Dvě deti bez otce?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10996
27.11.19 23:25

@PaníKadrnožková prostě stručně. Když už v té situaci jste, tak je jistě chvályhodné, že se skvěle staráte. To vůbec nezpochybňuji. Ani neříkám, že si za to můžete samy. Ale safra ženské, buďte ženské i s chlapem. Nemusíte mu ukazovat a dokazovat, že zvládáte všechno. Ti chlapi to prostě vycítí a už to jede… Co ti na to mám říct, není univerzální návod ani na vztah ani na život. Umím si vyměnit kola na autě, dolít olej, apodobně, ale život mě naučil… Je xy věcí, o kterých můj muž nemá nejmenší tušení, že umím a myslím, že je to dobře. A sem tam tu trošku vypustím a on je pak překvapený, ale mile a obdivně a rozhodně to neznamená, že to na sebe nechám hodit. Ne ne, chci být pořád žena… Vypadám tak, jednám tak a jako žena se citim velmi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.19 23:26

A mas nekoho, kdo se o deti postara v pripade tveho umrti? Lide maji nemoce i v mladem veku a k tomu nehody apod. Jen na to mysli. Ja bohuzel mam pripad, kdy zemrela matka i babicka a dedecek najednou a dite zustalo samo jen se sirsi rodinou, nikomu se nechce starat o dite, kterého otec je neznamy a to nemluvim o tom, ze kluk je nestastny a porad resi, kdo je jeho bio tata…

• Citovat
  • Upravit
1428
27.11.19 23:27

@PaníKadrnožková To jsi napsala hezky. A ja bych jeste dodala, ze muj vztah bez toho, aniz bych nebyla sakra emancipovana, by uz davno zetlel. Byt muj drahy tvrdi, ze skoda ze ty prave zeny z davnych casu, ktere to s muzi umely, jiz vyhynuly, protoze pak by muzi zeny neopoustely. ( Ja mu to nevyvracim, ale smeju se tomu). :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
27.11.19 23:36

@Trojlístek Ja si nemyslim, ze emancipace je o tom menit koal od auta, ale zit si v ramci vztahu svuj zivot. Kazda jsme jina, kterou nebavi varit, tak se holt musej s chlapem nejak domluvit. Nekterou to bavi a naplnuje, tak at si vari dal. Emancipovana zena ale vi, ze to delat NEMUSI a ze to neni JEJI prace, dela to proto, ze ji to bavi a nebo proto, ze se tak s partnerem dohodli. Proste nenechat se natlacit do nejake predstave k tom, co je to zena a co ma zena delat z dob nasich babicek. Zena je predevsim clovek a chlap samozrejme taky. Kdyz zijes svuj zivot, tak proste zensky pusobis a je to jedno, jestli nadavas jak dlazdic a vecer koukas na strilecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
27.11.19 23:40
@Trojlístek píše:
@PaníKadrnožková prostě stručně. Když už v té situaci jste, tak je jistě chvályhodné, že se skvěle staráte. To vůbec nezpochybňuji. Ani neříkám, že si za to můžete samy. Ale safra ženské, buďte ženské i s chlapem. Nemusíte mu ukazovat a dokazovat, že zvládáte všechno. Ti chlapi to prostě vycítí a už to jede… Co ti na to mám říct, není univerzální návod ani na vztah ani na život. Umím si vyměnit kola na autě, dolít olej, apodobně, ale život mě naučil… Je xy věcí, o kterých můj muž nemá nejmenší tušení, že umím a myslím, že je to dobře. A sem tam tu trošku vypustím a on je pak překvapený, ale mile a obdivně a rozhodně to neznamená, že to na sebe nechám hodit. Ne ne, chci být pořád žena… Vypadám tak, jednám tak a jako žena se citim velmi dobře.

Aha, tak to je objevne, diky diky. Hned letim holit knir a vystrachat z truhly paraple a ten trikot po Fristenskem leti do kose, slibuju! Tu hromadu drivi pred chalupou, co mi tam chlap natahal, necham zetlet, sice mi to kamoska chtela nařezat, ale ja ji poradim, aby zustala zenou, ze o ni treba taky nekdo zakopne, cert vem teplo pro me a mimino ;) hele diky, konecne mi TO nekdo prozradil :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10996
27.11.19 23:48

@KaroliS částečně s tebou souhlasím, ale částečně nesouhlasím. Každá ať si pod tím pojmem představí co chce a naloží, jak je jí přirozené. Dala jsem jisté příklady, samozřejmě jsem tušila, že spokojenost nebude. Ale mně to nijak netrápí. Má rodina je úplná a spokojená již několik let a děláme vše proto, aby to tak bylo co nejdéle. Jen tak mimochodem se to neděje. Manželovi se hrubé ženy nelíbí. Pracuji převážně v mužském kolektivu a i tam si rovněž cení jakési úrovně. Osobně se raději usmívám a jsem přirozená, jsem veselé povahy a nepotřebuji k tomu ani nadávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10996
27.11.19 23:51

@PaníKadrnožková mrzí mě jak reaguješ, ale popravdě jsem to čekala, že to shodíš a zesměšníš. Vidím, že chovat se vůči tobě sestersky bylo hloupé, jen jsem ti v dobré víře naletěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
27.11.19 23:57
@Trojlístek píše:
@PaníKadrnožková mrzí mě jak reaguješ, ale popravdě jsem to čekala, že to shodíš a zesměšníš. Vidím, že chovat se vůči tobě sestersky bylo hloupé, jen jsem ti v dobré víře naletěla.

No samozrejme, ze naletela, ja jsem totiz taky vesele povahy ;).Jedna sesterska ode me pro tebe: kdyz uz mas takove stesti, ze mas uspokojivy partnersky vtzah a rodinu, neprisuzuj to svym mimoradnym schopnostem, pycha totiz nekdy predchazi pad ;) a kdyz uz chces poucovat, vyhni se tem nejvetsim klise, ktere jsou vsude milionkrat omlete, treba budes navic jeste zajimava a inspirativni dama :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Janli
27.11.19 23:58

Já to vezmu z pohledu toho dítěte. Zeptejte se ho až mu bude třicet, jestli by radši žilo v neúplné rodině s milující mámou a bráchou nebo nežilo vůbec. Už teď vím na beton, co by odpovědělo… ;)

• Citovat
  • Upravit
10996
27.11.19 23:59

@PaníKadrnožková nebudu do tebe kopat, nepotřebuji si na tobě stavět sebevědomí. Já ti psala, že v té situaci již jsi a je skvělé, že si umíš poradit. Co poradíš kamarádce je na tobě, ovšem jak sis tedy opět sama odpověděla, tak tu radu co pro ni máš nemá s tvou situací nic společného. Je hodná, že ti pomůže. Překroutila jsi to jen proto, abys mi ukázala, že to nebereš. OK, ale to šlo napsat i jinak. Dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
28.11.19 00:02
@Trojlístek píše:
@PaníKadrnožková nebudu do tebe kopat, nepotřebuji si na tobě stavět sebevědomí. Já ti psala, že v té situaci již jsi a je skvělé, že si umíš poradit. Co poradíš kamarádce je na tobě, ovšem jak sis tedy opět sama odpověděla, tak tu radu co pro ni máš nemá s tvou situací nic společného. Je hodná, že ti pomůže. Překroutila jsi to jen proto, abys mi ukázala, že to nebereš. OK, ale to šlo napsat i jinak. Dobrou noc.

Tomu ani zbla nerozumim, sebevedomi si tady teda celkem stavis na demonstraci sve spokojene rodiny, ktera neni holubnik nebo co to tam bylo. Ale to uz je jedno, taky dobrou :mavam:

• Citovat
  • Upravit
378
28.11.19 07:44
@Anonymní píše:
A mas nekoho, kdo se o deti postara v pripade tveho umrti? Lide maji nemoce i v mladem veku a k tomu nehody apod. Jen na to mysli. Ja bohuzel mam pripad, kdy zemrela matka i babicka a dedecek najednou a dite zustalo samo jen se sirsi rodinou, nikomu se nechce starat o dite, kterého otec je neznamy a to nemluvim o tom, ze kluk je nestastny a porad resi, kdo je jeho bio tata…

Tak pokud dítěti zemře zároveň babička, dědeček i matka tak to můžou dítěti z „kompletní“ rodiny stejně nešťastně zemřít matka, otec, i babička a ne vždy druhá funguje, i tak by to bylo úplně stejně naprd. Tohle už je podle mě dost vyhrocený pohled, to by neměl děti kde kdo bohužel. Ne každá rodina má funkční prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
28.11.19 07:49
@Anonymní píše:
Zůstala jsem se synem sama. Nevadí mi to. Během té doby jsem nám zvládla vybudovat troufám si říct pěkný domov. Máme se dobře. Nějaké úspory také jsou. Ale poslední týdny se mi v hlavě motá myšlenka druhého dítěte. Je to takové tiktiktik. Nechci aby syn zůstal sám až tu jednou nebudu, být jedinečkem je na prd, já jim jsem.
Naskytla se mi možnost „dárce“ který by za předpokladu, že ho do ničeho nebudu zatahovat bude finančně přispívat (celkem dost).
A tak pořád přemýšlím a přemýšlím. Bojím se čekat dál na toho pravého, jestli vůbec nějaký je, čas běží. A já nepatřím mezi ty ženy které si bez chlapa neumí poradit. Byt sama mi nevadí ale myšlenka jednoho dítěte mě děsí. :nevim:

Osobně bych do druhého dítěte plánovaně sama nešla…

Ještě k tomu, že mu chceš pořídit sourozence z důvodu, aby nebyl sám, nikde není záruka, že si oni dva sednou, nemusí si ani rozumět a nemusí se ani v dospělosti stýkat.

Jedináčci mají občas zkreslený pohled na sourozenecké vztahy, mi přijde… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
28.11.19 07:49
@PaníKadrnožková píše:
Ty poslys, co to je prilis emancipovana? Ze bez chlapa neumrela v azylaku?Opet tu budeme poslouchat narazky, jak jsou zeny bez chlapa menecenne? Baby, nebudte kruty kruty, kazda baba, ktera by si mohla vybrat, jestli rodinu s milujicim chlapem nebo sama s detma, si nevybere model sama s detma. Tohle vyvolavani pocitu viny: bud s nim neumi zit nebo ho neumi udrzet nebo ho neumi sehnat nebo si vybira spatne, je fakt uplne demagogicky. Zajimave je, ze kdyz chlap opousti zenu, tak se premysli, co ona udelala spatne :roll:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
11923
28.11.19 07:51

V situaci, kdy se 50% manželství rozvádí a to ještě před tím se ani 50% rodičů nevezme, takže nevíme rozchodovost nesezdaných, tak v podstatě každé druhé dítě vyrůstá v neúplné rodině. 4astokrát se otcové nezajímají, neplatí, nebo naopak se rodiče handrkují, vyřizují si účty přes dítě. V rodinách to také není idylka. Takže na co si tu hrajeme s těmi odsuzujícími komentáři typu myslíš na sebe a ne na dítě, chudák dítě. Prdlajs, bude na tom stejně, ne-li lépe, než polovina dětí, alespoň se mu rozešlí rodiče nebudou nesnášet. Takže klidně a směle do toho. Jestli už ho takhle plánovaně počneš nebo se to zvrtne až po otěhotnění a stejně budeš sama ( což je zde chápáno a samoživitelky obdivovány) vyjde nastejno. A nencháš si vzít přeci šanci na druhé dítě jen kvůli komentářům na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí