Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@4-1.cz píše:
@free333 Já si teda myslím, že v tomhle je to přesně naopak. Že když si ženská teda pořídí dítě plánovaně s chlapem co jí oplodní a jde, tak stojí na vlastních nohách pevněji než kterákoliv žena, se kterou se muž rozvede a v té pubertě ta co na to byla roky sama je připravenější a otrlejší než ta co měla do teď za zadkem manžela a ten má najednou novou rodinu a už se nestará (nebo ne dost)Nemyslím že v tomhle je to nějak horší pro případ zakladatelky.
Souhlasím do puntíku. ![]()
Tak sakra, co je to za uvažování?? ![]()
Když se ze mě stane samoživitelka „ne vlastní vinou“, budu mít menší problém, než když si svůj rodinný, byť ne úplně tradiční život dopředu promyslím a jak je jenom možno se na něj připravím? (chápu, že připravit se na každou eventualitu nejde, ale to ani v manželství ne)
Bez růžových brejlí a přehnaně romantických ideálů, s vědomím, že možná lecos budu mít těžší, ale přesto mi to za to stojí?
Občas mi prijde, že když má baba tendenci kočírovat si život podle svýho, nejvíc ji odrazují právě ostatní ženské.
![]()
@sirikit já to nikomu nevyčítám protože je to dané nejvíce stereotypem, předsudky a strachem ze změny, což je vše dost zakořeněné ve společnosti a ony to možná i mysli dobře. Lidí často děsí když někdo dělá něco jinak než většina i když to není často nic špatného. Aspoň mám ten dojem.