou nesmírně tolerantní a přitom nevychovali fracka
Jinak mi spousta Angličanů leze na nervy, ale to Čechů taky ![]()
Viděla jsem asi půlku do konce..
Líbilo se mi, že byly odtabuizovaný témata ohledně - jak šel sex do kopru, jak je figura v háji, jak se láska k dítěti nedostvuje sekundu po porodu, jak je to příšerná bolest a dřina vychovávat dítě.
Na druhou stranu jsem byla víceméně překvapená za jejich reakcí, že je to tak náročné.
Já tedy nevím co čekali, nebo co si pod tím, že si pořídí děti představovali.
Co mě vyvedlo z míry nejvíce:
2)Další si stěžovala, že porod trval 13 h a to je dlouho - to jako nevěděla, že to tak trvá?? Nic si nepřečetla, nikdy nikoho neslyšela mluvit o porodu?? 3)reakce tatínků - je to nuda, jsou malý..( a naprostá nešikovnost)- nechci moralizovat, ale neměli se zeptat svých matek, jak se chovali?? Myslí si , že mají nějaké zvláštní bytosti, které jsou nehorázně zlobivé a náročné?? Jejich děti dělali to samé co všichni ostatní, nechápu čemu se pořád všichni divili??
závěrem mi z toho vyplynulo - dnešní člověk je tak moc zaměřený na sebe, na své zážitky, požitky, práci, úspěchy, že upozadění těchto věcí mu způsobuje strašné trauma.. Chce se bavit, být pánem svého času, chce vydělávat, opočívat, být sám pro sebe středem zájmu a vesmíru.
Mít děti je opak - přestanu myslet jen na sebe..
Ano pár měsíců je to drsné a vyčerpávající ( i když já ten pocit vůbec nemám, ale každý má jiné dítě), ale v horizontu desítek let co tu žiju, je to jen malá chvilka, kterou si chci spíše užít, než přežít.
Každá by jsme naše miláčky někdy vystřelily na Mars, ale určitě to nepodáváme - raději jsme si je neměli pořizovat, zničili nám život … ![]()
To si měli jaksi rozmyslet předtím než si je pořídili ![]()
Nikdo neřekl, že jsou to špatní rodiče a že své děti jistým způsobem nemilují, ale příjde mi dost nemístné před dítětem které všechno vnímá mluvit, že si ho neměli pořizovat, že by jim bez něho bylo líp … ![]()
Naše babka se tak o máti vyjadřovala běžně a mamka má z toho řekněme trauma nebo to prožívá pořád a to má 54!!!
Příjde mi třeba stupidní, že matka není schopná dát dceru v obchodě do vozíku a pobíhá za ní jako smyslů zbavená
nebo, že při jídle nedá malou do židličky a pak se diví, že má jídlo všude po zemi … ![]()
Ano, taky mám popatlané stěny od děcek jak ťapkají ručičkama, poškrábaný stůl od autíček, poslintanou TV, počuranou plovoučku, ale nikdy bych neřekla, že jsem si je neměla pořizovat, protože mi ničí barák
proboha jsou to děti a dělají to všechny! Kamarádčin malý si teď na čerstvě vymalovanou stěnu kreslil salámem ![]()
Nebo mít problém z toho, že jdu s děckama ven a nejsem schopná si nachystat věci … to je přece problém rodiče, že není schopný si vzít peněženku, plínky atd. jak to tam rozmazávala nějaká paní.
Tak buď jsem schopná si nachystat to co potřebuju já a co potřebují děcka nebo nejsem.
Vůbec to není o tom, že by byly děti tak hrozné, ale spíš o neschopnosti rodičů a o tom jak jsou zahledění všichni sami do sebe ![]()
Příspěvek upraven 05.08.10 v 10:17
Já si teda sobě myslím, že jsem otrlá až až, ale toto bylo silné kafé i na mě
Já si spíš myslím, že to každá vnímá i podle toho co jsme zažily s početím naších drahých dětiček
Já jsem hodně háklivá na to když se o dětech někdo takto vyjadřuje nebo když se k nim hnusně chová ..... protože vím kolik maminek nemůže mít děti a daly by za ně celý svět a na druhé straně jsou tato kravky
které o nich mluví jako o věci která jim zničila život!!!
Určitě až se tu ukážou holky z Psychiky, ze Snažilek, holky co chodí do CARu … tak to potvrdí
jen to nepochopí ten kdo si tím nemusel projít 
Každá z nás jsme o ty děti tak bojovaly, prošly x procedůrama, vyšetřeníma, zákrokama, neúspěšnými pokusy a stálo nás to tolik úsilí, že mě opravdu BOLÍ, když vidím někoho kdo k dítěti příjde jako „slepý k houslím“ a pak se k nim chová hnusně nebo o nich vede takové řeči
Kdyby ty „dámy“ podstoupily několik úspěšných a neúspěšných IVF tak by i o největším hajzlíkovi mluvili jako o andílkovi, který naplnil jejich život radostí .....
Je to jen o tom jak to člověk vnímá a chce to vnímat