Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@sirikit Je to téměř stejné jako mramorová buchta, akorát je tam více otrub. J dělám raději tu mramorovou, protože otruby jím ráno, tak abych je do sebe pořád necpala. Mám ji vždy krásně vysoku a velmi dobrou, napůl vanilka, napůl kakao a navrch vyrobenou polevu jak píšeš, nebo ten pudink, ale málo… že jo škrob
@sofiinavolba Pravda je, ze asi bude mit vliv i ta nejnizsi vaha na ten vysledek. Ja vazivala do 25ti let 42 kg…to jsem tam nezadala. Zadala jsem 45 jako nejnizsi…zkusim to a uvidim, jak se to zmeni:) Vidis, to me nenapadlo…
@JaniceB píše:
@sofiinavolba Pravda je, ze asi bude mit vliv i ta nejnizsi vaha na ten vysledek. Ja vazivala do 25ti let 42 kg…to jsem tam nezadala. Zadala jsem 45 jako nejnizsi…zkusim to a uvidim, jak se to zmeni:) Vidis, to me nenapadlo…
Asi ano, já mívala 59 ![]()
@sofiinavolba On je v tom výpočtu asi vážně důležitý i ten obvod zápěstí a možná i věk.. Jsem poměrně malá - oproti tvým 180 cm určitě, Dukan mi vypočetl těch 64,3 a vzhledem k tomu, že teď mám 72 a i když si připadám oplácaná, kdybys mně potkala, neřekneš si - Jéžiši, to je koule, ta by potřebovala 10 kilo shodit. Každý má prostě jinou stavbu těla, akorát nevím, jak to Dukan dokáže z toho vcelku jednoduchýho dotazníčku poznat. Až těch 10 kilo sundám, myslím, že to bude zatraceně vidět a upřímně - moc si neumím představit, že bych vážila třeba 58, to už by muselo vypadat blbě. Ale když si spočítám ideální váhu podle BMI, vychází mi to právě kolem těch 58. Váha je jen číslo, přece každá víme, v jakém těle se cítíme nejlíp. Nemám problém: jestli si se svými vysněnými 62 budu připadat už moc šlank, pochybuju, že pro mně bude problém dvě kila přibrat. Ale už NIKDY!! nechci přes 65,když už teď vím, jak to uhlídat. ![]()
@JaniceB píše:
@sirikit Hele a jaky kakao? Kakao na vareni by bylo OK?
Dávám normálně holandský. Prý se dá sehnat i odtučněné či co, ale zas to nehrotím - nepoužívám ho každý den a čajová lžička na dávku těsta to snad nemůže podělat, ne?
@JaniceB píše:
Dobrej bože,42 jsem naposled měla odhaduju tak v pátý třídě!
@sirikit Taky si rikam:)))) Jako urcite se svet nezbori ze lzicky kakaa:-))) A jinak 42…no…byla jsem fakt hodne hubena a to jsem hodne hodne jedla..nikdo nechapal. Zvladla jsem i dve porce svickove s 5ti:) A nikde nic. Ale jen do 25ti:) Pak jsem nabrala na 52 kg a to jsem drzela az do 30ti…uz ale s cvicenim 3 x tydne. No a v tehotenstvi jsem nabrala 25 kg a drzi se me to jak kliste! /to, co jsem nenechala v porodce/ ![]()
@sirikit To jsem ráda, že chutná
. Určitě by to šlo i s tím tvarohem a žloutkem, já jsem to občas dělala tak, že jsem do pudingu přišlehala tvaroh, ale asi nám to víc chutná jen s pudingem. Ta tvá varianta vypadá skvěle, ale já ve skutečnosti moc péct neumím
@sofiinavolba Myslím, že to s mramorovou buchtou nic společného nemá. Aspoň tak jsem to četla, nedělám ji. Ale to je fuk. Občas mě překvapuješ, kritizuješ holky, jako bys pravidla měla v malíčku, a pak se ptáš na rajčata a střídání dnů
.
@sirikit Jinak kakao na vareni ma 10 g tuku ve 100 g. Kolik ma to holandske prosimte?
