Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vážně? Vážně je někdo takovej sebevrah, že si k dětem nastěhuje zadluženého chlapa po 3 měsíční známosti???
Ovšem mám pocit, že tu podobná diskuze už byla, ne?
Kde bydlí teď? Co takhle nechat ho tam ještě pár měsíců, abyste se líp poznali? Uvědomuješ si, že tím, že ho k sobě nastěhuješ, tobě ještě vzrostou náklady? Energie, jídlo… a od něj pravděpodobně nikdy neuvidíš nic víc, než tu fyzickou pomoc. A otázka je, jak dlouho.
Ahoj, žijeme s partnerem už 17 let, a i tak kdybychom se ještě loni rozešli, tak já nemám nic. Vše bylo psáno na něj, ale už jsem prozřela (kvůli rozchodům v okolí) a začala myslet na sebe a jsem už zapsána v katastru apod. Takže tak ani po mnoha letech nemá nárok na nic, co je psáno na tebe. Max si může odnést nějakou věc, kterou koupil a má na ni doklad.
@pikola píše:
Nemá na nic nárok, ani za čas z tvého majetku
Já mám pocit, že má. Už jsem někde četla, že nesezdaní partneři po rozchodu řešili toto soudně a žena (která žila v bytě toho muže zadarmo) vysoudila docela velké odškodné. Doložila pomocí svědků, že u něj xx let bydlela a vydělávala, takže soud automaticky bral, že přispívala na chod domácnosti a tím jí vznikl nárok na podíl z bytu… ![]()
@Anonymní píše:
Ani třeba po roce společného bydlení? Chci mu dát šanci, aby si našel lepší práci, ale nechci se nechat ohrozit… Jeho finančními problémy. Bez mého svolení si snad nemůže zařídit u mě trvalý pobyt…
hrozí, že bude klepat exekutor na dveře? takový zážitek bych si s dětmi raději odpustila, nemusí vidět vše...…..
@Keyllah píše:
hrozí, že bude klepat exekutor na dveře? takový zážitek bych si s dětmi raději odpustila, nemusí vidět vše...…..
Asi tak, staci, ze musi videt, ze si maminka do jejich bezpecneho prostředí dovedla ciziho chlapa po tak kratke dobe
@Kaileee
Kdyby se k tatínkovi se dvama dětma stěhovala žena s nízkým prijmem, tak by byla taky vyžírka? ![]()
Ale co tak googlím, tak by to mělo být v klidu, všechna práva by měla být na tvé straně. A on asi nikdy nebude mít prachy na pořádného právníka, aby z tebe něco ždímal. Beztak bych si ho tam ale nestěhovala, aby ti třeba pomalu nezačaly mizet věci ![]()
@uživatel2 píše:
@Kaileee
Kdyby se k tatínkovi se dvama dětma stěhovala žena s nízkým prijmem, tak by byla taky vyžírka?
Tak to je snad jasny ne…
@uživatel2 píše:
@Kaileee
Kdyby se k tatínkovi se dvama dětma stěhovala žena s nízkým prijmem, tak by byla taky vyžírka?
Tak samozřejmě, ne? A ten tatínek by byl pitomej, kdyby si jakoukoli ženu pustil do baráku po 3m známosti. Tohle není otázka pohlaví.
@unuděná to je zvláštní. Kamarádka po 13 letém manželství nedostane nic, přestože tam dělala úpravy apod za své peníze. Protože byt je napsán pouze na manžela a byl koupen před sňatkem. Má nárok jen na polovinu splátek hypotéky a každý její návrh na „odškodné“ on smete. Bude ráda, že dostane max. 100 tisíc.
Anonym - není to o mě.
Ale je pravda, že chtějí rozvod dohodou a tak si furt posílají návrhy… kdyby se soudit chtěla, tak asi něco více vytříská - ale ona nechce. Takže možná, pokud má někdo na právníky a chce jít do sporu, tak něco asi získat lze..:nevim:
@kačka39 málo vydělává. Je málo placený. 14tis. Měsíčně a 3tis. projede naftu ještě… Takže mu zbude 11tis.
@Anonymní píše:
@unuděná to je zvláštní. Kamarádka po 13 letém manželství nedostane nic, přestože tam dělala úpravy apod za své peníze. Protože byt je napsán pouze na manžela a byl koupen před sňatkem. Má nárok jen na polovinu splátek hypotéky a každý její návrh na „odškodné“ on smete. Bude ráda, že dostane max. 100 tisíc.
Anonym - není to o mě.
No správně by to mělo být tak, že prokazatelné náklady by jí měl vyplatit (čili faktury od firem či jakékoli transakce mít z účtu na účet-to je pak nezpochybnitelné), tohle si vybavuju, že prolétlo médii, spíš asi jako rarita.