Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli nikoho nedrbu a tvé pocity jsou tvé s tím nic nenadělám.
@Trojlístek píše:
@PaníKadrnožková prostě stručně. Když už v té situaci jste, tak je jistě chvályhodné, že se skvěle staráte. To vůbec nezpochybňuji. Ani neříkám, že si za to můžete samy. Ale safra ženské, buďte ženské i s chlapem. Nemusíte mu ukazovat a dokazovat, že zvládáte všechno. Ti chlapi to prostě vycítí a už to jede… Co ti na to mám říct, není univerzální návod ani na vztah ani na život. Umím si vyměnit kola na autě, dolít olej, apodobně, ale život mě naučil… Je xy věcí, o kterých můj muž nemá nejmenší tušení, že umím a myslím, že je to dobře. A sem tam tu trošku vypustím a on je pak překvapený, ale mile a obdivně a rozhodně to neznamená, že to na sebe nechám hodit. Ne ne, chci být pořád žena… Vypadám tak, jednám tak a jako žena se citim velmi dobře.
Hmm, věř tomu, že je to o štěstí na chlapa. Jinak bych u nás na Vysočině jezdila na letnakach i o Silvestru, věci měla na chodbě v kominkach jako „Zelnička“. A to podotýkám, se vždy chopím ženských věci, připravím večeři, myju nádobí, třeba i vydrhnu koupelnu. Takže já mám pocit, že sem ty ženský věci začala.. No a pak se blíží ten říjen (výměna pneumatik) a ticho po pěšině a pak je 7. listopadu a já mám stažíno, protože hlásí teploty kolem nuly
O dolevani oleje nebo odstřikovacu mlčím, to věřím, že by mě s tím poslal kamsi rovnou, případně dulezite jednou ukázal. Jo holt to není jako naše tekutý mýdla a JAR, ten se doplňuje sám a i se sám kupuje a nosí domu.
@Šáruší píše:
@KaroliS dominantní žena… sebevědomá samostatná žena je víc ženou, než poslušná žena závislá na muži. Muž, který vyžaduje poslušnou ženušku, co k němu bude vzhlížet jak k pánu bohu, ten ještě houfně existuje a těžko se smiřuje s tím, že prostě již není pánem tvorstva. Takového doma ale stejně nechceš, takže je to fuk.
To už jsme se jednou bavili… Chlap potřebuje cítit, že ho ženská potřebuje, ale nesmí po něm nic chtít
a pak že ženský nevědí, co chtějí.
@Bubla Bůčková píše:
To už jsme se jednou bavili… Chlap potřebuje cítit, že ho ženská potřebuje, ale nesmí po něm nic chtít![]()
a pak že ženský nevědí, co chtějí.
Vzhlížet, obdivovat, oprašovat, starat se o něj a milovat. A pokud to nevyjde a on stejně odejde, tak nebýt zhrzená a přát mu to.To je základ ženského údělu.
@4-1.cz píše:
Tak pokud dítěti zemře zároveň babička, dědeček i matka tak to můžou dítěti z „kompletní“ rodiny stejně nešťastně zemřít matka, otec, i babička a ne vždy druhá funguje, i tak by to bylo úplně stejně naprd. Tohle už je podle mě dost vyhrocený pohled, to by neměl děti kde kdo bohužel. Ne každá rodina má funkční prarodiče.
V teto situaci by babicka a deda nebyli schopni se o dite postarat i kdyby prezili, vysoky vek a nemoce, dedecek byl nemohouci. Kluk pujde do detskeho domova, matka si ho uhnala na stare kolena s buh vi kym a prave proto se ho taky nikdo nechce ujmout, vsichni cekaji problemy. Vyhrocene to neni. Ano muze se stat nehoda a zemrit oba rodice, to nikdo neoblivni, ale take muze prijit nemoc a zemre jen jeden. A to zas tak neobvykle neni. Ja mam v blizkosti asi 10 lidi, kteri v detskem veku, prisli o jednoho z rodicu v dusledku vazne nemoci…a kdyby meli jen jednoho rodice, protoze nekdo sobecky chtel, tak zustali vetsinou sami a sli do detskeho domova.
@Anonymní píše:
V teto situaci by babicka a deda nebyli schopni se o dite postarat i kdyby prezili, vysoky vek a nemoce, dedecek byl nemohouci. Kluk pujde do detskeho domova, matka si ho uhnala na stare kolena s buh vi kym a prave proto se ho taky nikdo nechce ujmout, vsichni cekaji problemy. Vyhrocene to neni. Ano muze se stat nehoda a zemrit oba rodice, to nikdo neoblivni, ale take muze prijit nemoc a zemre jen jeden. A to zas tak neobvykle neni. Ja mam v blizkosti asi 10 lidi, kteri v detskem veku, prisli o jednoho z rodicu v dusledku vazne nemoci…a kdyby meli jen jednoho rodice, protoze nekdo sobecky chtel, tak zustali vetsinou sami a sli do detskeho domova.
Tak o takové děti by se ale snad postarala rodina, babička, teta, stryc.
Taky bohužel znám případ děti které přišly o maminku, stará se otec a babička. Ve druhém případě maminka žije ale na děti prdí a stará se o ně její sestra. Otec nemá zajem. Pokud má zakladatelka rodinu (rodiče, sourozence..) tak nějaké zázemí by měla.
@Šáruší To asi jo, ale o zavislackach tu nikdo nepsal, jenom tu nekdo doporucoval tu zavislost predstirat, aby se manzel citil dobre.-) Jako proc ne, kazdej zije nejak, pro me by to nebylo…
@KaroliS píše:
@Šáruší To asi jo, ale o zavislackach tu nikdo nepsal, jenom tu nekdo doporucoval tu zavislost predstirat, aby se manzel citil dobre.-) Jako proc ne, kazdej zije nejak, pro me by to nebylo…
tohle taky nechapu, cely zivot hrat pred muzem divadlo, nebyt sama sebou a trast se strachy, aby me neopustil
no holt kazdy zijeme v nejake socialni bubline.
@markytka3 dosud tři uživatelky překroutily celý můj příspěvek. A ty ses na to chytla a vykonstruovala svůj další blábol. Na nikoho nic nehraji a strachy se netřesu. To jsem někde psala? O pretvarce a sociální bublině? Byly i takové, které se mnou nesouhlasily a svůj příspěvek napsaly úplně normálně.
By mě zajímalo co koho pudí dedukovat závěry, které vůbec nejsou a neexistují. Že by vlastní zkušenost? A jo ano však to sama píšeš o té vlastní sociální bublině.
@Trojlístek Necerti se, ja tvuj prispevek tez pochopila tak, ze je dobre muzu zamlcet, ze zvladas vymenu kol a dalsi veci, aby to za tebe delal a mel dobry pocit, ze bys to bez nej nezvladla. Ja proti tomu nic nemam, na nektery chlapy tohle fakt plati. Jen ze ja bych takhle zit nechtela. Kola bych asi vymenit zvladla, ale delat to fakt nebudu a kdyby to po me chlap chtel, tak mu reknu, at me do toho netaha. Proc bych to delala ja, kdyz on ma daleko vic sily? Ale muj chlap by po me fyzicky narocnou praci nikdy nechtel, nenecha me ani tahat nakup.-)
@KaroliS ano, nenapsala jsem to úplně šťastně, ale to už je stejně jedno. Nemám pocit, že se čertím. Jen už vůbec nemám zájem to rozvíjet do teoretických rovin, o kterých jsem vůbec nepsala. Ty co to dělají mají pravděpodobně svých praktických zkušeností dost. Já ty zkušenosti nemám, proto je ani nehodlám potvrzovat.
@Šáruší píše:
nemusí si rozumět a v dospělosti se stýkat. Škoda, že nelze udělat nějakou statistiku. Kdo z vás se nestýká v dospělosti se svým sourozencem? Já neznám ve svém okolí nikoho a tady z emimina vím o jedné. Zbytek se stýká a v dospělosti si pomáhají, leckdy jsou si velkou oporou, třeba bratři nejlepšími kamarády, o sestrách nemluvě. Takže třeba zrovna budou patřit do té menšiny, kdy jim sourozenec tohle nedá, ale budou mít minimálně šanci na to, že jednou tu rodinu v podobě sourozence a jeho rodiny mít budou. Jedináček ví jasně, že nikdy, a evidentně jim to často chybí, proto to právě jedináčci často řeší.
Co nám chybí? To, co neznáme? Je dost jedinacku, kteří měli spokojené dětství a sourozenec jim nikdy nechyběl. Moje matka je se sestrou rozhadana, roky se neviděly. Dále znám jedny sourozence, kteří se rozhadali o majetek, a takových zas tak málo nebude. Potom moje kamarádka má bratry, vidí se jednou za tři roky. Občas to prostě nevyjde.
@Trojlístek píše:
@Tamtama vím oč ti jde. Ale svou neschopnost si netřeba léčit na mně. To musíš začít především sama u sebe. Co dedukuješ ty je mi jedno. Abys nebyla bezdetna a sama nešťastná potrebujes něco, co prostě nemáš, takže o té pipce by se dalo polemizovat.
já jsem se sebou v pohodě, nemusím hrát komedie ani se přetvařovat..
nejsem bezdětná ani nešťastná, takže vlastně už nic nepotřebuju ![]()
Tak to popisuješ ty. Drbeš tady Kadrnoškovou, že je sama a dáváš jí rady, jak ze sebe dělat pipinu, jen aby si udržela chlapa… Tak to ženská s kouskem sebevědomí a hrdosti fakt nemá zapotřebí. A mě je z toho malinko šoufl…