Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bjetuschka píše:
Cože?! Mohla bys mi dohledat tu diskuzi prosím? Nebo aspoň navést, o co šlo?![]()
![]()
Nevím jestli najdu, ale byl to taky takovej zvláštní pisatel, to dítě jim seslalo samo nebe nebo spíš vesmír… Vzpomenete si některá?
Je fakt, že kdybych byla těhotná, tak jediný důvod neuvést otce je, že ho nesnesu/kvůli něčemu nenávidím, nebo ten, kdo si myslí, že je otec, tak ve skutečnosti otcem není nebo si to dítě stejně nehodlám nechat a vážně uvažuji, že ho dám k adopci ihned po porodu.
Může to být tak, že si vztah s tebou rozmyslela příliš pozdě, když už nešlo jít na potrat, tak to dítě je pro ni nechtěné a nechce ho vychovávat, aby jí tě nepřipomínalo. To je sice nejvyšší level, ale je možný. Kdyby ti ho dala na výchovu, tak by musela platit alíky a třeba se i stýkat. Uvidíš až po porodu, co měla za úmysly.
Dělat děti mimo manželství je vždycky riziko.
Anebo je lesba a byl jsi dárce materiálu.
@Anonymní píše:
A je Vám naprosto jasné, že mám nezpochybnitelné právo jako biologický otec dítěte být dle ústavy pro ochranu zájmů dítěte a dále také opírající se o lidská práva ve spolupráci s Unii-Otcu -nekompromisně uveden do RL dítěte? Ty náklady spojené s podáním mého návrhu na určení otcovství pomocí genetických testů- bude hradit odpůrce.
A to teď takhle stresuješ ženu ve vysokým stupni těhotenství výhrůžkama???
Ty asi budeš empatická osoba. Neznáme celý příběh z obou stran, ale jestli ti jde tak o blaho o dítěte, tak se začni chovat jako normální osoba. Čiší z tebe zášť, ta z tebe dobrého otce neudělá
@Anonymní píše:
@lebambuleŘekněme, že člověk co mi píše pod příspěvek, že ho ani
celý nečetl a potom soudí..mi nemá co říct v tomto kontextu.
Na to mi stačí přečíst kazdej třetí řádek.
@LaPaloma
Krásne ráno, velmi děkuji za smysluplný komentář. Matka dítěte je nezletilá. Není v žádném mém úmyslu ji nějak znevýhodnit vůči mimcu. Právě naopak : navrhoval jsem jí výlučnou péči matky. Mnou posílané výživné na domácnost sdilenou s její matkou(zákonného zástupce),aby dítě nemuselo pendlovat mezi domovy. Zachovat tedy nadřazené právo dítěte vyrůstat v atmosféře štěstí, lásky a porozumění.//: Možný je druhý otec dítěte.
@Anonymní píše:
@LaPaloma
Krásne ráno, velmi děkuji za smysluplný komentář. Matka dítěte je nezletilá. Není v žádném mém úmyslu ji nějak znevýhodnit vůči mimcu. Právě naopak : navrhoval jsem jí výlučnou péči matky. Mnou posílané výživné na domácnost sdilenou s její matkou(zákonného zástupce),aby dítě nemuselo pendlovat mezi domovy. Zachovat tedy nadřazené právo dítěte vyrůstat v atmosféře štěstí, lásky a porozumění.//: Možný je druhý otec dítěte.
A o co ti tedy jde? Jen o ten zápis do RL? Tak ho holt podstoupíš po testech otcovství a následně se můžeš soudit o určení styku s dítětem (pokud se tedy prokáže, že jsi otcem). Mimochodem, pokud budeš dělat testy otcovství a prokáže se, že otcem nejsi, ty náklady půjdou za tebou (tuším cca 10tis). Ona má stejné právo nezaspat tě do RL jako ty máš právo to soudně vymáhat.
S její matkou není řeč?
Není vážně možné, že chtějí dát dítě k přímé adopci po porodu?
Žádný soud, přece nevezme matce malé miminko na střídavou péči, vaše role tam určitě je, ale ne u malého miminka. Ale až od věku 3 let. Chápu, že chcete byt uveden v RL, ale jediné co budete moct je platit alimenty. Jak na miminko, tak na matku.
@BarboraB6 píše:
https://www.emimino.cz/…v-16-372340/ - tahle?
No ty krabe, to mi zase něco utelko
![]()
@barboramerk píše: Žádný soud, přece nevezme matce malé miminko na střídavou péči, vaše role tam určitě je, ale ne u malého miminka. Ale až od věku 3 let. Chápu, že chcete byt uveden v RL, ale jediné co budete moct je platit alimenty. Jak na miminko, tak na matku.
Tak to zase není úplně pravda. I otec novorozence má nárok na styk s dítětem - samozřejmě zprvu ve společnosti matky, později třeba na hodinku s kočárem a styk se upravuje úměrně věku. A samozřejmě až po proběhnutém soudu, pokud s matkou není jiná domluva.
Ovšem fakt by mě zajímalo, co jí provedl tak hrozného, že ho totálně odstřihla, když předtím spolu žili v jedné domácnosti ![]()
@BarboraB6 nene..to není jeho diskuse
Psala ona maminka dítěte o něm, jaký je…a pak on začal psát do té její diskuse…
Jenže protože tady se to maže na požádání, už to tu asi není
@unuděná hele…oni se nějak na začátku rozešli…
Zkouším hledat, ale zatím nic
@bjetuschka píše:
Cože?! Mohla bys mi dohledat tu diskuzi prosím? Nebo aspoň navést, o co šlo?![]()
![]()
Jo, dob.ytek, sprominutim.
Už si to tady řešil několikrát, tak nevim proč zas nová diskuze, nic nového se nedozvíš a během jejího těhotenství nic nezmůžeš, nech do porodu tu chudinku 15letou holku v klidu…
celý nečetl a potom soudí..mi nemá co říct v tomto kontextu.