Dvě deti bez otce?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
28.11.19 16:52
@Tamtama píše:
já jsem se sebou v pohodě, nemusím hrát komedie ani se přetvařovat.. :nevim: nejsem bezdětná ani nešťastná, takže vlastně už nic nepotřebuju :mrgreen:

tak však ona má částečně pravdu, ale ne univerzální. To samé rada, že ženský jsou blběny, chlap potřebuje plnej žaludek a prázdný pytlík. No a pak má ženská doma chlapa, co chce sex jednou za měsíc, hledá tu chybu, chlapi přece všichni chtějí několikrát za den :nevim: no on je prostě každý člověk /muž a hlavně vztah originál. To samy rady s dětma, pak mám druhé, třetí a zjistím, že veškerá moje pravda byla jen teorie, co u dalšího absolutně neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.11.19 17:15
@Bubla Bůčková píše:
tak však ona má částečně pravdu, ale ne univerzální. To samé rada, že ženský jsou blběny, chlap potřebuje plnej žaludek a prázdný pytlík. No a pak má ženská doma chlapa, co chce sex jednou za měsíc, hledá tu chybu, chlapi přece všichni chtějí několikrát za den :nevim: no on je prostě každý člověk /muž a hlavně vztah originál. To samy rady s dětma, pak mám druhé, třetí a zjistím, že veškerá moje pravda byla jen teorie, co u dalšího absolutně neplatí.

jasně, budou chlapi, na které to bude fungovat, to nikdo nepopírá.. ale myslím, že jich bude menšina, a většina sebevědomých žen by si o takového ani kolo neopřela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.19 17:24
@4-1.cz píše:
Tak o takové děti by se ale snad postarala rodina, babička, teta, stryc.
Taky bohužel znám případ děti které přišly o maminku, stará se otec a babička. Ve druhém případě maminka žije ale na děti prdí a stará se o ně její sestra. Otec nemá zajem. Pokud má zakladatelka rodinu (rodiče, sourozence..) tak nějaké zázemí by měla.

Snad postaral, to si myslí každý. A já tu mám případ, kdy se nikdo starat nechce. S dítem jsou problémy, už před tragedií zlobilo a neustále vyvádělo kvuli tomu, že nemá otce. Vzhledem tomu, že rodina má podezření, že pravý otec je nic moc. Tak nikdo z rodiny (bratr ani sestra matky) prostě toto dítě nechce přivést do rodiny ke svým dětem. Nikdy nevíš jak se širší rodina zachová. Pořídít si dítě vědomě bez otce je sobecké chování. Situace, kdy se otec nestará se s tím nedá srovnávat, tady to dítě už v břiše odsoudíš k tomu, že otce nikdy nepozná, ani mu nedáš šanci zjistit, že otec je blbec.

• Citovat
  • Upravit
18177
28.11.19 17:39
@Anonymní píše:
Snad postaral, to si myslí každý. A já tu mám případ, kdy se nikdo starat nechce. S dítem jsou problémy, už před tragedií zlobilo a neustále vyvádělo kvuli tomu, že nemá otce. Vzhledem tomu, že rodina má podezření, že pravý otec je nic moc. Tak nikdo z rodiny (bratr ani sestra matky) prostě toto dítě nechce přivést do rodiny ke svým dětem. Nikdy nevíš jak se širší rodina zachová. Pořídít si dítě vědomě bez otce je sobecké chování. Situace, kdy se otec nestará se s tím nedá srovnávat, tady to dítě už v břiše odsoudíš k tomu, že otce nikdy nepozná, ani mu nedáš šanci zjistit, že otec je blbec.

Já teď nechci vůbec posuzovat, jestli dítě bez otce ano či ne - ale tohle nahlížení za roh mi přijde už trochu na hraně. Nikdo nechce, aby se z dítěte stal sirotek, ale když to vezmeš do důsledků, tak to by si opravdu dítě nemohl pořídit nikdo. Oba rodiče mohou zemřít při autonehodě (když to bude jó smůla, pojedou zrovna i s tchánem a tchyní). Smrt při dopravní nehodě bude navíc statisticky pravděpodobnější než postupné umírání rodičů a příbuzných. Sourozenec se může odmítnout o dítě postarat, teta se strýcem třeba nebudou mít možnost, budou moc staří… Kolik lidí má opravdu tak stabilní a rozvětvenou rodinu, aby mohl s čistým svědomím říct, že o dítě bude postaráno? Kor když každou situaci můžeme najít nějakou (nikoliv absolutně nepravděpodobnou) katastrofu, která to zhatí? :think:

Trochu mi to připadá diskusi ženy kolem 40 se starším manželem. Nemohli mí děti, nevyšlo ani IVF a najednou zázračně otěhotněla. A našla se spousta hlasů, že je to nezodpovědné, protože když onemocní a zemře, tak bude dítě jako kůl v plotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
28.11.19 17:49
@Tamtama píše:
já jsem se sebou v pohodě, nemusím hrát komedie ani se přetvařovat.. :nevim: nejsem bezdětná ani nešťastná, takže vlastně už nic nepotřebuju :mrgreen:

No tak víš jak…teprve s chlapem poznas, ze dosavadní život byl polovicatej. Teprve chlap ti dodá tu spravnou společenskou vážnost, ten STATUS, tvůj diplom začne platit a lidi te začnou poslouchat. Bez chlapa nejsi nic, s tím se smir :lol:

• Citovat
  • Upravit
10995
28.11.19 18:54

@Tamtama zase další podsunutá myšlenka, se kterou máš osobní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
28.11.19 19:08

Zakladatelko já bych do toho nešla, každé dítě potřebuje ženský i mužský vzor. Jasně je plno žen samoživitelek, někde funguje děda, strejda… Někde je s dítětem matka sama a dá to. Smekám klobouk, ale to je jiná situace, někdy to prostě nevyjde a té mamince nic jiného nezbyde. Tohle je ale jiná situace, ty chceš vědomě přivést dítě na svět s tím, že bude bez otce. Nepřijde mi to vůči tomu dítěti vůbec fér.

• Citovat
  • Upravit
378
28.11.19 20:36
@Anonymní píše:
Snad postaral, to si myslí každý. A já tu mám případ, kdy se nikdo starat nechce. S dítem jsou problémy, už před tragedií zlobilo a neustále vyvádělo kvuli tomu, že nemá otce. Vzhledem tomu, že rodina má podezření, že pravý otec je nic moc. Tak nikdo z rodiny (bratr ani sestra matky) prostě toto dítě nechce přivést do rodiny ke svým dětem. Nikdy nevíš jak se širší rodina zachová. Pořídít si dítě vědomě bez otce je sobecké chování. Situace, kdy se otec nestará se s tím nedá srovnávat, tady to dítě už v břiše odsoudíš k tomu, že otce nikdy nepozná, ani mu nedáš šanci zjistit, že otec je blbec.

Promiň, nesouhlasím. Když mají právo mít dítě lidé postižení, upoutaní na vozíček a na cizí pomoc a s vědomím, že porodí dítě ve stejném stavu, když mají právo mít děti ženy, kterým příroda nedala možnost být matkami, které platíme z daní a nikomu to nevadí a nikdo se nad tím nepozastavuje, když mohou mít děti homosexuálové a že se to zařídit dá, proč by je proboha neměla mít matka která má dělohu, vaječníky, peníze, šanci potkat chlapa a normální rodinu utvořit jen o nemá teď a nemládne. Prostě já říkám, kdo chce mít děti a má snahu a touhu se o ně starat, ať je má. Riziko že se něco pokazí máš vždy u všeho, nic není 100%ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
28.11.19 20:41
@Anonymní píše:
Zůstala jsem se synem sama. Nevadí mi to. Během té doby jsem nám zvládla vybudovat troufám si říct pěkný domov. Máme se dobře. Nějaké úspory také jsou. Ale poslední týdny se mi v hlavě motá myšlenka druhého dítěte. Je to takové tiktiktik. Nechci aby syn zůstal sám až tu jednou nebudu, být jedinečkem je na prd, já jim jsem.
Naskytla se mi možnost „dárce“ který by za předpokladu, že ho do ničeho nebudu zatahovat bude finančně přispívat (celkem dost).
A tak pořád přemýšlím a přemýšlím. Bojím se čekat dál na toho pravého, jestli vůbec nějaký je, čas běží. A já nepatřím mezi ty ženy které si bez chlapa neumí poradit. Byt sama mi nevadí ale myšlenka jednoho dítěte mě děsí. :nevim:

Ahoj tak to byl muj sen…mit dítě sama anebo i vic deti s nekym kdo by mi jen jako prispíval ale nezucasnoval se vychovy… nakonec jsem si pořídila 2 deti se starším chlapem ktery sice moc nepřispívá :-D ale na druhou stranu se zas zucasnuje jen když potrebuji…vychází mi dost vstříc. takže za mě do toho jdi. 2 deti jsou určite lepsí uvidís,.promne jsou ted 2 deti snadnejsi než když jsem mela jen syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.19 20:42

