Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, tak se hlásím mezi dubňátka, sice z ročním zpožděním
,strašně rychle to uteklo, ten rok. Malá je čertík, sice ještě sama nechodí, ale je všude
, naštěstí už jednu holčičku mám, je jí teda už devět let, ale aspoň už je to pomocnice a holky jsou spolu rádi, tak mám aspoň občas trošku volna
.
@jitinka30 píše:
Ahoj, tak se hlásím mezi dubňátka, sice z ročním zpožděním![]()
,strašně rychle to uteklo, ten rok. Malá je čertík, sice ještě sama nechodí, ale je všude
![]()
, naštěstí už jednu holčičku mám, je jí teda už devět let, ale aspoň už je to pomocnice a holky jsou spolu rádi, tak mám aspoň občas trošku volna
.
Ahojky vítám Tě
naše Mia měla včera rok, dneska slavíme
už běhá jak ďábel a je to mazec a ten bordel všude
jinak mám ještě 5,5 letýho kluka a ještěže tak, děti třeba jen rok od sebe bych asi nedala
to by mě odvezli do blázince ![]()
Ahoj, tak to gratulujeme, Verunka bude mít narozky až na konci dubna 28.Já jsem taky ráda že jsou víc od sebe, protože mě by odvezli taky, po roce bych to nedala
. Danielka sice byla anděl
,ale veruš je čert ![]()
@jitinka30 píše:
Ahoj, tak to gratulujeme, Verunka bude mít narozky až na konci dubna 28.Já jsem taky ráda že jsou víc od sebe, protože mě by odvezli taky, po roce bych to nedala![]()
. Danielka sice byla anděl
,ale veruš je čert
Děkujeme, oslavu máme za sebou uuuf
no u nás byl Maxík čert, strašně vzdorovitej a urážecí a Mia??? tak už se vzteká teď a ne málo
takže to asi bude masakr
takže si popřejem asi pevný nervy ![]()
Ahoj
hlásím se mezi dubňátka sice s ročním zpožděním, ale dívám se, že nejsem sama
První narozeniny oslaveny. Kačka nám začíná chodit, dává si na čas
stejně jako brácha, ten už má 10 dala jsem si mezi mateřskýma trošku pauzu
spíše než jsem zapomněla na porod ![]()
Ahoj, tak to jsme na tom skoro stejně, akorát já mám 2 holčičky
.Taky jsem chtěla zapomenout na porod, protože ten první byl strašný
.Tak to trvalo 8 let než jsem porodila druhou a to už bylo v pohodě, možná i tím, že jsem zvolila jinou porodnici. ![]()
Ahoj, tak vidím, že nejsem jediná na světě, mě to trvalo skoro 10 let než jsem se nechala přemluvit
okolí bylo už dost otravný s otázkama, kdy už bude druhý
První těhu v pohodě porod dlouhý a druhý přesný opak těhu hrozný od 5.měsíce jsem musela ležet
a porod to byl fofr, stálo to ale za to
, do 3. mimča už ale nejdu ![]()
@hanika231 píše:
Ahoj, tak vidím, že nejsem jediná na světě, mě to trvalo skoro 10 let než jsem se nechala přemluvitokolí bylo už dost otravný s otázkama, kdy už bude druhý
![]()
První těhu v pohodě porod dlouhý a druhý přesný opak těhu hrozný od 5.měsíce jsem musela ležet
a porod to byl fofr, stálo to ale za to
, do 3. mimča už ale nejdu
Ahoj, tak já jsem měla první těhu strašný a porod příšerný, říkala jsem si, že tohle už nikdy nechci zažít
, ale malá my to naštěstí vynahradila, ta byla zlatá
.Druhý těhu tak napůl, to docela šlo a porod dobrý, ale do 3. mimina už taky nejdu, dvě stačí v pohodě.
![]()
Tak holky, já měla oba porody docela v pohodě, první delší, druhý rychlý, ale víc bolestivý. První těhu jsem ani nevěděla, že jsem těhotná a teď to druhý mi bylo první trimestr pořád špatně, pak mi pořád trnulo břicho-zákaz sexu apod. Do třetího taky ale rozhodně nejdu
malá je úžasná, je teda strašně živá, všetečka jak blázen, ale šikulka
a starší Maxík měl v únoru 5 let, no to je chytrolín až na půdu
![]()
Ahoj, nam Nika jeste nechodi, ale asi ji to nechybi leze jako drak. Ted mam obe deti nemocny, takze nic moc. Ja oba porody v pohode, oba trvaly 4,5h. Sice jsem obe tehu koncila v nemocnici, ale co se da delat. Dokonce u prvniho manzel nestihl prijet a Nika trochu spatna poloha, sla celem, takze jsem byla i vic sita, ale byla jsem hodne pochvalena, ze poloha celem je neporoditelna, ze jsem dobra. Dokonce ani tlaceni netrvalo tak dlouho. Asi to bylo tim, ze se mi od 6.mesice roztahovala panev. U prvniho jsem to vubec nezazila.
Druhý porod byl u mě taky fofr 3 hod. ještě chvíli bych se doma rozmýšlela jestli jsou kontrakce pravidelný (celý těhu mi tvrdlo břicho, pořád to vypadalo, na předčasný porod a císaře, nakonec jsme vydržely a do 38. týdne
), tak bych doma i porodila ![]()
Ségra mi říkala, že je to tím stářím - ty problémy, mám 31 ![]()
Kačka má 13.měs a taky ještě nechodí leze, stoupne si uprostřed místnosti a stojí, jen se tak pohupuje, udělá dva kroky a zase leze, dává si fakt načas
Neřekla bych, že 31 je nějaký věk, já mám 30
ale jak se říká, každý těhotenství je jiný, kdyby jsme šly do třetího, tak by to bylo zase určitě jiný
ale zjišťovat to nebudu
jinak Mia chodí cca od 11 měsíců a je to teďka fakt náročný, ne že jen chodí, samozřejmě je jak opice, vyleze na gauč, na okno, na obývací stěnu, Maxovi na vyvýšenou postel, je to fakt mazec, už aby bylo tohle nebezpečný období za náma
ale docela chodí zatím za ruku, tak jsem zvědavá jak dlouho jí to vydrží, už se samozřejmě i vztekáme, za chvíli začne první období vzdoru
![]()
Raději to taky zjišťovat nebudu, zase není potřeba vědět všechno, že
I když se samozřejmě cítím na takových 25 na tom jsem se zastavila ![]()
S tím lezenim po nábytku taky bojujem, ale teď aspoň sleze dolů po nohách dřív šla hlavou např ed
a období vzdoru asi už přichází, stačí vyslovit jakýkoliv slovo začínající na NE a je konec ![]()
Tak to já jsem první rodila 36 hodin a druhou 19.Ale u druhý jsem si nechala píchnout po pár hodinách spinální analgezii, je prý lepší než epidurál a bylo vše ok, ale u první jsem si protrpěla celých 36 hodin bolestí, zvracení, nespaní, nesměla jsem jíst a ani pít. Malá byla větší a měla před sebou ruku, jako kdyby říkala stop, nikam nejdu
. Hodně mě potrhala, hlavně čípek, a ten museli šít bez umrtvení. děs
Ale bylo to určitě i porodnicí a personálem, chovali se ke mně strašně to u druhýho porodu, když jsem šla rodit jinam, tak úplná pohoda.Je mi taky už 30 a na třetí se rozhodně necítím. ![]()
36 hodin je šílený, teda i těch 19 si nedokážu představit. Jsi dobrá
to bych fakt nedala, ale ono se nakonec musí, jinak to nejde ![]()