Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@LennyL1 No tohle mi přijde zbytečné…stačí se naučit větičku a jednat slušně…ti policajti za to taky nemůžou…
@Matt 02 tak snad víš, jestli je pro tebe otevřená věková kategorie? je ti snad méně než 16, že si to doteď nedal? ![]()
@SAJ píše:
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.Co ti na to mám už jiného říct.Tož seďte doma a buďte naštvaní, no.
Neboj, doma nesedime, jen ty bazény nás štvou..
Já jsem se tak těšila na bazén a kulový, celý těhotenství prd. Teď už jsem v šestinedělí, tak jsou mi podmínky fakt šumák ![]()
@Monchichik píše:
@Matt 02 tak snad víš, jestli je pro tebe otevřená věková kategorie? je ti snad méně než 16, že si to doteď nedal?
No není, ale fakt jsem to nevěděl, tak dík, já žiju v tom, že to bude složitý se tam dostat. Každej mi to tvrdil a všichni s tou Evženkou, že se tam má čekat, jestli nepřijde někdo objednaný, že se to stává a že na 20 a mladší řada normální registrací dřív než v červenci (na konci)nebo v srpnu nepřijde, tak teď fakt nevím, jestli jsem blázen já nebo všichni okolo ![]()
Počkejte par měsíců až rok a nikam už nebude potřeba ani očkováni ani testy. Stejně to očkováni bude platit max rok a pak budou lidi muset na přeočkování, když už..
@Matt 02 netuším, co je Evženka
…ale tady to píšou : https://refresher.cz/…patek....tak si zjisti, kde se kolem tebe očkuje rychle…
@Monchichik píše:
@vokishka vyhrožovat může…kontrolovat to můžou jen v doprovodu policie, nevím, kde by tolik policajtů chtěli vzít…
Přesně tak, teď je nějaké vzepjetí ten první týden, dva, za měsíc už po tom nikdo ani neštěkne a nebo bude všechno jinak. Já se tady nebojím jít bez testu, celé jaro tu přímo na náměstí seděli lidi na zahrádce jedné kavárny, pár metrů od stanoviště MP a nic
A že bych něco roznášela fakt strach nemám, všichni členové mojí domácnosti jsou pravidelně testovaní v rámci školy/práce.
@xkoup21 píše:
Ja spis nechapu to testovani malych deti. Ja treba budu naockovana ale budu muset s ditetem na testy abychom mohli do bazenu nebo se jit nekam. najist? Navic chteji omezit to ockovani zdarma. Je mi z toho taky na bl…í.
Kde jsi četla, že chtějí zpoplatnit očkování?
Nečetla jsem celou diskuzi, tak už to tady možná zaznělo, ale v hospodě nikdo zákazníky nekontroluje, to může leda hygiena nebo policie, a těm může zákazník říct, že odmítá vypovídat a nic s ním neudělají.. Nebo jim ukáže nějakou fotku, že se jako testovali doma a nedokážou mu nic…
@Anonymní píše:
Co na to říkáte? Do hospody budou moci vožbrundové na základě samotestu nebo testu z práce, který udělají jen tak hala bala, aby se neřeklo a rodina s dětmi, která by chtěla jít na hodinku do bazénu s dětmi, tak je nejdříve bude muset nechat šťourat v nose…je mi z toho opravdu na b…í
Přijde mi to nedomyšlené a jako obvykle znevýhodnění někoho.
Nevím, proč by v hospodách měly stačit samotesty, když to jinde nejde, navíc ani nemají nijak specifikované, jak to samotestování má probíhat, aspon jsem nic nenašla.
A v bazénech může být jeden člověk na 15 m2, to sotva vydělají na nájem.
A sauny atd. mohou být obsazené na 30 %.
Na druhou stranu podnikání např. Českých drah nikdo neomezuje, vlaky natřískané, že by někdo počítal, kolik na jakém metru může sedět lidí, to ani omylem.
Stejně tak MHD atd.
Prostě to není spravedlivé ke všem, to mi na tom všem vadí nejvíc…
@3mamamina píše:
@Matt 02 Tady jde ale přece o to, že do bazénu, kde je chlorovaná voda a riziko nakažení mnohem nižší, musíš mít test z laboratoře, zatímco do hospody ti stačí samotest a vlastně ani ten, protože si člověk prostě někde něco vyfotí, napíše čestné prohlášení nebo odmítne něco říct z odkazem na nějaký paragraf o osobě blízké a nazdar. Tohle logiku fakt nemá.
Taky myslím, že stálé ožraly budou mít doma jeden negativní test a vyfotí si ho každý den, pochybuju, že se to bude provozovat u stolu, to snad ani nejde, mezi hosty provádět odběr biolog. mat. a vyhodnocování, to je zase vidět, jak to mají nedomyšlené… ![]()
@Beckyttine5 píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, tak už to tady možná zaznělo, ale v hospodě nikdo zákazníky nekontroluje, to může leda hygiena nebo policie, a těm může zákazník říct, že odmítá vypovídat a nic s ním neudělají.. Nebo jim ukáže nějakou fotku, že se jako testovali doma a nedokážou mu nic…
Ja neexistující test ani nefotim, mám jen čestné prohlášení (kvůli návštěvě fitka)
@Monchichik píše:
@Matt 02 netuším, co je Evženka…ale tady to píšou : https://refresher.cz/…patek....tak si zjisti, kde se kolem tebe očkuje rychle…
No tak snad jo, mě všichni děsí, že se to nestihne, že to trvá dlouho a bla bla, no tak to už jsem klidnější. Zjistím si to kde, to jde nejrychleji a budu doufat, že budu mít brzo klid.