Druh a družka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
685
14.1.20 12:49
@Anonymní píše:
@Kaileee no vyzirka je silné slovo, pomáhá mi, přeci jen samotná ženská ve velkým domě… Děti rozdohne netrpí a mají ho rády. V tom problém není. Má otázka byla jiná… @Biancca

Zakladatelko, obecne nemá nárok na nic. Nárok máš naopak Ty na nějaké „nájemné“. Ale samozrejme v případě nějakého špatného konce je možné že jedna strana vymyslí něco, na co by měla mít nárok - např. že naivestoval do rekonstrukce domu atd. To jsou ale hypotetické situace. Obecně nárok nema, ale může být problém ho jen tak vyhodit z domu - na tom nemění nic, zda bude či nebude mít trvalé bydliště u Tebe. To se často plete, ale ty věci spolu nesouvisí - bydliště mu můžeš odhlásit sama, když u Tebe nebude bydlet, ale právě ukončení bydlení/vystehovanimůže být teoreticky problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36020

Chová se hezky, no jo když ptáčka lapaji pěkně mu zpívají…Zbyde mu 11 tis tak to by ti mohl dát něco na nájem a na zbyde mu ještě na jídlo. Nechápu kde je problém a proč bys ho měla ještě dotovat. Jak to dělal do teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45722
@Bubla Bůčková píše:
Taky myslím, že ta věta snad 15 let ve společné domácnosti… Možná to byla ochrana nesezdanych párů, žel se to dotkne i 50 nice, která začne bydlet s přítelem a po infarktu z jeho chování v 65 letech mají děcka smůlu a dědí minimálně část ten druh :think:

Nic takoveho neexistuje. :mrgreen:

Jen pokud nekdo investuje do cizi nemovitosti, pak ma narok na vyplaceni zhodnoceni, ale ne na podil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
@Anonymní píše:
Ani třeba po roce společného bydlení? Chci mu dát šanci, aby si našel lepší práci, ale nechci se nechat ohrozit… Jeho finančními problémy. Bez mého svolení si snad nemůže zařídit u mě trvalý pobyt…

Nedávno mi známá říkala, že po roce společného bydlení už nárok na něco málo vzniká, takže pozor. Možná by to mohlo jít nějak ošetřit, sepsali byste, že on se tohoto nároku vzdává. Samozřejmě by fakt, že domácnost sdílel, taky musel nějak doložit (mít svědky atd). Já bych byla obezřetnější, ať ho za pár měsíců nemusíš vyplácet. Polovina hodnoty domu by to sice zdaleka být neměla, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 12:50

@Markéta80 nepsala jsem, že se nechá živit, na, stravu přispívá, do práce chodí, ale je špatně ohodnocena…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Tak já po 3 měsících vztahu otěhotněla a přítel byl zrovna v insolvenci kvůli kravinám co napáchal v mládí. Splatil to za rok a půl a bylo to náročný, když měl jeden z nás pouze minimum (já pracovala skoro až do porodu a měla jsem úspory). Nelituju jediný koruny co jsem do nás investovala. Promluv s ním, třeba vůbec netuší, že ti to vadí. Navrhni mu ať si najde lepší práci nebo přivýdělek a ujasněte si finanční situaci. U nás se to taky srovnalo hned po splacení. Sdělili jsme si navzájem svá očekávání a funguje nám to takhle už skoro 3 roky bez problému.

• Citovat
  • Upravit
53190
@uživatel2 píše:
Nic, pokud by měla vlastní „doma“ a zvládala se sama starat o děti, tak bych vyházela z toho, že je dospěla a samostatná osoba. Přeci nebudu svým dospelym dětem kecat do života. A to že má někdo 14 tis mě nijak nepoburuje - spíš jde o to, zda dotyčný pomůže v domácnosti a nemá dluhy

No hele, tak to já bych si asi neodpustila doporučit jí, aby to důkladně zvážila a radši chvilku počkala. Když už se teda zeptá. Což zakladatelka dělá. Stejně jako jí bych třeba důrazně varovala před nebankovní půjčkou. Neberu to jako kecání do života, když se ptá na radu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 12:51
@Anonymní píše:
Tak já po 3 měsících vztahu otěhotněla a přítel byl zrovna v insolvenci kvůli kravinám co napáchal v mládí. Splatil to za rok a půl a bylo to náročný, když měl jeden z nás pouze minimum (já pracovala skoro až do porodu a měla jsem úspory). Nelituju jediný koruny co jsem do nás investovala. Promluv s ním, třeba vůbec netuší, že ti to vadí. Navrhni mu ať si najde lepší práci nebo přivýdělek a ujasněte si finanční situaci. U nás se to taky srovnalo hned po splacení. Sdělili jsme si navzájem svá očekávání a funguje nám to takhle už skoro 3 roky bez problému.

Děkuji určitě si s ním promluvim.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.1.20 12:53
@Anonymní píše:
@Markéta80 nepsala jsem, že se nechá živit, na, stravu přispívá, do práce chodí, ale je špatně ohodnocena…

A odpovíš nám, proč si nenajde lepší práci? Ono to není od tématu, protože pokud je například nějakým způsobem postižený a jinou práci sehnat nemůže, je to něco jiného než jestli dělá někde ofiko za pár šlupek a šéf mu pak dává na ruku víc (což ti třeba nepřizná, stejně jako exekutorům)..Je do budoucna nějaká vidina zlepšní platových podmínek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45722
14.1.20 12:58

@Bebeluska8 na “neco malo” po roce zadny narok nevznika, dokonce ani po 15 nebo 20 letech, jedine na co vznika narok po roce spoluziti je narok na cast dedictvi za urcitych okolnosti, ale to v pouze v pripade ze by zakladatelka nemela deti. Pokud dedi deti, spoluzijici osoba nededi nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
14.1.20 12:59
@Anonymní píše:

No a predtim bydlel nekde zadarmo nebo jak?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.20 12:59

@unuděná. Dělá tuto práci celý život a baví ho. Bohužel je špatně placená. Samozřejmě mu chci říci, aby práci změníl, jen jsem po 3mes. znamosti nechtěla hned tlačit na pilu. Máme se rádi a nemáme žádné konflikty. Jediný problém jsou peníze. Dluh má na zdrav. Poj. 4tis.,protoze byl chvíli na prac. Úřadě. Zda má jiné dluhy bohužel 100%nevim… Nevím jak to zjistit. On tvrdí že nemá. Na což se samozřejmě nemohu spolehnout.

• Citovat
  • Upravit
4316
14.1.20 13:00

On neměl potřebu dělat za víc peněz? Nebo je zadluženej až po uši? Jestli má exekuce, tak ti tam může kdykoliv nakráčet exekutor. Tohle prostě není dobrý, on si klidně za ten rok omotá děcka kolem prstů z čiré vychcanosti a ty budeš celej život živit 3 děcka 2 svoje a jedno cizí dospělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
14.1.20 13:02
@Anonymní píše:
Ani třeba po roce společného bydlení? Chci mu dát šanci, aby si našel lepší práci, ale nechci se nechat ohrozit… Jeho finančními problémy. Bez mého svolení si snad nemůže zařídit u mě trvalý pobyt…

a co exekutor? Nepotřebuje na to trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
14.1.20 13:02
@Anonymní píše:

A on má problémy s bydlením anebo proč se tak spěchá na to sestěhování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí