Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Díky všem za podporu ![]()
My bydlíme v RD a máme velkou zahradu s velkým bazeném, takže vedra mi ani nevadí. V létě na dovolenou k moři nejezdíme a teď poslední dva roky jsme jezdili k moři v únoru-březnu a pak v listopadu. To mi došlo, že teď asi budeme muset na pár let vysadit. Teda možná napořád, neumím si představit letět 6-12 hodin se 4 dětma…
, taky to už bude zase za jiný peníze…
Mám štěstí, že mám práci, že ji můžu dělat i doma, takže dnes jsem se rozhodla, že budu pracovat tak do 10 hodin, pak pujdu ven uklízet letní kuchyň v poledne pro holky a odpoledne něco
grilneme. Je fakt náááádherně. No a práci doženu v neděli, to už nemá být hezky
![]()
Jo a chtěla jsem se zeptat, dnes jsem dle MS 8tt a zatím jsem zhubla 2 kila. Jím stejně myslím. Nemáte s tím taky zkušenost? Mě to nevadí
ale aby to nevadilo mimčům…
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala, jelikož jsem na samém začátku, celou diskuzi jsem si přečetla, abych věděla co mě/nás čeká. Jsem 9 + 5 a čekám jednovaječná Mobi dvojčata. Podobně jako @Elleník mám už doma 2 holky 14 a 6 let. Jsem staršího ,,vydání" a chtěli jsme si ještě do třetice udělat radost, z dvojité radosti byl trošku šok, který pomalu rozdýcháváme všichni
Všem co se drobečci už narodili z celého srdce gratuluji a přeji hodně sil.
@lorelai947 Sympataci!!
Vubec nechvatej, ja jsem sla ke klukum na oddeleni 4.den po cisari a prvni noc jsem se taky proklinala, ze to klidne jeste 2 dny mohlo pockat. Odpocivej, jestli to aspon trosku jde a neboj, domu pujdete brzy. My sli po 10 dnech domu, co se kluci narodili a to mel Matysrk jen 1890g porodni vahu. Az zacnou nabirat na vaze, tak muzes balit kufry
![]()
@makas Gratuluji k mobi dvojcatkum, my mame taky a uz jsou 6 tydnu na svete
Kdybys mela ty nebo nekdo jiny jakekoliv dotazy ohledne mobi, klidne písni ![]()
@makas píše:
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala, jelikož jsem na samém začátku, celou diskuzi jsem si přečetla, abych věděla co mě/nás čeká. Jsem 9 + 5 a čekám jednovaječná Mobi dvojčata. Podobně jako @Elleník mám už doma 2 holky 14 a 6 let. Jsem staršího ,,vydání" a chtěli jsme si ještě do třetice udělat radost, z dvojité radosti byl trošku šok, který pomalu rozdýcháváme všichniVšem co se drobečci už narodili z celého srdce gratuluji a přeji hodně sil.
Ahoj, já jsem taky starší ročník - u nás teda neplánované třetí mimi, no a nakonec
Před týdnem mi bylo 40, takže mazec ![]()
@makas ahojky
nás tu bude s dvojčaty
a gratulace ![]()
Co to je,starší vydání? Mně je 36 ![]()
@suzka1 gratuluji k miminkům, my jsme ze začátku byli Mono a byla nám doporučena interupce, hrozné začátky, ustáli jsme to, teď už jsou dva obaly zřejmé a my jdeme do boje ![]()
@Elleník píše:
Ahoj, já jsem taky starší ročník - u nás teda neplánované třetí mimi, no a nakonecPřed týdnem mi bylo 40, takže mazec
@Elleník ani nevíš jakou jsi mi udělala radost s tou 40
, že v tom nejsem sama. Já budu mít 40 v září. Termín mám v říjnu, ale protože mi bylo řečeno že jednovaječná by měla jít okolo 36tt ven tak si je možná nadělím k narozeninám
Ale to je všechno moc daleko a udržet je do 36 nebude jednoduché.
@Elleník píše:
Díky všem za podporu
My bydlíme v RD a máme velkou zahradu s velkým bazeném, takže vedra mi ani nevadí. V létě na dovolenou k moři nejezdíme a teď poslední dva roky jsme jezdili k moři v únoru-březnu a pak v listopadu. To mi došlo, že teď asi budeme muset na pár let vysadit. Teda možná napořád, neumím si představit letět 6-12 hodin se 4 dětma…, taky to už bude zase za jiný peníze…
Mám štěstí, že mám práci, že ji můžu dělat i doma, takže dnes jsem se rozhodla, že budu pracovat tak do 10 hodin, pak pujdu ven uklízet letní kuchyň v poledne pro holky a odpoledne něcogrilneme. Je fakt náááádherně. No a práci doženu v neděli, to už nemá být hezky
![]()
![]()
Jo a chtěla jsem se zeptat, dnes jsem dle MS 8tt a zatím jsem zhubla 2 kila. Jím stejně myslím. Nemáte s tím taky zkušenost? Mě to nevadíale aby to nevadilo mimčům…
Já jsem 16 tt a od začátku tého o 3,5 kg méně…teď jsem teda 0,5 kg přibrala…takže celkově o 3 méně…doktorka říkala, že v pohodě. Mám pár kg navíc takže problém není. Děti normálně rostou. Takže tak ![]()
@amitrama píše:
@sonci82 přesně taky uvažujeme nad 3d ultrazvukem. Původně mi to přišlo zbytečné, v Praze to leze přes 1000Kč, ale našla jsem levnější pracoviště. Ale stále si říkám jestli to vůbec bude k něčemu. Když jsem to včera na kontrole 16+6 viděla jak už teď se zobrazují hůř tak nevím… Ale na druhou stranu alespoň jedno by se mohlo hezky zobrazit. No nevím, láká mě to.
Já jsem četla že pro dvojčata se nedoporucuje no… zrovna včera jsem na to koukala a přemýšlela a pak jsem našla tohle info…asi že by tam nebyli vidět…tak to asi necham a počkám si pak na živo..
@sonci82 taky jsem mile překvapená kolik nás tady je
jen se ztrácím kdo čeká dvouvajky, kdo jednovajky, kdo je jaký týden… 36 let zní lépe než s tou 4 na začátku ![]()
@makas já se taky pořád ptám,kdo v jakým je…
abych si to doma psala na papir
![]()
@makas píše:
@sonci82 taky jsem mile překvapená kolik nás tady jejen se ztrácím kdo čeká dvouvajky, kdo jednovajky, kdo je jaký týden… 36 let zní lépe než s tou 4 na začátku
Ahoj, taky je mi 40 let…mám dvě děti…podle kontrol na gyndě od 39 ovuluju vždy se dvěma vajíčky…tělo se mi zbláznilo…celý život vždy jeden folikul a nyní vždy dva…to by se jeden picnul… ![]()
@makas píše:
@sonci82 taky jsem mile překvapená kolik nás tady jejen se ztrácím kdo čeká dvouvajky, kdo jednovajky, kdo je jaký týden… 36 let zní lépe než s tou 4 na začátku
Haha to asi všichni
Já taky vždycky dumam kdo je v jakém týdnu apod…