Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3163
17.3.19 16:40

@klara1410 mas tam deticky dobre naskladane. Kamaradka,co cekala dvojcata mela taky mensi brisko az do porodu nez ja s jednim deckem v 7.mesici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.19 16:53

Dnes 36+2.
Trapia niektoru z vas vonkajsie hemoroidy ? Este pred porodom ?

Příspěvek upraven 17.03.19 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.19 16:55
@lorelai947 píše:
Já jsem právě úplně stejně jako ty, taky dnes 36+0. Chtěla jsem rodit přirozeně, ale kluci jsou už skoro dva měsíce otočený KP a nevypadá to, že by se zvládli (a hlavně chtěli :cert: ) ještě otočit, tím pádem budu muset rodit císařem… Taky chci kvůli dětem vydržet co nejdýl, ale mám už prostě strašný bolesti - oni tam totiž neleží nějak hezky vedle sebe nebo tak, ale jsou tam jaksi zašmodrchaný a to si myslím, že je tou příčinou těch mých strašných bolestí. Z břicha mám hroznou šišku, bolí mě ležet, sedět i stát… :,(
Ty žádný takový bolesti nemáš? :think:Jinak holky děkuju za podporu a povzbuzení, bojuju jak se dá :hug:

mam bolesti, ale myslim si, ze take silne ako ty, na nevydrzanie, urcite nie. Boli ma to pri chodeni, stati, ked dlhsie sedim/lezim a mam sa postavit, ale za chvilku to rozhybem. Najviac ma boli ked sa v noci z jedneho boku chcem otocit na druhy bok. Potom ked mam plny mocovy mechur. A do tretice ked mi stvrdne brucho alebo mam poslickov. Ale inak je to v pohode, da sa to vydrzat, zatial si fyzicky este na par dni trufam. Brucho mam sisate ako ty iba obcas, ked mi silno stvrdne. Vtedy vyzera presne rovnako.

Najneprijemnejsia vec co sa mi stala, ze mam vonkajsi hemoroid, dost velky, boli a krvaca a bojim sa, ze pri tlaceni pri porode sa este zhorsi.

Ako sa dnes mas? Mas inak uz termin cisaru alebo to este s tebou dr. neriesil?

Příspěvek upraven 17.03.19 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.19 17:07

@no.comment v 17 tt sa mi plod A usadil hlavickou uplne dolu akoby v porodnych cestach a momentalne som v 37 tt a on sa ani nepomohol za cely cas. V 30 tt mi dr. povedala, ze je tam uz „fixovany“. Inak ma preto od 17 tt strasili predcasnym porodom a dost som si teda uzila kvoli tomu. Ked to vidim spetne,kde uz sme a ze to strasenie bolo zrejme docela neopravnene,dost ma to mrzi, pretoze som si prezila zbytocne vela neprijemnych chvil a ciernych myslienok,a uplne zbytocne. .. casom som zistila,ze hodne maminek dvojcat malo jedno uplne nizko,ze to je zrejme normalne.
Plod B sa tocil hlava/KP. Teraz su ibe hlavickou dolu,preto mozem ist rodit prirodzene.
@klara1410 placentu som mala hodne nizko, dolny segment bol iba 5 mm od cipku (uzv cca v 17 tt) a za par tyzdnov uz bola hore, spravne umiestnena. Vytiahla sa s rastucim mimcom. Aspon tak mi povedala dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
17.3.19 18:30

@babikadaska hele mě ted na tom prvotrim. Screeningu zas říkala doktorka, že mám hranicni tlak…asi 126/84 … no dala jsem si před tím colu aby se děti probudily :lol: každopádně hned že mám nadváhu a hrozí mi cukrovka a měla bych se poradit s nějakým diabetologem a že prý takhle když to bude tak od 20 týdne budu jen ležet v nemocnici a oni se mě budou snažit udržet těhotnou… no koukala jsem jak blazen…
Doma si tlak měřim 1-2× denně a ta spodní mi přes 80 nikdy nejde, takže super tlak…a rizika mi vysla ta úplně nejnižší možná… a prostě doktorka jinak super, ale pak na konci na mě vybalila tohle a já jen koukala a od té doby si taky říkám, že to bylo úplně zbytečné a komu to kurna má pomoci jako…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
17.3.19 18:33

Takže za mě na nic špatného nemyslím…jdu si den za dnem a věřím, že vše bude ok…resp. nevěřím, že by něco mělo byt špatně.. priroda mi jen tak dala dvojcata a evidentně bez rizik na nejake nemoci…tak mi je dá přesně tak zdravé a přesně tehdy kdy mají být :lol: Samozřejmě se snažím odpocivat, rozumně jíst apod…ale co se má stát, se proste stane :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
18.3.19 10:50

