Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímavé téma. Taky by mě zajímaly motivy otce. Jinak já znám ze svého okolí příklad, kdy chtěla ženská urvat od života aspoň jedno dítě, byla to pravděpodobně poslední šance. Otec si nezapojovaní rozmyslel velmi záhy a ji to strašně štve, neshodnou se prakticky na ničem ![]()
Jinak mně to na první zamyšlení přijde taky přes čáru, ale raději nesoudím, nebyla jsem v takové situaci. A život mě naučil, že věci, které mi ještě před rokem přišly nemyslitelné, se mi pak zdály akceptovatelné až nezbytné ![]()
Určitě ti bude platit a nebude nic chtít, ani kontakt
čistě z dobroty srdce
a i kdyby, co bude za rok, dva, to nevíš.. Někam zdrhne, umře apod a ty budeš sama bez peněz na dvě děti ![]()
Mně stačilo jedno dítě bez táty.. Je to na hlavu, kor když je to kluk, ti tátu prostě potřebují, ten mužský vzor
tohle mi přijde dost sobecké ![]()
Ja si tipnu motiv otce, ciste fantazijne: je to jeji zenaty milenec, ma ji moc rad, ale od rodiny odejit nechce. Ji bezi cas a on si ji chce udrzet. Penize pro nej nejsou problem, nabidl ji toto jako kompenzaci citove ujmy.
K tomu bych rekla, ze znam jeden takovy pribeh, ktery dopadl pro vsechny zucastnene fakt dobre, nikdo nezustal sam ani opusten. Ale taky vime, co vse se na tomto scenari muze podelat…
Domluvila bych se s darcem, zda se bude chtit podilet na vychove. Pokud jo, tim lip.
@PaníKadrnožková píše:
Ja si tipnu motiv otce, ciste fantazijne: je to jeji zenaty milenec, ma ji moc rad, ale od rodiny odejit nechce. Ji bezi cas a on si ji chce udrzet. Penize pro nej nejsou problem, nabidl ji toto jako kompenzaci citove ujmy.K tomu bych rekla, ze znam jeden takovy pribeh, ktery dopadl pro vsechny zucastnene fakt dobre, nikdo nezustal sam ani opusten. Ale taky vime, co vse se na tomto scenari muze podelat…
Hele, tak to byt nemusi. Moje blizka osoba ma pritele, ktery byl darcem. Z darcovstvi je tatka na plnej, ma ho tri tydny z mesice a jeste ji plati aliky, ktere by soudem neziskala nikdy. ![]()
@lolink píše:
Hele, tak to byt nemusi. Moje blizka osoba ma pritele, ktery byl darcem. Z darcovstvi je tatka na plnej, ma ho tri tydny z mesice a jeste ji plati aliky, ktere by soudem neziskala nikdy.
Tak to je super
teda na 3 tydny odevzdat haranta by se mi nechtelo, ale jinak krasa, gratuluju!
@Anonymní píše:
Zůstala jsem se synem sama. Nevadí mi to. Během té doby jsem nám zvládla vybudovat troufám si říct pěkný domov. Máme se dobře. Nějaké úspory také jsou. Ale poslední týdny se mi v hlavě motá myšlenka druhého dítěte. Je to takové tiktiktik. Nechci aby syn zůstal sám až tu jednou nebudu, být jedinečkem je na prd, já jim jsem.
Naskytla se mi možnost „dárce“ který by za předpokladu, že ho do ničeho nebudu zatahovat bude finančně přispívat (celkem dost).
A tak pořád přemýšlím a přemýšlím. Bojím se čekat dál na toho pravého, jestli vůbec nějaký je, čas běží. A já nepatřím mezi ty ženy které si bez chlapa neumí poradit. Byt sama mi nevadí ale myšlenka jednoho dítěte mě děsí.
Ja tez nechapu motivaci toho darce, muzea ji dovysvetlit? Neni to nejakej magor, co ti pak dite bude chtit vzit? Jinak za me svobodna matka se dvemi detmi bez otce klidne!!! Uplna rodina je vyhra jen pokud nezatezuje dite vic nez mu dava. Kolik rodin je vice zdravych nez patologickych, to ti nikdo nerekne. Ja bych tohle vzala tez v potaz. Ja bych do toho sla, ale snazila bych se detem dovalit nejaky spolehlivy muzsky vzor. Ted nemyslim nutne partnera, spis nekoho externiho. Cetla jdem kdysi o matce, ktera toto pro sve dva syny udelala a popisovala to pak jako dobre rozhosnuti. Kluci se normalne ozenili a zili dobry zivot. Bylo to tusim v USA, otec jim zemrel, tak cilene davala kluky do krouzku, ktere vedli spolehlivy muzi, do skauta a podobne. Nevim, jak by toto slo v ceskych podninkach ale pokusila bych se o to. Nekdy tuto roli zastane stryc, dedecek s prehledem.
@PaníKadrnožková píše:
Ja si tipnu motiv otce, ciste fantazijne: je to jeji zenaty milenec, ma ji moc rad, ale od rodiny odejit nechce. Ji bezi cas a on si ji chce udrzet. Penize pro nej nejsou problem, nabidl ji toto jako kompenzaci citove ujmy.K tomu bych rekla, ze znam jeden takovy pribeh, ktery dopadl pro vsechny zucastnene fakt dobre, nikdo nezustal sam ani opusten. Ale taky vime, co vse se na tomto scenari muze podelat…
Hele cmucham tam milence taky. Něco, že zkusila jednou říct, že je těhotná, on hodil tohle a paní to teď bere jako hotovou věc
já bych do toho šla i cíleně, pokud bych měla svoje splacene bydlení a dobou finanční situaci, babičku, práci z domu…
Už xkrát jsem se tady dočetla, jak největší dar, který můžete svému dítěti dát je sourozenec a proto množte se hlava nehlava. Bez sourozence nemá život smysl a dítě zemře jednou samo samotinké bez rodiny. Ale že už dopředu cíleně bude dítě vyrůstat v neúplné rodinně, resp. bez otce, je zcela v pořádku. Hlavně, že bude mít toho sourozence. Jasný, táta je přežitek, to už se nenosí. No já zírám, co vás některé napadá a co vám přijde v pohodě.
Samozřejmě se tím nechci navážet do matek samoživitelek, kterým přes veškerou snahu partnerství s otcem dítěte prostě nevyšlo. Já osobě před každou samoživitelkou smekám. Ale dostat sebe i dítě takto plánovaně do takové životní situace je totálně bezohledné a padlé na hlavu.
@S.Berankinová píše:
Už xkrát jsem se tady dočetla, jak největší dar, který můžete svému dítěti dát je sourozenec a proto množte se hlava nehlava. Bez sourozence nemá život smysl a dítě zemře jednou samo samotinké bez rodiny. Ale že už dopředu cíleně bude dítě vyrůstat v neúplné rodinně, resp. bez otce, je zcela v pořádku. Hlavně, že bude mít toho sourozence. Jasný, táta je přežitek, to už se nenosí. No já zírám, co vás některé napadá a co vám přijde v pohodě.Samozřejmě se tím nechci navážet do matek samoživitelek, kterým přes veškerou snahu partnerství s otcem dítěte prostě nevyšlo. Já osobě před každou samoživitelkou smekám. Ale dostat sebe i dítě takto plánovaně do takové životní situace je totálně bezohledné a padlé na hlavu.
Presne ![]()
@S.Berankinová píše:
Už xkrát jsem se tady dočetla, jak největší dar, který můžete svému dítěti dát je sourozenec a proto množte se hlava nehlava. Bez sourozence nemá život smysl a dítě zemře jednou samo samotinké bez rodiny. Ale že už dopředu cíleně bude dítě vyrůstat v neúplné rodinně, resp. bez otce, je zcela v pořádku. Hlavně, že bude mít toho sourozence. Jasný, táta je přežitek, to už se nenosí. No já zírám, co vás některé napadá a co vám přijde v pohodě.Samozřejmě se tím nechci navážet do matek samoživitelek, kterým přes veškerou snahu partnerství s otcem dítěte prostě nevyšlo. Já osobě před každou samoživitelkou smekám. Ale dostat sebe i dítě takto plánovaně do takové životní situace je totálně bezohledné a padlé na hlavu.
Teď moc nechápu, v diskusi jsou zatím hlasy spíš proti, tak na co zíráš?
@Ba-stet píše:
Teď moc nechápu, v diskusi jsou zatím hlasy spíš proti, tak na co zíráš?
Taky nechápu souvislosti. Přestože bych nikdy dobrovolně jedináčka nechtěla, tak tady tenhle postup opatření si dítěte je mi dost proti srsti.
Nečetla jsem vše. Já být ve tvé situaci, neváhám a jdu do toho. Děti jsou pro mě hlavní náplň života a chlap mi stejně moc nepomáhá.. Jsem přesvědčená že bych do toho ve tvé situaci šla.
@Ba-stet no já jsem tedy nabyla opačného dojmu. Přijde mi, že většina píše, že pohnutky zaklakladatelky chápe a dokonce že uvažují nebo kdysi uvažovaly podobně
asi blbě čtu nebo mi ten úvodní dotaz zatemnil mozek, protože mě to dost nadzdvihlo ![]()
Taky jsem s dítětem sama. Neplanovala jsem to, ale stálo se. Taky nechci aby byl jedinacek, ale nedokážu si představit, že bych si pořídila dítě a už dopředu plánovala být bez otce. Hlavně, borec ti teď slíbí, že bude platit a pak ho to přejde. Nebo si začne dítě nárokovat. Nevím, tohle mi nepřijde fér vůči tomu dítěti. Asi su v tomhle naivní, ale pořád věřím, že potkám někoho, kdo bude stát o to mít rodinu.