Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@free333 no máte pravdu.
Uvidíš, jak to dopadne, ale sama cítíš, že je něco špatně, když jsi zakládala tuto diskusi…
@Anonymní píše:
@ANCA211 bydlel u známých jeho bratra. Za 2,5 tis. na energie. Pracuje v krytem bazénu. On byl hrdý a práci na měsíc nevzal, takže se nechal vyřadit z evidence UP. Dneska si s ním promluvim.
to si děláš srandu?? A tohle si dotáhneš domů?
@Anonymní píše:
@unuděná nejsem si jistá ničím. Tvrdí, že dluhy nemá. Je plavcik. Promluvim s ním narovinu z čeho mám strach. Peníze stranou nemá.
No tak ten je vtipnej, to by se mi taky líbilo válet si koule u bazénu a najít si superlevnou ubytovnu se sexuálními službami. Pálí mu to dobře, to se musí nechat. Ale normální chlap si najde pořádně placenou práci, aby uzivil sebe a mohl dopřát třeba i partnerce nebo ušetřit na dovolenou a pak si půjde plavčit pro zábavu. Máš doma prvotřídního vychcana a lenocha k tomu, gratuluji tobě i dětem. Určitě se rády uskrovní, aby strejda nemusel.
@Bubla Bůčková píše:
Taky myslím, že ta věta snad 15 let ve společné domácnosti… Možná to byla ochrana nesezdanych párů, žel se to dotkne i 50 nice, která začne bydlet s přítelem a po infarktu z jeho chování v 65 letech mají děcka smůlu a dědí minimálně část ten druh
Nikdy. Pokud jsou děti, dědí vždy ony. Jediné kdyby byla závěť ve prospěch Druha a vlastní děti vyděděny. A to není jen tak.
@Anonymní píše:
@ANCA211 bydlel u známých jeho bratra. Za 2,5 tis. na energie. Pracuje v krytem bazénu. On byl hrdý a práci na měsíc nevzal, takže se nechal vyřadit z evidence UP. Dneska si s ním promluvim.
Takže si udělal měsíční prázdniny, během kterých nebyl schopný ani dojít na 2-3 dny někam doplňovat zboží, aby si vydělal na to podělané zdravotní pojištění. Promiň, ale i kdyby bral 15tis. (a schválně zkus zadat na netu „nabídka práce plavčík“ a uvidíš, že i v Karviné nabízejí přes 16tis., dá se najít i spousta nabídek okolo 20-25tis.) a měl tedy 12tis. čistého, tak za bydlení platil jen 2,5tis., tzn. 9500,–Kč mu zbývalo. Což je to samé, jako kdyby někde dělal za 30tis. hrubého a platil 13tis. nájem s poplatky.
Když chce mít pohodovou práci v bazénu, tak ať zvedne zadek třeba 4 volné dny v měsíci a jde si přivydělat.
Mně by primárně nevadilo, že bere málo peněz, ale vadilo by mi, že se dobrovolně zadluží a fláká se měsíc doma a pozoruje z dálky svůj dluh, ke kterému vůbec nemuselo dojít (protože vydělat 1803,–Kč nebo kolik to zdravotní loni bylo během měsíce fakt zvládne i středoškolák, který chodí každý den do školy).
@Uslava píše:
Nikdy. Pokud jsou děti, dědí vždy ony. Jediné kdyby byla závěť ve prospěch Druha a vlastní děti vyděděny. A to není jen tak.
Děkuju, možná proto maminku nutí do svatby
sorry za ot
@uživatel2 píše:
Našel si práci blízko Tebe, děti ho mají rádi, pomaha a baví ho práce? Může to nakonec být docela fajn chlap, měl by samozrejme zaplatit alespoň své jídlo a něco k tomu, ale spekulovat o tom, zda je s ženskou jenom kvůli levnému bydlení nebo že má určitě dluhy a exekuce, mi přijde mimo. A poslední co bych dovolila je smršť podobných spekulací od vpodstate neznámých prispevovatelu má emiminu na hlavu mého přítele/partnera
No hele fajn chlap by se nenechal dotovat samozivitelkou dvou deti. Kdyby se ji treba zeptal, jestli nechce prispevek na hypoteku, ale aby on si zil s jidlem za 4 mesicne a zustalo mu 7, to mi OK nepripada. Kdyby to aspon kompenzoval jinak - napr vezme decka na vylet, ji na veceri. Ale to by se o tom Zakladatelka snad zminila.