@Katchulina Já přesto že chlapa mám s tímhle tvrzením nesouhlasím. Dítě nepotřebuje mužský vzor v podobě otce aby se jakožto kluk stalo mužem a jakožto dívka stalo ženou a partnerkou, to je paranoidní výmysl. O kolik zvířat pečuje jenom samice a vychová samce i samice stejně kvalitně a plnohodnotně. Vzor muže sbírá dítě z okolí. Není to problém. Chápu že bude někdo nesouhlasit, ale já si za tím pevně stojím, toto je dávno prokázané, že není pravdou. A samozřejmě studie takové a makové platí pro obě tvrzení, ale mnoho dětí matek samoživitelek má úspěšné vztahy a mnoho dětí z úplných rodin je rozvedených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
28.11.19 20:51
@4-1.cz píše:
Promiň, nesouhlasím. Když mají právo mít dítě lidé postižení, upoutaní na vozíček a na cizí pomoc a s vědomím, že porodí dítě ve stejném stavu, když mají právo mít děti ženy, kterým příroda nedala možnost být matkami, které platíme z daní a nikomu to nevadí a nikdo se nad tím nepozastavuje, když mohou mít děti homosexuálové a že se to zařídit dá, proč by je proboha neměla mít matka která má dělohu, vaječníky, peníze, šanci potkat chlapa a normální rodinu utvořit jen o nemá teď a nemládne. Prostě já říkám, kdo chce mít děti a má snahu a touhu se o ně starat, ať je má. Riziko že se něco pokazí máš vždy u všeho, nic není 100%ní.

Teda, to jsi rekla moc hezky, dik, :mavam:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
28.11.19 20:58
@4-1.cz píše:
@Katchulina Já přesto že chlapa mám s tímhle tvrzením nesouhlasím. Dítě nepotřebuje mužský vzor v podobě otce aby se jakožto kluk stalo mužem a jakožto dívka stalo ženou a partnerkou, to je paranoidní výmysl. O kolik zvířat pečuje jenom samice a vychová samce i samice stejně kvalitně a plnohodnotně. Vzor muže sbírá dítě z okolí. Není to problém. Chápu že bude někdo nesouhlasit, ale já si za tím pevně stojím, toto je dávno prokázané, že není pravdou. A samozřejmě studie takové a makové platí pro obě tvrzení, ale mnoho dětí matek samoživitelek má úspěšné vztahy a mnoho dětí z úplných rodin je rozvedených.

Jee, to je zajimave. Napr. jsem si rikala, ze zkusim nejdriv neutralni hracky a nebudu se podrizovat, ze je chlapec, tak dostane autodrahu.tak chlapcovo prvni slovo bylo AUTO a skutecne si od roka do 5 let s nicim jinym nehral, no… LEGO, aby mi udelal radost. Naucila jsem ho plavat, na kole, bruslit. Tatka tehda nemel kapacitu ani koule ho to ucit. Pak jsem mu vrazila do ruky housle a klavir.

A co ho ted bavi nejvic? FOTBAL. Ten si nasel sam, kazdy den trenuje o fasadu, z karticek je nemocny, ze zapasu nasi repre je nemocny. Upozornuji, ze tatka za nim jen vlaje, aby drzel krok, muj prinos 0. Chci tim rict, ze ta muznost je v tech klukach (holku nevychovavam) nejak archetypalne zakorenena a je jedno, kolik matek a babicek je oprasuje. Je hezke, kdyz chlapec pozoruje tatku truhlare, jak mu pod rukami vznika nabytek, ale… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
378
28.11.19 21:37

@PaníKadrnožková Je to tak. Ten vývoj a co je dané v nás přírodou se nezmění a nezmizí za pár desítek let. S chlapa co se chlapem narodí chlap bude, ať ho vychová matka, otec, nebo oba. Funguje to u zvířat i u lidí stejně. Myslím že někdy hledáme problémy tam kde nejsou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
28.11.19 21:52
@4-1.cz píše:
@PaníKadrnožková Je to tak. Ten vývoj a co je dané v nás přírodou se nezmění a nezmizí za pár desítek let. S chlapa co se chlapem narodí chlap bude, ať ho vychová matka, otec, nebo oba. Funguje to u zvířat i u lidí stejně. Myslím že někdy hledáme problémy tam kde nejsou :)

Mám možnost posoudit. Už mám cosi zažito, jsem už babička, chodim po světě a vidím…znám (některé) samoživitelky s jedním, dvěma dětmi, ty děti mají kroužky, matky s nimi chodí sportovat, za kulturou, jezdí na dovolenou (ano, na Madeiru to není) já vím přesně které z nich potkám až půjdu s vnučkou do divadla, na dětskou akci, na koupaliště nebo do kina a znám (některé) děti z úplných rodin, kde se na ně kašle, rodiče se hádají, dítě ve škole neprospívá protože se s nimi nikdo neučí a ty děti potkám maximálně když lítají kolem baráku, aby doma neřvaly a rodiče měli klid u televize.
Kde jsou ty děti asi šťastnější, kde mají hezčí život, to nechám na posouzení ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.19 22:04
@4-1.cz píše:

V pohodě, v zásadě jedna část mého já s tebou 100% souhlasí a ta druhá část je zdeformovaná povoláním. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex