Partner a můj 16letý syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
9.3.14 18:18
@Burj Chalifa píše:
Na tom, že dítě zabředne do part a drog, může mít vliv i to, jaký to má doma.

Myslíš? By ses divila.

• Citovat
  • Upravit
14895
9.3.14 18:24

Ano může být, ale nemusí..dítě muží mít komfort světa, ale aby byl předevšima machr, tak proč to nezkusit.jsou děti co si procházejí doma peklem a jsou slušní a zase naopak. myysíte že když budete vychovávat dítě v největší lásce světa z něho vyroste řádný ukázněný bezproblémový jedinec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.3.14 18:26
@bamba píše:
Myslíš? By ses divila.

Kus od kusu, ale myslím, že u problémových rodin je nebezpečí větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 18:34
@Burj Chalifa píše:
Kus od kusu, ale myslím, že u problémových rodin je nebezpečí větší.

Co myslíš problémovou rodinou.To mě docela zajímá.

• Citovat
  • Upravit
1703
9.3.14 18:45
@bamba píše:
Nečetla jsem všechno, tak možná nejsem první s tímto názorek.
V žádném případě bych internát nepovolila. Důvod je víc jak jasný. Kluk opět vyhraje a má další bodík k dobru. Vlastně pro něj by bylo lepší být mimo domov, bez kontroly, mohl by si dělat co chce.
Sedla bych si s ním a řekla mu jasně a sručně. Otčím ti platí školu, takže máš dvě možnosti.1. Budeš sekat latinu, budeš se k nám chovat slušně a respektovat námi nastolená pravidla.
2.Pokud nesouhlasíš, změníš školu za státní, nebo můžeš jít makat a zůstat bez vzdělání.
Každopádně bych mu zdůraznila, že ještě jednou se budou opakovat jeho výlevy, končí se školou a taky by skončil.
Je chytrost sama, tak ať se stará, jak umí.
Každopádně to chce důslednost a ne znovu povolit.Kluk je sice v pubertě, ale to ho neomlouvá.

souhlasím s tebou, mám doma momentálně pubertačku, někdy jsem zralá na prášky a to jsem v její výchově byla dost důsledná, nepoužívala jsem tělesné tresty a přesto zažívám situace, že bych jí nejraději přerazila, já taky pokud něco vyvede tak odebírám kapesné, nedostane na kredit, nesmí s kamarádkama, nesmí na pc a přijde mi to normální. Problém dnešní doby je spíš ten, že se ztrácí takováta přirozená autorita rodičů, dneska se s dětmi diskutuje, poučujou se o linkách bezpečí, někdy by stačilo dát prostě jen pár facek, možná, že by účinek byl kolikrát lepší, než nějaké vysvětlování, nejvíc mě udivuje takovéto vysvětlování nebo zdůvodnování dětem proč a nač, to žasnu vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 18:47
@romype píše:
souhlasím s tebou, mám doma momentálně pubertačku, někdy jsem zralá na prášky a to jsem v její výchově byla dost důsledná, nepoužívala jsem tělesné tresty a přesto zažívám situace, že bych jí nejraději přerazila, já taky pokud něco vyvede tak odebírám kapesné, nedostane na kredit, nesmí s kamarádkama, nesmí na pc a přijde mi to normální. Problém dnešní doby je spíš ten, že se ztrácí takováta přirozená autorita rodičů, dneska se s dětmi diskutuje, poučujou se o linkách bezpečí, někdy by stačilo dát prostě jen pár facek, možná, že by účinek byl kolikrát lepší, než nějaké vysvětlování, nejvíc mě udivuje takovéto vysvětlování nebo zdůvodnování dětem proč a nač, to žasnu vždycky.

Není nic, co bych dodala. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
13141
9.3.14 18:51
@romype píše:

Tak já byla vždycky docela ráda, když mi bylo vysvětleno, proč se po mě některé věci vyžadují. Když jsem uznala jejich opodstatnění, plnili se mi daleko líp. :nevim:
Ale nebyla jsem pubertální kluk a bylo zvykem, že i já jsem mohla říct svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 18:56
@omites píše:
Tak já byla vždycky docela ráda, když mi bylo vysvětleno, proč se po mě některé věci vyžadují. Když jsem uznala jejich opodstatnění, plnili se mi daleko líp. :nevim:
Ale nebyla jsem pubertální kluk a bylo zvykem, že i já jsem mohla říct svůj názor.

Uznalas ta opodstatnění vždycky? No, na rovinu, myslím, že ne, bo píšešKdyž jsem uznala jejich opodstatnění.Takže když neuznala, tak co se pak dělo?

• Citovat
  • Upravit
49159
9.3.14 19:01
@bamba píše:
No jo bobánci, takže on mě pošle někam a já ho obejmu, řeknu mu, jak ho miluji a přidám litr kapesného navíc. Bo jeho křehká dušička je táááák zranitelná.

to že mě - teoreticky bobánek pošle někam je důsledek našeho vztahu z dřívějška.. v 16 a výš je jasné že si toto nedovolí, pokud cítí úctu k dospělým a byl k ní vychován

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
9.3.14 19:03
@Malike píše:
@jdukolem né,jenom jsem v tom vyrůstala. máma se mi svěřuje do tedka,..a sama vím jaký pubertos jsem byla…

máma se svěřuje dítěti jak těžké to měla..aha.. čili na tebe bylo předčasně kladeno to co ti nenáleželo..jj už rozumím tvému postoji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
9.3.14 19:06
@omites píše:
Ale nebyla jsem pubertální kluk a bylo zvykem, že i já jsem mohla říct svůj názor.

jenže jako dospělý je každý jiným, tak zrovna tak dítě, na některé platí domluva, nebo vysvětlit, na druhé to účinek prostě nemá. Nezlob se na mě, ale uznala jejich opodstatnění, to považuju za nevychovanost, pokud já po dítěti něco vyžaduju, můžu mu vysvětlit proč, ale nebudu rozhodně čekat, jestli uzná jestli to je opodstatněné nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 19:09
@jdukolem píše:
to že mě - teoreticky bobánek pošle někam je důsledek našeho vztahu z dřívějška.. v 16 a výš je jasné že si toto nedovolí, pokud cítí úctu k dospělým a byl k ní vychován

Holka, děti a hlavně kluci se v pubertě změní k nepoznání. Jasně, že ne všichni, bo vyjímky existují, ale…
Nikdy nevíš, co ti vyvede i když je sebehodnější.

• Citovat
  • Upravit
1703
9.3.14 19:11

Jinak k zakladatelce, to že syn chce na intr, myslím, že už to tady zaznělo, nemusí to být důsledek vztahu mezi ním a nevl. otcem, ale prostě jen ho nebaví vaše věčná kontrola, domlouvání ohledně školy, předpokládá, že když bude na intru sám bez vás, tak si bude moct dělat co chce. Mimochodem, já když dceři zakážu něco, na čem jí záleží, taky si vyslechnu, že by se nejradší odstěhovala, tohle vůbec neposlouchám, vím, že ona takhle upouští páru, protože v tu chvíli je děsně naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.3.14 19:12

Jak to dělají v rodinách, kde mají pohodové děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
9.3.14 19:15

Ja jsem schopna pochopit autoritativni vychovu (sama jsem tak byla vychovana, ale pro moje lumpy to cesta neni…sama jsem nenavidela vetu „protoze proto“ :mrgreen: ), o dost min chapu volnou vychovu…ale kristapana, tomu diteti otcim plati soukromou skolu DOBROVOLNE!!! takze toto brat jako nastroj manipulace nebo neco, za co by ten pubertak mel byt vdecny??? proc??? to je jako bych ja mela byt nasim vdecna za to, ze me „pustili“ na gympl…nebo segra za to, ze mohla dojizdet do skoly do vedlejsiho mesta…co to je za de*ilni argument???

to „dite“ muze byt hajzlik na entou, nevychovany smrad, muze byt drzy, ale porad je to MOJE dite… to mu jako nekdo bude cely zivot vycitat, ze mu zaplatil skolu? ze v 16 proste drzkoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí