Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No tak mám před sebou aspoň další cyklus a všechno může začít znovu. Né že by na mě nepadala depka z toho, že jsem si tím vším spíš místo mimča přivodila zpátky bolestivý a nesnesitelný menstruace
Tak si taky občas musím koupit aspoň něco pro radost, abych si zvedla náladu
Valentýna bych taky klidně oslavila, třeba jen nějakou drobností, ale můj chlap to moc neuznává, ale zato na 1. máje musíme každoročně pod třešeň
nebo nějakej kvetoucí strom ![]()
Peťulínko, ty bolesti jsou určitě jen tim že do těla cpeš hodně umělých hormonů, vydrž a jak zaděláte, změní se to v těhotenský nevolnosti
já jsem teda mívala vždycky dost bolestivou MS, takže jsem asi tak nějak zvyklá… ![]()
@Jan-icka jj já byla taky dřív docela zvyklá, že mi bývalo takhe špatně, pak to ale s antikoncepcí přestalo a po vysazení se to naštěstí nevrátilo, nebo teda občas jo, ale už to nebylo zdaleka tak hrozný jako dřív. Na mě z toho všeho padla k večeru nějaká depka
No musím se z toho zase nějak vzchopit a snažit se prostě dál, nic jinýho stejně nenadělám…
@Peťulínka29 přesně jako já… s anťulí neuvěřitelná pohoda (taky jsem jí začala brát kvůli problémům při MS) a teď jsem procitla a po Duphastonu ještě víc… čekám na další cyklus (již brzy) a po něm se rozhodne, jestli mi nevymění dupháč za něco jinýho.
No tak já už to mám za sebou, jsem na konci ms. co mě štve asi nejvíc je že pokud beru Ha a po 7 dnech nasadím Ha z nového platíčka do těch dvou dnů je konec a ms tvrá tedy přesně 4 dny, teď je to již 6 den a stálé to jakoby trošku je prostě se to neutne a trvá to déle. To mě teda sejří. už začínám být horší než chlapi za vším vidím sexík:))) už mi z toho hrabošíí. Kdy si děláte 1.ovulační test?
Holky já začínám zase zítra s Clostilem, 2 x denně, tak zase vzhůru do toho, dneska už mě depka přešla, řekla jsem si, že to prostě nemá cenu se tím zbytečně ubíjet, vyvztekala jsem se z toho, politovala jsem sama sebe
ale už je to dobrý ![]()
Péťo, to má asi každý občas takový stavy… to já zase mívam období kdy mi připadá že je všechno špatně, že peněz je málo, to zdraví mi na náladě taky nepřidá… prostě to na mě jednou za čas padne a to je pak na mašli. asi to taky znáte, najednou mam pocit že jsem tlustá, ošklivá, neschopná, nevzdělaná a ani tu blbou ms neumim mít jak bych měla!! ale hlavně že to vždycky zase přejde ![]()
třeba je to tenhle měsíc naposled, budemem ti držet pěsti!
mě už druhý den bolí prsa
ne bradavky, i když je mam trochu citlivý ale prostě mě bolí prsa, doma chodim bez podprdy a pořád si je pomačkávam a masíruju
sice to bolí ale je to příjemný, taková ta ulevující bolest… takhle mě nebolely ani když mi po HA povyrostly, mam v nich pořád pocit jako bych měla melouny a celou noc spala na břiše
at mam podprsenku nebo ne, jakmile si na ně sahnu nebo se nějak blbě natáhnu tak mě to bolí…
@Jan-icka Jani, já mám prsa taky po těch všech lékách citlivý, až to i bolí, je to docela nepříjemný
Teď zrovna ne, ale pak v druhý půlce cyklu to zas přijde. No jinak na UZ jdu až příští týden ve čtvrtek, to už bude 15. DC, doktorka má předtím dovolenou, takže doufám, že už nebude pozdě a neprošvihnu ovulaci ![]()
Ahojky děvčátka tak jsem tu po pár dnech kdy mě ten náš malej skřetík nakazil chřipkou, v sobotu mu Horečky skončili a mě od neděle začali, 39,4 už nikdy víc hrozně blbě to snáším, ale užje mi teda nohem líp, už se můžu hýbat. a komunikovat
takže jak pokračujete??? já by jsem na konci tohoto týdne měla mít ovulaci nevím ani zda bude když jsem byla nemocná, ale doufám že ano, podle toho co jsem četla o tom hlenu by opravdu měla konce týdne dorazit a to vychází i podle těch prášků co beru tak uvidíme jak mi bude. No a jak je vám vám se chřipky a ostatní neduhy vyhýbají??? Potřebovala bych nějakou vitamínovou bombu.