@L_cie Ono spoustu věcí stejně neovlivníš a vše je již dáno předem :palec:

Máte některá stavy na omdlení? Mě se udělalo v pátek, když jsem šla do obchodu a dnes, když jsem dávala prádlo do pračky zase :roll: hodně jsem se zpotila a bylo mi slabo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
18.3.19 11:05

@Nugetkka Teď už né. Ale v prvnim trimestru jsem dělala bramborovy salat na nekolik epizod :D během celeho dopoledne. A nafasovala jsem od lékaře železo vzhledem k nizkemu poctu cervenych krvinek. Taky jsem funěla jak lokomotiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
18.3.19 11:33

@Nugetkka Taky se mi to v prvnim trimestru parkrat stalo. Ale mela jsem hodne nizky tlak,brala jsem prasky na snizeni (lecim se s vysokym tlakem uz 10 let). A pak se mi stalo jednou,kdyz jsem mela hlad. A to mi fakt bylo blbe,klepala jsem si a polil me ledovy pot. Ale napila jsem se neceho sladkeho a bylo to v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
18.3.19 11:49

@Nugetkka Já podobné stavy mám pokaždé když někam vystartujem tempem jak jsem byla zvyklá před tehu. Už vím jak na to. Nespěchám, nedělám rychlé pohyby, mám po ruce mňamku a vodu. Ptala jsem se na to gyndy a nic víc mi nedoporucila, tlak mám pokaždé ukázkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
18.3.19 11:50

@Nugetkka já teda stav na omezení s ledovym potem a motanim hlavy taky jen asi 2× naštěstí to rychle odeznělo. S čím bojuji víc tak je taková celková slabost a to hlavně kvůli tomu nechutenstvi no… plus mám ty své zaludecni prihody noční…taky žádná zábava :lol:

Jinak jsem se dnes úspěšně registrovala do porodnice u Apolinare a ještě pro jistotu řeším registrací v Podoli a informuji se v Horovicich..já bych nejraději ty Horovice ale mám je z Prahy dal a kdyby byly nějaké prbelmy tak ať jsem registrovana i někde v Praze no…

Jak jste na tom vy s registracema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
18.3.19 12:06

@L_cie já to nějak nehrotim, vím že apolinář není ve všem ideální, ale mám ho nejblíž. Brala jsem ohled i na manžela, aby v případě že si tam pobudu delší dobu, tak aby zvladal časté návštěvy. Jinam jsem se ani nepokoušela registrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
18.3.19 12:08

@L_cie jo a beru zpátky že bříško máš větší než já :lol: včera večer když jsem se viděla v zrcadle tak jsem nevěřila vlastním očím. Vylezlo mi fakt dost a ze dne na den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.3.19 12:21

@Nugettka obcas me to prepadne, kdyz treba trosku dele jdu se psem nebo nekam a musim se na chvili oprit nebo sednout. Ale spis me uz od nejakeho cca 20t muci takova dusnost. Pocit, ze se nemuzu poradne nadechnout a je uplne jedno, jestli neco delam, nebo jsem v klidu. Mozna to prave vnimam jeste vic v leze a porad menim ty 3 jediny mozny polohy na spani a vic jak 5h s prerusovanim proste v noci nedam :( Jako kdybych mela branici nakopanou prckama nekde mezi plicema a ty dychaji jen jakoby na pul, takovej mam pocit. Ale co vim, melo by to byt u dvojek kor normalni, bude to asi i vic a hur, ale nic s tim neudelam. Proste funim a funim jak sentinel :nevim: :roll: @L_cie jsem uz dele registrovana u Apolinare. Zrovna vcera jsme s pritelem resili vsechny varianty “zalozniho planu”, at uz by to prislo kdykoliv, kdyz holt my s dvojakma tuplem nevime dne a hodiny 8o :mrgreen:
Tak me uklidnil, ze kdyby to prislo samo a v noci, kdyby mel treba zrovna nocni, tak si pro me zkusi sanitou prijet sam z prazsky sluzebny, ac jsme kousek za Phou, coz uz je stredoceska sekce. Nebo by mi vyslal kolegu, at mam jistotu, ze me odvezou do mista registrace a nestresuju se jeste vic. Teda pokud by samozrejme neslo o uz rozjetej porod! 8o To pak vozi na nejblizsi mozny pracoviste, coz je Kladno, ale tam neni neonatologie, takze Motol a tam uz bych znovu nerodila rada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
18.3.19 12:33

@L_cie ja jsem se v sobotu registrovala do Podoli a dnes jsem byla registraci potvrdit. Ja mam nejblize porodnici v Benesove,ale taky nema neonatologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí