Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien no znam pár, který spolu začali bydlet po měsíci a jsou spolu 8let. Takze proč hned troll? ![]()
@Anonymní píše:
@terien no znam pár, který spolu začali bydlet po měsíci a jsou spolu 8let. Takze proč hned troll?
Protoze se mi nechce věřit, že bys byla tak blbá.
@terien prostě zamilovaná, neptala jsem se hned na jeho plat a byla jsem ráda, že nejsem na vse sama. Holt blbá no ![]()
@Anonymní píše:
@terien prostě zamilovaná, neptala jsem se hned na jeho plat a byla jsem ráda, že nejsem na vse sama. Holt blbá no
Noooo…uprimne to nebude lehke, se z toho vymotat. nekdo by rekl, ze stavi postavit kufr a je to, ale uz jen ta peomluva bude nelehka a bude se kroutit jak zizala.Je to ale vazne vychcanec, mela bys to fakt resit.
@Anonymní píše:
@arinecka kupuje si svačiny, no utratí to hlavně za jídlo. Opravdu hodně jí. Večeři si dá dvakrát a oběd mu preteka talíř a ji hodně sladké, no vlastně ji všechno. Mě stačilo na nákup jednou týdně. Teď jsem v obchodě denně. Je to náročné i časově, prostě máte pravdu chce to něco změnit… V práci se nenadre a je pořád unavený a leží na gauči u televize. Já makám a celý den se ne zastavím. Asi jsem tu prozrela.
Takže ti přibyla jen práce a on má havaj. Záleží na tobě, jak se k tomu postavíš, ale sama vidíš, že pro tebe je tenhle vztah mega nevýhodnej. Chtěla bych vidět jeho reakci, když bys mu řekla, že už v tomhle pokračovat nechceš a má se odstěhovat. Toho se budeš zbavovat hodně těžko.
Zadny chlap toho jmena hoden by se nenechal zivit od samozivitelky a nespokojil se s platem 14tis. I kdyz nic neumi, pokud ma zdrave ruce, sezene fyzickou praci za vic.To ze nechce a chce sedet u bazenu ho neomlouva.
@arinecka píše:
Takže ti přibyla jen práce a on má havaj. Záleží na tobě, jak se k tomu postavíš, ale sama vidíš, že pro tebe je tenhle vztah mega nevýhodnej. Chtěla bych vidět jeho reakci, když bys mu řekla, že už v tomhle pokračovat nechceš a má se odstěhovat. Toho se budeš zbavovat hodně těžko.
Asi by bylo nejjednodušší mu dát přečíst tuhle diskuzi.
Nebo nějakou podobnou, v které by se našel.
@Anonymní píše:
@Silverine247 vařím každý den, doma pomáhá jen s kotlem nic víc zatím… Není moc pracovitý, vlastně ani nic jiného než plavcika neumí
@Anonymní píše:
@terien prostě zamilovaná, neptala jsem se hned na jeho plat a byla jsem ráda, že nejsem na vse sama. Holt blbá no
Vůbec nezávidím situaci, taky myslím, že nebude jednoduché ho vystěhovat, až dojde na věc…
Nejdřív nebude mít kam jít, nebude mít peníze na kauci, nic našetřeno…
Loni mi říkala jedna paní, že aby se chlapa zbavila, že jí to stálo přes 20 000, musela mu zaplatit i kauci a sehnat bydlení, ale říkala, že to za to ráda dala, protože jinak neví, jak by se ho zbavila, měl tam bohužel i trvalý pobyt…
Je to zkušenost, budeš chytřejší do budoucna, příště si promluvit o financích dopředu, zjistit víc z minulosti (mě by i zajímaly jeho minulé vztahy, děti, jestli se o ně stará atd.) a víc se poznat.