Nicmene co se tyce tech exekutoru a dukazu, ze nikde nic nedluzi tady, to s tebou souhlasim, ze je docela extrem. ![]()
@Anonymní píše:
@Markéta80 přispívá na jídlo 4tis. bohuzel je to velký chlap, hodně jí, ji za 3 lidi. Náklady na jídlo se mi zvedly na trojnásobek…
A co tedy dělá se zbytkem peněz? Takže ty platíš hypotéku, máš děti a ještě dotuješ chlapa? Prostě by musel přidat, změnit práci a normálně se podílet. Před tím bydlel taky skoro zadarmo, tedˇu tebe to má úplně zadara.
Když teda vydělá 14, z toho 3 projede, 4 ti dá, zbyde 7 tisíc. To má jako kapesný, jo? A tobě zbyde 7 tisíc na sebe? I s tím dělá jako co? 500 za telefon, i kdyby hulil krabičku denně, tak by to byly další 3 tisíce. Proč ti teda nedává aspoň 9000 na měsíc? Ještě by mu zbylo dost. To by ten dluh 4000 musel mít zaplacený už hned první měsíc, co bydlí u tebe.
Hele mne to přijde taky divný já na UP byla tak vím jak to chodí, když se tam zaregistrujes tak ti dají termín tak za měsíc a ua tu dobu si práci hledáš sama navic te nevyradi proto že odmitnes jednu nabídku práce a za měsíc mas nastoupit jinam. Spíš se na to vykašlal a nešel tam na dohodnutý termín tak ho vyřadili. Navíc zdravotní za jeden měsíc je 16 stovek tak jakto ze dluží 4 tisíce. Pokud bydlel za 2.5 tisíce tak to dávno mohl uhradit a bejt tebou dam ty 2 stovky za ten výpis z registru dlužníků tam se dozvíš jak to doopravdy je s jeho dluhy. Ja naletela podobné jako ty ex mne využíval na levné ubytování a on když je člověk sám s dítětem rád privre to oko nad partnerem. A málokdo ti řekne pravdu o svých dluzích
@Silverine247 píše:
No hele fajn chlap by se nenechal dotovat samozivitelkou dvou deti. Kdyby se ji treba zeptal, jestli nechce prispevek na hypoteku, ale aby on si zil s jidlem za 4 mesicne a zustalo mu 7, to mi OK nepripada. Kdyby to aspon kompenzoval jinak - napr vezme decka na vylet, ji na veceri. Ale to by se o tom Zakladatelka snad zminila.
Nicmene co se tyce tech exekutoru a dukazu, ze nikde nic nedluzi tady, to s tebou souhlasim, ze je docela extrem.
Ono je klidně možné, že když byl sám, tak mu ty 4 tis stačily a nemusí ho napadnout, ze teď má úplně jinou kvalitu jídla. Nemusí to tak být a možná mu fandím až moc, ale právě se mi nelíbí názory typu „jak sis mohla něco takového přivést domu“, „co je to za chlapa“, „válí si koule u bazénu“. Absolutně nechapu
@uživatel2 píše:
Ono je klidně možné, že když byl sám, tak mu ty 4 tis stačily a nemusí ho napadnout, ze teď má úplně jinou kvalitu jídla. Nemusí to tak být a možná mu fandím až moc, ale právě se mi nelíbí názory typu „jak sis mohla něco takového přivést domu“, „co je to za chlapa“, „válí si koule u bazénu“. Absolutně nechapu
A co teda dělá jinyho?
@terien jako že práce plavčíka není plhodnotna práce? Že ten kdo na takové pozici pracuje je lempl?
@uživatel2 píše:
Jako že dospělý chlap neví, že nic není zadarmo? Pokud žil sám, tak asi moc dobře ví, kolik stojí jídlo. Takže pokud jí za tři, jak píše zakladatelka a on jí dá na vše 4000 a víc ho nenapadne, tak je to divný. Co myslíš že plavčík dělá? Myslíš že se tak každých 5 minut někdo topí a je chudák celej ztrhanej že? No, má to vymyšlené pěkně, je to kluk šikovnej.
@uživatel2 píše:
No ono je taky mozne, ze kdyz byla Zakladatelka schopna sama utahnout hypo na barak 7+1
, tak ze mu to nejak nedocvaklo, ze ted by mela mit nejakou diru v rozpoctu. Kdyz je to vlastne hlavne to jidlo navic, ktere on si plati (v jeho ocich - ze par rohliku s vlasakem je jina cenova relace nez domaci svickova, je samozrejme vec jina…). Taky nevime, kolik on te prace zastane na baraku. Jestli obcas poseka zahradu, nebo treba prekachlickuje koupelnu…