Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Klosska píše:
Tak diky za podporu jelikoz zacinam tak me je kazda rada dobra ja knizku nemam, ale informace schanim na netu
V klidu, já jsem si taky knížku koupila až po zhubnutí asi 12ti kilo, a to jen proto, že tu občas jely odborné diskuze k detailům, tak jsem chtěla mít přesné argumenty přímo od zdroje. A hlavně kvůli třetí fázi - zas abych věděla, co přesně jak.
Popravdě teď se trojkovými pokyny moc přesně neřídím, ale dokud se mi váha drží, kde chci, nijak zvlášť to neřeším. ![]()
Beztak je nejlepší informační zdroj tahleta diskuze, tady už se zhublo takových kilo…
![]()
Ahojky devcata tak si ctu v ty Dukanove knizce a docela me vydesilo co pise ovajickach pry se muze jist jsdno vejce dene a nejvic tri zloudky tydne to jsemt tedy jedla vic
Ahoj, jsem tu nová, chtěla bych začít hubnout s Vámi, když čtu jak Vám to tady hezky jde
Chci se zeptat, nevíte někdo, jestli se dá při dukanově dietě pít protejnový koktejl Ketoft? Myslím, že by to mohlo fungovat, když u obojího (Dukan a Ketoft) jde o to dostat se do ketózy, nebo si to myslím špatně, já nevím…poradíte?
díky
![]()
@Klosska píše:
Ahojky devcata tak si ctu v ty Dukanove knizce a docela me vydesilo co pise ovajickach pry se muze jist jsdno vejce dene a nejvic tri zloudky tydne to jsemt tedy jedla vic
Klid, pokud nemáš nějaké zásadní potíže s cholesterolem, tak bych se toho nebála.
Já vajíčka nikdy neomezovala a byly dny, kdy jsem jich sežrala klidně 5.
Nepočítala jsem to. Na preventivku jsem si během dukanky zašla a všecky sledované parametry včetně cholesterolu o. k. a pokud vím, ostatní holky tu vajíčka taky nikdy nijak neomezovaly a na špatné výsledky rozboru krve u doktora si nikdo nestěžoval.
Bílky jíme bez omezení a žloutky… asi kdyby ti stagnovala váha, zkusila bych si je hlídat, je tam přece jenom nějaký ten tuk. Pokud hezky hubneš a nemáš zvýšený cholesterol, byla bych na tvém místě v pohodě. ![]()
@Beruojka píše:
Ahoj, jsem tu nová, chtěla bych začít hubnout s Vámi, když čtu jak Vám to tady hezky jdeChci se zeptat, nevíte někdo, jestli se dá při dukanově dietě pít protejnový koktejl Ketoft? Myslím, že by to mohlo fungovat, když u obojího (Dukan a Ketoft) jde o to dostat se do ketózy, nebo si to myslím špatně, já nevím…poradíte?
díky
Ahoj, nevím neznám, musíš si přečíst složení. Důležité je minimum sacharidů a tuků a naopak maximum bílkovin.
Nicméně papá všecky tyhle umělé sajrajty moc nepodporuje, tady jsme občas z proteiňáků něco uvařily, ale moc se nám tu neuchytily.
Jednak je to takovej podezřelej prefabrikát, to si přiznejme, a krom toho je to drahý jak prase.
![]()
Než bych do sebe rvala Ketotentononc za drahý stovky, radši si dám každý den ochucený kefír a za ušetřený obnos čas od času tatarák. ![]()
Ale pokud to bude vyhovovat složením a ty to z nějakých důvodů pít chceš, asi to nebude nic proti ničemu.
