Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já už čekám v laborce,tak snad dneska už projdu a když ne,tak ne no,svět se nezboří že jo..a malej ráno snídal a chtěl jako vědět,co by bylo,kdybych tu cukrovku měla
Tak jsem se mu to snažila vysvětlit a on,že to mi teda nebudou moci nic koupit sladkyho k svátku a že teda holt nebudu doma péct buchty
Ten je hodný a soucítí
![]()
@sonci82 píše:
Já už čekám v laborce,tak snad dneska už projdu a když ne,tak ne no,svět se nezboří že jo..a malej ráno snídal a chtěl jako vědět,co by bylo,kdybych tu cukrovku mělaTak jsem se mu to snažila vysvětlit a on,že to mi teda nebudou moci nic koupit sladkyho k svátku a že teda holt nebudu doma péct buchty
![]()
Ten je hodný a soucítí
![]()
![]()
To je sladous! Haha u nás partner zavedl život bez sladkosti… no o víkendu v krámě jsem se pěkně vztekala
Já to ani tak moc nejim, ale jsem ráda, když to mám doma…a když je jo chut tak si koupim něco na tajnacku ![]()
Dnes hodnota 5,1; takže opět nic. 4.4. jdu na gyndu,tak mi řekne víc a asi někam pošle? Ale dneska o fous…
@sonci82 Jee,to je skoda,opravdu o fous. Ja jsem u sveho doktora mela v nejakem 8.tydnu hodnotu 5,3 po lehkem jidle. Tak jsem pak sla znovu a mela jsem na lacno 4,7. A dneska jsem se ptala sveho doktora,jaka je hodnota. Tak prave hranice pro tehu cukrovku je 5,1.
@L_cie My se taky blížíme ke sto tisicum. Budou to naše první děti a další ani neplánujeme
. Kupovali jsme nábytek z Ikea ten vyšel na 25tis. Postýlky, přebalovák,skříň, matrace,chranice matrací,mantinely do postýlek,přebalovaci podlozka a na ni 2 nepromokave potahy ,dvě světýlka na zeď, zaslepky na zásuvky,tři barevné textilní krabičky ,ramínka do skříně a textilní organizér do skříně. Pak jsme ještě jeli pro kolébku do německé Ikei, vycházela o 700 kc levněji než v Praze. A koupili jsme tam jeste nejake drobnosti jako deky, bryndáčky, mini ručníčky/žínky dva větší plyšáky a nechali jsme tam 5 tis i s pár svíčkama pro mě
. Potom kočárek za 19tis TFK adventure 2018 béžový, byl slevněný o 10 tis, sportovní i klasické korbičky. Potom autosedačky které chtěl přítel opravdu kvalitní s německým atestem,aby když se něco opravdu stane tak at jsou v pořádku. Koukali jsme na cresh testy a dlouho vybírali. Nakonec máme Britax Romer Baby-Safe 2 i-Size celkem za 10 tis. Je to pálka, ale vzhledem k tomu co na cestách denně zažívám tak je to vyloženě nutnos. Přítel jezdí s cisternou je pět dní z týdne na cestách voláme si hodiny každý den a byl už několikrát svědkem autonehod kde přijel jako první. A nejhorší je jak se stane něco dětem.
Pak jsme nakoupili bodyčka a pár hezkých kousků od věku 0 do 9 měsců. A jinak taky budeme mít věci od známé co má dvojčatka taky kluka a holku. Nějaké věci objednala tchýně. A teď pomalu dokupuji kosmetiku, hygienu a věci pro mne do porodnice. A prachy jenom letí
. Takže je dos možné, že začne jezdit v německu abychom se uživili. Sami jsme toho v životě moc neměli a nechceme aby děti strádaly. A v dnešní době si člověk většinou musí zaplatit když chce kvalitní potraviny např. Nebo aby děti chodily do kroužků, na výlety, plavání a tak.
Je mi smutno když vidím, u syna od tatovy přítelkyně, že vyzvedne děti ze školy jdou domu dostanou hranolky a rybí prsty, posadí je před pleják nebo jim vrzne tablet do ruky a rano jdou zase doškoly. Ven je vytáhne max na ryby, kde se jeho kluk nudí ale hlavně , že on má klid a zahulí si na čerstvém vzduchu. Přitom by kluka mohl dát na fotbal aby se vybil a nevymýšlel nudou blbosti. A to ne, na to nejsou peníze. A do práce se mu taky nechce (chlap 35 let).
@lorelai947 Moc gratuluju ke klučínkům
. Koukám že to byla teda rychlovka
. Je super vidět, že i dvojčátka mohou mít pěkné míry
. Tak ať se vám daří a kluci prospívají ![]()
@lorelai947 Moc gratuluju!! Je senzační vědět, že jsou na světě 2 zdraví klučíci a opravdu respekt donosit takové tlouštíky
Nedokážu si představit, jak už tě muselo bolet celé tělo!! Přeju, ať se jim na světě líbí a neboj - to, že si máma ti dojde až si kluky přivezeš domů a budeš DOMA s celou RODINOU!!! ![]()
@klara1410 tak jsem ráda, že nejsem jediná. My jsme teda ještě nic nekupovali… na začátku dubna je veletrh for kids tak se tam chci nejdřív mrknout a prohlédnout si vecicky…
Jinak máš pravdu, že děti jsou drahá sranda, taky bych ráda aby měly život plný aktivit a ne jen s TV a tabletem a mobilem… teď mě dost naštvalo to zvyseni rodicovske pro děti od 2020… kor když na dvojcata se dává tak málo…tak snad se to ještě změní než se děti narodí…
@lorelai947 jak jsi na tom? Co dětičky? A co po císaři, jak se to zlepšuje? Už se těším na ty fotecky ![]()
Ahoj, dlouho jsem tu nic nepsala, ale sleduji Vás pravidelně a jsem ráda za všechny vaše poznatky
. Chtěla jsem se zeptat - jsem ve 20.tt a od včerejška mě pěkně bolí bříško-vecer to bylo pouze ze stran (dole jakoby u vaječníků) a dnes když vstanu ze židle, tak je to jako když mám namožené břišní svaly. Myslíte, že je to jen jak se roztahuje děloha? Děkuju ![]()
@Niky9191 Ahoj, taky mě to teď trápilo tři dny a dneska je to kupodivu pryč. Takže to přisuzuji tomu jak rostou a vše se povoluje.
@L_cie to zvýšení mě taky štvě. Je rozdíl mít 330 nebo 450 tis. Když to nechtějí dávat zpětně tak ať nám do konce roku 2019 vypočítají rodičovskou z 330tis a na zbylou dobu ze 450 tis. To by bylo fér. Tak stejně pro maminky které už rodičovskou pobírají. Takže ve finále bychom třeba nedostaly 450 ale 420 a už by to bylo spravedlivé. Jak k tomu přijdou mámy, kterým se dítě narodí 23.59 h posledního prosince. Utřou nos kvůli minutě.
Pojedu dneska podepsat petici a snad to k něčemu bude. Co jsem koukala tak jsou petice na podpis po celé ČR. Info je na FB skupince : Chceme spravedlivý rodičovský příspěvek!
Holky,me to taky stve,ale vsak vite,jedina jistota v tomhle state je,ze plat si zvysi politici. Pro ostatni se ty penize ve statnim rozpoctu musi sahodlouze hledat.
Co ale maji rikat ty maminky,ktere dobraly rodicak a pak zvysily rodicak pro dvojcata na 330 tisic?
Souhlasim s tim,ze nekde se zacit musi. Na modrym konikovi se rozjelo nekolik diskusi o tom zvyseni a nestihla jsem teda zirat. Nektere maminky si zvysily rodicak,aby vybraly co nejvice a ted prskaji,ze zvyseni bude az pro nove narozena miminka. Coz fakt nechapu. Politici maji vzdy plnou hubu slibu. Ale pokud to neni podepsane,tak neni nic jiste…
@klara1410 já jsem podepisovala už včera nebo kdy nějakou online petici… i když si myslím, že to k nicemu není a nebude, ale pro můj dobrý pocit, že jsem se zapojila. Jo jako mohli by to udělat i nějakým % když nemají na to aby to vyplatili všem. Chápu, že doplácet to 4 roky zpětně musí být pro rozpocet zahul…ale přesně jak říkáš úměrně k tomu kdy se mimco narodilo tak to nějak dopočítat. Mně už vůbec štve zr na dvě děti je 2×220 a na dvojcata jen 330 … už jen proto, že ty výdaje v začátku jsou 2× tak velké… jen ten blbej kocarek apod… vždyť to je šílené. Nebo kdyby aspoň dávali příspěvek pro dvojčata jednorázový, třeba to porodne nebo tak…
@no.comment to je pravda… maminky, které se podle toho zaridili protze mysleli, že to dopadne jak se slibovalo tak jsou fakt trubky jako… protože stavět na nějakém slibu politiků… to je holy nesmysl…jako já jsem na tom nijak nelpela vlastně jsem to ani nevěřila, jen jsem to brala za prijemnou věc pro příští rok… ale je fakt, že když se to teď všude tak řeší, tak mě to štve… hlavně jsem četla na netu a docela správně, že někteří lidí si podle toho i plánovali tehotenstvi…jasně, úplně naplánovat se to nedá, ale tak člověk si může říct - hele teď zvýší peníze, tak se pokusíme…a jsou lidi co se jim to podaří hned a mimco se pak narodi ještě letos a jsou lidi co se budou pokoušet déle a přijde jim to až na příští rok…a jedni jsou OK a jedni ostrouhaji…hlavně je to celé na hlavu, že se rodicak tak dlouho nezvedala. A když to takhle půjde dál, tak jim na ty jejich platy a zvyšování důchodu nebude mít kdo vydělávat, protože za chvíli si už lidí nebudou moci dovolit mít děti…nebo třeba max jedno…
@L_cie no jo,s dvojcatama mame proste smulu. Ale budme radi alespon za tech 330 tisic,driv musely maminky vyjit i s temi 220 tisici. A ja jsen zastance zase toho,pokus to mimco chci,neridim se zadnymi sliby. Nam to treba dlouho neslo a jsem rada,ze jsem konecne otehotnela. Nedelala jsem si dite kvuli slibum,ale protoze ho chci. A budme radi,ze mame rodicak do 3 let ditete. V jinych statech to tak neni. Nedovedu si predstavit,ze bych napr. v pul roce dala deti do jesli a sla do prace