Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@no.comment Taky to nějak moc neřeším. Pokud přidaj, budu moc ráda a pokud ne, co nadělám
zázrak je to, že čekám dvě mimča který nadevše miluju
V jiných zemích není běžné, že si někdo může dovolit být doma do 3 let věku dítěte, u nás je přece jen sociální systém nastaven hodně příznivě a taky ho spousta lidí ráda zneužívá.
To máte pravdu. Já mám ségru v anglii a tam.je přesně to, že půl roku a buď jsi bez peněz nebo dej do školky a jdi makat… na druhou stranu jsou tam příspěvky na školku od státu, příspěvky na děti a co je teda velký rozdíl oproti nám tak jsou tam firmy apod mnohem víc vstricnejsi k maminkam a zkráceným úvazkum… jako nedá se podle mě úplně říct, kde je co lepší, všude je prostě něco pro a proti…
@L_cie presne tak,vsude je neco pro a proti. Penize jsou potreba,co si budem povidat. Ale za me teda videt,jak dite roste a vyviji se,co vse do tech 3 let dokaze, je k nezaplaceni.
V jinych statech maji jine platy,ale zase jsou tam treba jine ceny sluzeb a potravin… My zijem v CR a tady je to takhle…
Uvidíme jak to s rodicakem dopadne. Snad dobře. Rozdíl 120 tis. není málo.
Jinak jsem dnes po kontrole 16+6 a obě miminka jsou skoro o 2 t starší, teda nejsou ale vypadají. Vahovy odhad 217 a 230 to se mi zdá dost. Prý je to ok, tak tomu věřím. Měly jste to taky někdo tak?
@lorelai947 Teeeeda! To je krásná zpráva. Moc gratuluju a jsi dobrá, že jsi je tak dlouho při těch bolestech donosila!
Na těch váhách je vidět, že se to vyplatilo. Tak ať se klučíkům daří, dali jste jim krásná jména. A těším se na fotky ![]()
Kdy vás pustí domů? A jak je dnes po císaři? Přeju Ti, ať už to nebolí a můžeš se z dětí jen a jen těšit! ![]()
Tak konečně jsem zase tady. Holky jedna rada - nespěchejte po porodu na to, mít děti u sebe co nejdřív. Zvlášť po císaři! Já myslela, jak už jsem ok a i když mi to sestry rozmlouvaly, vzala jsem si kluky k sobě - večer jsem je zase pěkně a s pokorou vracela na sesternu ![]()
Strašně mě to semlelo…
Den ode dne je mi ale líp a líp. Teď jsem navíc dostala stahovací pás na břicho a to je úplně pecka. Díky němu se mi mnohem líp vstává a chodí ![]()
Kluci ode mě sem tam něco vypili, ale většinou spíš nic moc. Nicméně jsme je pořád přikládali, aby se mi rozběhla laktace no a dnes si ode mě Adámek vypil 16ml a Míša dokonce 24ml !!!
![]()
Poprvé jsme nemuseli dokrmovat ![]()
Jsem nadšená ![]()
Večer se budu učit koupat ![]()
A konečně ty fotky!!! Adámek je v tmavé peřince a Míša ve světlé ![]()
@Sagema kdy nás pustí ještě nevím, po císaři tu normálně pouští po čtyřech dnech (což by mi vycházelo na sobotu), ale nevím jestli to nebudu mít kvůli dvojkám jinak… Určitě pak dám vědět ![]()
@lorelai947 taky jsem byla po cisari rada,ze 3 noci si vzali dceru k sobe,2 dny ji meli u sebe i pres den,3.den pres den jsem ji mela u sebe,posledni noc jsme stravily taky spolecne.Uzivej si chlapecku,maminko!
@lorelai947 jsou úžasni. Fakt krásní. Dobře, že se to zlepšuje. Aspoň něco pozitivního. Na stahovací pás budu myslet, snad ho u mě v porodnici budou mít.
@lorelai947 jsou naprosto k zulibani
![]()
A je super, ze se krasne rozkojujete a vse jde jak ma. Jeste naber sil, dokud si v porodce, at jsi pak v pohode doma
Musim priznat, ze ti je uplne zavidim!
Ja si jeste budu na ty svoje hosiky muset chvilku pockat, i kdyz uprimne, kazdym dnem si rikam, ze vic uz moje telo proste neda, padam na hu…, ale je jeste brzo, takze vydrzet. Vsechny se dockame
![]()
@lorelai947 juuuu,ti jsou sladcí
Tak teď už kojení určitě půjde v pohodě a klukům se bude krásně dařit ![]()
@Sissi1112 kolik teď jsi?
Já mám pocit,že můžu chodit jen na krátké procházky a pak jsem K.O. Dopoledne jsem jela MHD na druhý konec města za ségrou,byla u ní hodinu,pak jsem šla do nemocnice na urologii na kontrolu - měla jsem v prosinci infekci moc.cest a ATB,tak jak ty ledviny teď makaji,ale dobrý vsechno. Jen si pak mám napsat o výsledky z moči. A přijela jsem domů v jednu,dala oběd a že jen natáhnu nohy hore a najednou otevřu oči,hodina pryč a já spala,nechápala jsem,že tak rychle usnu 😁
@L_cie Já si stahovací pás budu objednávat a povezu s sebou do porodnice ![]()
@sonci82 @Sissi1112 Já si normálně posledních pár dní připadám, že mám celkem dost energie. Jen to možná bude tím, že nic nedělám ![]()
@sonci82 zitra zacinam 26t. Vubec se ti nedivim!
Mela jsem tak pred 3 tydny nejakou jako druhou mizu ci co, stejne jak pise @Nugettka, takze jsme akorat udelali pokojik, postylky, vse jsem objednane prevzala, vyprala a vyzehlila, proste zahnizdila a pripravila no a ted posledni tyden to zase jde z kopce
Jsem uplne tuha!
Vsechno mi desne trva! Cestou na mini nakup si musim sednout na lavicku, po kazdy cinnosti doma jeste vic a dyl lehnout na gauc, sedet mi nestaci
Takze praci doma, takovou tu klasiku, lux, prani, zehleni v sede, uvarit, obcas upict proste delam 2× dele, ne-li jeste dyl
Pekne me to rozciluje, musim si cely den rozvrhnout, abych vse akorat stihla a zas nic nedelala zbytecne, proste se priznam, ze vazim kazdej krok. Ted zrovna po veskery domaci cinnosti odpocivam na lehatku na slunicku a normalne musim nabrat silu zajit se stenetem na chvilku do lesa. Ale nejhorsi je ta zadychanost dokonce i u mluveni, pocit malo kysliku a v noci nejde spat, z toho uz jsem hodne spatna
Zitra jedu do Phy na kontrolni vetsi utz do Apolinare po mesici, tak snad bude vse v poradku ![]()
@Sissi1112 ty jo…ty mě docela desis…problémy s dýcháním jsou na prt…já jsem astmatik a prvních pár týdnů ok, ale teď tak 14 dní se mi to hrozně zhorsilo, zhoruje mi to totiž i to pálení záhy … teď jsem si koupila nějaké prášky na to krom rennie…doporucil lékárník a fakt můžu doporučit..
Jmenuje se to Apo-Ome je to sice trochu dražší…já platila 165 za 14 tablet…ale fakt se mi během 10 min hrozně ulevilo…
S pohybem jsem zvědavá jak na tom budu… mě už asi 3 týdny strašně boli kostrc…nejdřív jsem myslela, že jsou to zada, ale spletla jsem se… v klidu je to OK, ale při ohýbání nebo delší chůzi teda nic moc…a to jsem teprve 16 týden…
![]()