Děkuji za odpověď, mně ten koktejl chutná, ale právě ta jeho cena (tenhle jsem dostala)…a když si vezmu, že bych si měla kupovat i další produkty, tak to bych pak asi opravdu zhubla a celá rodina taky, protože by nám už nejspíš nezbylo ani na rohlík
Proto jsem to chci kombinovat s Dukanem, abych to zlevnila a když tak čtu vaše výsledky tady, tak už si možná ani další objednávat nebudu, dopiju tenhle společně s dukanem a pak už pojedu jen dukana, snad to bude fungovat ![]()
Ahoj holky ![]()
Jako jeden z nováčků nestíhám úplně jmenovitě reagovat na Vaše příspěvky…proč…ne, že bych nechtěla…ale prostě Vás hned „nepojmu“…to je divný slovo ![]()
Takže Vás chci všechny pozdravit
![]()
A podělit se o " zážitky" ![]()
Některé z Vás jste zastihly mou zprávu, že jsem loni hubla s koktejly Ketodiet…
Asi 3 týdny…4???…zkouším Dukana…Co se mi líbí…fakt nehladovím…
@Hannah1086 píše:
@sirikit
Díky, díky za Tvoje rady - celerové hranolky i šmakounový skorovlašák určitě vyzkouším. Pizzu z tofu jsem už taky dělala, ale z natural tofu…a celkem mi i chutnala.
A jeden tip - drůbeží (krůtí) játra pečená v pečícím sáčku…jen s trochou cibule, koření dle chuti, já použila Adžiku…mňam
Ahoj Sirikit ![]()
Díky za Tvoje rady…celerové hranolky…tak to byla fakt bomba!!!…já vařím celer akorát do vánočního salátu a i jinak ho moc nemusím… A tenhle je
![]()
@Kaspinka kde jsi? V pondělí o půl třetí jsem na Tebe myslela
. A jak dopadl sobotní běh?
@Bibiana1 díky
ale byl to planej poplach.
Co se týče závodů tak se v čase horším
Ale to jaksi všichni protože i když dílčí závody nic moc tak v celkovém pořadí jsem 101. ze 470:) účast už mám splněnou takže bych na poslední nemusela, ale láká mě to, protože bych mohla být v první stovce ![]()
Čusík holčičky.
Omlouvám se, že nereaguju jmenovitě, nějak mi chybí denně pár hodin času ![]()
Hlásím se s novým DM 175/72,3kg ![]()
Ale opět víkend přede mnou… ![]()
I s těmi mými víkendy to pořád leze trochu dolů, což popravdě moc nechápu.
4 dny jsem vždycky vzorňas a ty zbylé 3 dny… to je teda heavy metal ![]()
No ale, proč hlavně píšu:
Potkala jsem asi po 3 letech známou.
Zhubla 25kg.
Vždycky bojovala s kily.
Tak jsme se samozřejmě navzájem pochválily… a jak jsi to dokázala, jak dlouho váhu držíš, atd…
Prý: držela jsem Dukana.
No tak to jsem ožila a začaly jsme to probírat.
Docela jsem se s ní zasmála.
Na pár mých zvídavých otázek následovaly zhruba tyto odpovědi:
Co otruby?
Holky… měla je asi 3×, jsou prý hnusný a lezlo jí to do zubů, nejedla je ![]()
Nízkotučný jogurty?
Nejedla, nechutná jí to, baští jenom ty lepší, většinou Holandii ![]()
Zelenina?
Jedla jí od začátku denně ![]()
Takže si v podstatě upravila Dukana tak, že otruby zrušila a jedla maso a zeleninu.
Nezažila zácpu ani únavu.
Věk kolem 45-ti let, celoživotní dietářka.
Pije víno.
Ale teda říkala, že dokud hubla, tak si nedala ani loka.
Váhu drží už přes rok. Říkala, že všední dny drží, víkendy jí normálně s rodinou.
No drží… bílkovinový den samozřejmě nedodržuje.
Tohle rozhodně není návod pro začátečníky!!!
vy to ani nečtěte ![]()
Píšu to jako zajímavost.
Jenom jsem si vzpomněla, že Dukan doporučuje nějaké druhy otrub, že ty jeho jsou lepší.
Je to podle mě byznys jako řemen.
Nicméně za jeho myšlenku jakým způsobem zhubnout, mu nepřestanu být nikdy vděčná
![]()
Pak už taky chápu, že je každá kniha jiná, že vymýšlí ty schody nebo co to bylo.
Protože určitě to funguje mnoha způsoby.
No, vždyť i já to pytlíkuju jak se dá
![]()
Holčičky zase fičím, mějte se kráááásně
![]()
@LydiaD Tý jo, dík za inspirativní příspěvek.
Jednak - hele, už to k tý šestce na začátku dotáhni, jen pro tvůj dobrej pocit.
Vždyť ta váha tam i přes tvůj víkendový odpor chce, vidíš, že pořád pomalu leze dolů!
![]()
Moje teda ne, té mojí to maximálně vyhovuje mezi 64 - 66 kily a nehne se, ale neva, postavu mám pořád jako na těch fotkách v galerii, tak neřeším a užívám si.
A teď k té známé a postřehu o dukance.
Papá každopádně objevil geniální cestu, kterak dlouhodobě zhubnout, ale jak my dvě říkáme od začátku - byznys je to neskutečný. Proto taky jsem koukala skepticky na všecky ty placené diskuze a drahý euráče za každou diskutabilní radu.
Nedám, jsem hamižná, používám zdravej rozum a selskou logiku.
A proto taky pořád čtu všecky možný články o hubnutí, udržení přiměřené váhy a zdravém životním stylu obecně, čímž nemyslím žádné extrémy.
V Reflexu z minulého týdne byl zas takový ten článek, co je jich teď plno.
Jak moc máme v potravě přelepkováno. To nebezpečí nových, geneticky upravených druhů pšenice: v mouce z nich je lepku 90%,což je jako teda fakt hooodně!
O všech možných zdravotních trablech plynoucích z jídelníčku postaveném na pšenici - a jak člověk hezky hubne, když lepek ze svého jídla vyloučí, protože tím se vlasně vzdá chleba, rohlíků, bagetek, buchet, sušenek etc.
No a Dukan je v podstatě téměř bezlepková záležitost.
Dál jsem se přednedávnem na novinkách dočetla, že všechny ty úspěšné stravovací styly, které vedou k trvalému zhubnutí a udržení si váhy nejsou ani tak postavené na konkrétním „kouzlu“,za jaké my považujeme ten vliv bílkovin na hubnutí u Dukana.
Jde o to „přeskládání si věcí v hlavě“. Že o jídlu přemýšlíme, víme, co obsahuje jaká potravina, snažíme se vařit z co nejjednodušších surovin a děláme to DLOUHODOBĚ.
Takže - zas, nováčci, nečtěte to, je to jenom taková úvaha a mně osobně ta jasně daná pravidla Dukanky neskutečně pomáhala a dodržovala jsem je!
Takže nejspíš opravdu nejde až tak úplně o přesné střídání BZ a BD a značku otrub, jako o to, že se dlouhodobě nefutrujeme tuky a sachry, což u drtivé většiny z nás ke tlouštce vedlo. A z toho plyne, že když se posléze zase dlouhodobě - jednorázová hostina, jak máme vypozorováno, nemá na váhu žádný vliv - vrátíme k jídelníkům plným bílé mouky a cukru, váha zákonitě půjde nahoru. Šmytec.
![]()
A proto my se k nim vrátit nemůžeme, to se nedá nic dělat. ![]()
Příspěvek upraven 19.03.15 v 09:12
@Kaspinka
Ty jo, s tím během jsi dobrá, taky by mě lákala první stovka
. Záleží i na terénu, jakým běžíš, a ne vždy to běží rychle. Mně se ta půlka komplikuje, pro změnu mě teď bolí pr. lopata kyčelní, mám to od páteře a nejspíš mám přetažený nějaký vnitřní sval. Chodím rehabilitovat, 2 dny jsem nevyběhla, ale dnes už musím, jsem jak tygr v kleci. Vím, chce to klid, ale já bych sama se sebou nevydržela
. Takže budu fakt ráda, když to dám za 2:30, a to tréningově to běhám za 2:25. Ale jdu si to užít, vodičem na 2:30 je právě Miloš Škorpil, jestli ti to něco říká, takže věřím, že to bude super ![]()