@Bibiana1 píše:
@sirikit To jsem ráda, že chutná. Určitě by to šlo i s tím tvarohem a žloutkem, já jsem to občas dělala tak, že jsem do pudingu přišlehala tvaroh, ale asi nám to víc chutná jen s pudingem. Ta tvá varianta vypadá skvěle, ale já ve skutečnosti moc péct neumím
@sofiinavolba Myslím, že to s mramorovou buchtou nic společného nemá. Aspoň tak jsem to četla, nedělám ji. Ale to je fuk. Občas mě překvapuješ, kritizuješ holky, jako bys pravidla měla v malíčku, a pak se ptáš na rajčata a střídání dnů
.
Já se divila, neptala, protože jste psaly, že nejíte rajčata, nepochopila jsem že máte B dny… A dny střídám stejně jako jste tady psaly 3 a 1… takže spíše jsem jen reagovala na to co píšete a pak se polekala, že je to špatně, ale dělám to dobře. Nechápu o co ti jde, já nekritizuji, já se vyjadřuji stejně jak vy. To pak tady kritizujeme všechny. Pokud se bavíte o omáčkách a pudinku, tak snad můžu říct, že to je špatně…??? Nebo nemůžu??
@Bibiana1 Jéé,to je dobře, že jsi tady. Prosímtě, koupila jsem dneska velký balení šmakounů a 3 x tofu, ať do tý zdravý výživy pořád nelezu, paní už ze mně má srandu…
K věci. Já jsem to doteď fakt vůbec neznala, ten tvůj recept na pizzu mi přijde super, ale já teda dogmaticky počkám na BZ dny, těším se, těším se!! Ten šmakoun říkalas do salátů, to si umím představit, paní ve zdravý výživě povídala obalit a usmažit, tak to se mi udělalo mdlo
,to neprojde. Psala jsi jako alternativu nudlí… třeba najemno nakrájet a k tomu masu a sýrový omáčce? Pokud si vzpomeneš na nějaký recepty ze šmakouna… prosím prosím
Víš, že já jsem vděčnej strávník a všecko okamžitě zkouším, protože mně teda vařit věru baví. ![]()
K tomu výpočtu váhy, taky mi Dukan před 2 lety, tzn. ve 43, vypočítal 65 kg/170 cm, mám dvě děti. Teď mám necelých 68 a vím, že mi to stačí. Před těmi 2 lety jsem chtěla za každou cenu těch 65 kg, proto jsem protahovala 2.f., i když jsem vypadala dobře, a proto mě to přestalo bavit a nedodržela jsem trojku. Taky jsem nikdy na svou váhu nevypadala, mám hodně svaloviny a i když jsem byla vypasená, na In body jsem měla tuk v normě. Dnes mám příjemně volné rifle vel. 29, slyším chválu ze všech stran a je mi fajn. Holky, není to o čísle, ale o vašem pocitu ![]()
Mramorový koláč
4 vajcia; 1PL škrobu; 1PL ovsených otrúb; 1PL kakaa; sladidlo; 1,5ČL PDP; soľ; vanilková aróma
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žltka vymiešame so sladidlom, pridáme arómu, škrob, soľ, otruby a PDP. Nakoniec primiešame sneh.
2/3 cesta vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie; do zvyšnej 1/3 cesta vmiešame kakao a nalejeme na biele cesto; špajľou urobíme mramorový vzor. /na vrch som dala uvarený puding/Pečieme pri 170°C cca 20minút.
Pudingovo – otrubová buchta
4 žloutky, 1 PL škrobu, sladidlo, 1 ČL prdopeče, 4 PL OO smíchat, vmíchat sníh ze 4 bílků a nalít na hlubší plech. Možno přidat kakao. Z 0,5 l mléka uvařit puding se sladidlem, nalít na těsto do příčných a podélných pruhů / jako prošívaná deka / a péct na 180 st. C cca 15 –20 min, zkusit špejlí. Já kakao do těsta nedávám, spíš občas skořici, puding dle chuti, nejraději máme vanilkový, kokosový nebo mandlový. Ale zrovna dnes jsem dala čokoládový. Denně snídám 1/4 buchty, což je 1 PL OO a 1/4 pudingu.
Jediný rozdíl je v otrubách!!