Protože ted nejsi ve hře jen Ty, ale jde i o Tvoje děti a bylo by nanic, aby finančně doplácely na chlapa…
@Anonymní píše:
@arinecka kupuje si svačiny, no utratí to hlavně za jídlo. Opravdu hodně jí. Večeři si dá dvakrát a oběd mu preteka talíř a ji hodně sladké, no vlastně ji všechno. Mě stačilo na nákup jednou týdně. Teď jsem v obchodě denně. Je to náročné i časově, prostě máte pravdu chce to něco změnit… V práci se nenadre a je pořád unavený a leží na gauči u televize. Já makám a celý den se ne zastavím. Asi jsem tu prozrela.
A proč nejde na nákup on? Jako jo, umí si to zřídit- bydlení, stravu a sex za 4000 měsíčně a to i na to jídlo dle popisu doplácíš. Proč vše měníš? Vař jako vždy a jemu dej běžnou porci a zbytek at si platí sám ne
Píšeš že nejsi na vše sama? Tak v čem pomáhá, zatím to vypadá že tam máš zadarmo nájemníka a financuješ ho že tam je ![]()
@Anonymní píše:
Tak pokud se na ničem rozumném nedohodnete (jako že třeba začne dávat do domácnosti dvojnásobek), tak stačí na ty nákupy přestat jezdit a poslat jeho. Případně najet na polívky/drožďová pomazánka/vejce na tvrdo/luštěniny. V přiměřených množstvích. Pokud dojdou, zase poslat na nákup jeho. Atd. atd. Hodně štěstí s vyjednáváním. Půjde to asi o něco hůř než na úplném začátku, ale není to ztracené. Jen se nenech odradit případným „nemám“ (fakt? a kde je ten zbytek?) nebo ksichtama. Ksicht peníze nežere ani nedává, takže není potřeba brát na něj zřetel. ![]()
@Anonymní píše:
Tak to vypadá, že ten svůj příspěvek do domácnosti projí tak maximálně za 10 dní, zbytek ho živíš ty a k tomu zadarmo bydlí…sama víš, kolik si platila za jídlo měsíčně, když si byla sama s dětmi a kolik platíš teď. Takže bych po něm chtěla ten rozdíl + něco na bydlení. Pokud by se zdráhal a vymlouval, tak sbohem…
Zakladatelko, já jsem asi trochu postižená svou prací, ale fakt ti přijde bezpečné si po měsíci známosti nastěhovat někoho domu k dětem? Čert vem možné exekuce či vyžírkovství, ale prostě máš doma někoho, o kom nevíš prakticky nic, a tenhle člověk má přístup k tvým dětem…
Ach jo, ty jsi fakt myslela rozkrokem, co? Jak to tady dočítám, tak je mi jasné, že holky mají pravdu. Prostě frajer plavčík, co si to uměl zařídit, na svaly (nebo kdoví na co) nabalil ženskou, která mu za 4tis vaří, pere, uklízí, ubytovává ho a on se doma jen válí, čučí na TV a pomůže s kotlem (to znamená co? že ho ráno zajde zapnout nebo?)..Mazec. Jestli se ho nechceš zbavit úplně, což logicky znamená rozchod a kufry za dveřma do týdne, tak si musíš dupnout. 4tis bych si nechala na poplatky a řekla mu, že pokud chce doma i jíst, bude jezdit denně na nákupy plus se trochu zapojí v domácnosti (vynést odpadky nebo semtam vyluxovat by teda sakra mohl, zvlášť když ty normálně taky chodíš do práce, nejsi ženská v domácnosti). Fuj, mě se úplně otvírá kudla v kapse.
Ještě jedna otázka - co ti na něm imponuje? Pokud si odpovíš, že jsi mu jen chtěla pomoci, tak prosím zvol variantu A s kuframa za dveřmi. Kvůli dětem! A v baráku 7+1 určitě najdeš místnost, dvě, které můžeš nabídnout studentům ke spolubydlení. Hned budeš finančně někde úplně jinde.