@Jajul85 Takový horečky…
tak hlavně, že už je to lepší…
Mě se naštěstí zatím žádný bacily nechytly, docela mi pomáhají vitamíny – hlíva ústřičná, nebo prostě cokoliv na podporu imunity, a ovoce a zelenina, celkem to na mě dobře funguje
No mě by měla ovulace dorazit někdy v půlce příštího týdne, na UZ jdu až příští čtvrtek 15. DC (doktorka má předtím dovču), ale to už možná bude po ovulaci
to asi ale nevadí, hlavně aby vůbec proběhla a taky neprošvihnout snažení
chci mít pocit, že jsem udělala pro to maximum, a když to v nejbližší době nepůjde ani takhle, tak se případně přesunout k jiným možnostem
@Peťulínka29 já je měla hrozně citlivý v určitý době když jsem byla na duphastonu… i blbý tričko jako by mi kartáčovalo bradavky
ted to byla bolest spíš jako by mi rostly
ale už je to dobrý, dva dny mě i pobolívalo břicho a dneska jsem to dostala. sice zatím slabě, ale jsem neskutečně ráda že to vůbec přišlo i bez chemie, beru jen ty bylinkový kapsle, tak doufám že to přijde i příští měsíc! ale jinak to břicho se s bolestma při duphíku nedá srovnat. tenkrát mě bolelo 10 před ms a festově, ted to byl jen takový ten občasný tlak v podbřišku třeba 4× během dne. no, zkrátka, mam radost, že funguju a doufám že to není jen nějaký záchvěv a že to s těma bylinkama půjde i bez prášků… ![]()
Tak 4. den duphastonu opět a opět jsou tu závratě…včera jsem prchala z nákupního centra vynervená, že sebou někde švihnu a dneska to pokračuje. Do toho mě bacil bacil.
Zdravím, ženy
Tak dneska jsem 15. DC a ráno jsme byla u doktorky na UZ. Ovulace prý už proběhla, včera nebo předevčírem, na UZ bylo vidět žluté tělísko, takže mám alespoň jistotu, že ta ovulace opravdu proběhla a že Clostilbegyt funguje dobře, takže alespoň něco pozitivního
Od zítra mám brát 2× denně pro jistotu Duphaston, takže uvidíme…Jinak mi ještě doktorka říkala, že má teď nově v ordinaci možnost udělat pacientce vyšetření průchodnosti vejcovodů, bez narkózy, bez laparoskopie. Aplikuje se prý nějaká tekutina a na UZ je pak vidět, jestli prošla. Akorát to nehradí pojišťovna a vyjde to asi na 1500 Kč. Ale možná by nebylo špatný si to nechat udělat, abych měla jistotu.
Jo a doktorce jsem radši řekla i o tom špinění, že jsem ho měla zase před MS a bylo spíš až večer, i silnější, s krví, že už to i vypadalo, že se rozjíždí MS, ale pak zas další den ráno a přes den skoro nic…a asi až potom čtvrtý den se rozjelo soustavný, intenzivní krvácení. No a ona říkala něco v tom smyslu, že to může u někoho být a je to zřejmě vliv těch umělých hormonů, jak díky nim hodně narůstá sliznice a je dost prokrvená, ale zároveň během dne různě kolísá hladina hormonu v krvi, tak že to způsobuje to špinění před tou samotnou menstruací, že ten hormon to neudrží bez špinění až dokonce cyklu…tak asi u někoho to prostě tak je ![]()
@zatáčka měla bas to říct doktoru, třeba se to dá nahradit něčim co ti nebude dělat tak zle… tohle je jednak nepříjemný a druhak i nebezpečný. udělá se ti zle ve špatnou chvíli a ještě se nedejbože opaříš nebo něco. radši bych to konzultovala s doktorem, v nejhoršim ti řekne že se s tim nedá nic dělat…
no, jinak u mě po bylinkách ms docela vpohodě, jen nejdřív taky špinění 1den, pak 1den vůbec nic, pak zase mírně špinění a pak teprve pořádná ms. ale bez nějakých dlouhodobých bolestí, jen ze začátku. takže zatím relativní spokojenost, jen aby to fungovalo i za měsíc…