Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro většinu asi ano, když nenaskočí okamžitá jiskra s pudem. No, ale pak tu máme statistiky nefunkčních manželství a vztahů. A ty čísla jsou velmi vysoká. Takže bych řekl, že ty postupy tak nějak nefungují.
@Venetia píše:
A co když jsou tam přednosti, ale pudy mlčí…není to ztráta času?
@Prostě Vodnář píše:
Pro většinu asi ano, když nenaskočí okamžitá jiskra s pudem. No, ale pak tu máme statistiky nefunkčních manželství a vztahů. A ty čísla jsou velmi vysoká. Takže bych řekl, že ty postupy tak nějak nefungují.
Ale já se ptala na případ, kdy ta jiskra prostě nenaskoči, přesto, že ten člověk je ve všech směrech ok.
@Venetia píše:
Ale já se ptala na případ, kdy ta jiskra prostě nenaskoči, přesto, že ten člověk je ve všech směrech ok.
Potom je podle mě divné, že jiskra není. Upřímně
@Mango_Lassi píše:
Potom je podle mě divné, že jiskra není. Upřímně
Když se ti ten dotyčný nelíbí, dotyk ti není příjemný…případně sex pokud tomu dáš šanci?
@Venetia píše:
Když se ti ten dotyčný nelíbí, dotyk ti není příjemný…případně sex pokud tomu dáš šanci?
Takže to není ve všech směrech ok.
@Mango_Lassi píše:
Takže to není ve všech směrech ok.
Myslela jsem v těch nefyzickych směrech
Projeví se hned naše očekávání, s jiskrou to tak být už nemusí. Tu může uhasit třeba jen blbá košile.
@Venetia píše:
Nějak ti vůbec nerozumím…jiskra se přece projeví hned…poznání pak může vést i ke vztahu
Fyzično je v souladu s duchovnem. Takže pokud je chyba na jedné straně, pak je zcela určitě i na straně druhé.
@Venetia píše:
@Venetia píše:
Vzhledem k tomu, že to řešíš furt, tak ne. Nevznikne to. Fakt nemá cenu to lámat přes koleno a bude pro tebe lepší být single.
@Prostě Vodnář píše:
Tak bez počáteční jiskry je ten případný vztah mizerný hned, s počáteční jiskrou se zkazí až později.
Vydrží to páru, který má dobrou vztahovou (= emoční a sociální) inteligenci. Ty auta, výplaty, košile a hra/nehra na hudební nástroj hrají roli jen v případě nějakého extrému, jinak je to fuk.
Vlastně to píšu zakladatelce - přitažlivost + dobrá povaha + absence extrémů, to je základ kvalitního vztahu. Klidně si můžeš najít středoškoláka, co nechodí na nehty (mmch může mi aspoň jeden muž potvrdit, že chození na nehty zvyšuje atraktivitu ženy?), s průměrnou výplatou.
@Mango_Lassi píše:
Vzhledem k tomu, že to řešíš furt, tak ne. Nevznikne to. Fakt nemá cenu to lámat přes koleno a bude pro tebe lepší být single.
Nechceš ty dělat (anti)vztahovou koučku? Vzhledem k tomu, jak malou důležitost párovému životu přikládáš a jak tady děvčata a chlapce vehementně podporuješ v single dráze, bys mohla u klientů vyvolat opačný efekt - „já jí, bábě, ukážu, že si umím někoho najít“.
@Sedmnactnulajedna píše:
Tak bez počáteční jiskry je ten případný vztah mizerný hned, s počáteční jiskrou se zkazí až později.
Vydrží to páru, který má dobrou vztahovou (= emoční a sociální) inteligenci. Ty auta, výplaty, košile a hra/nehra na hudební nástroj hrají roli jen v případě nějakého extrému, jinak je to fuk.
Vlastně to píšu zakladatelce - přitažlivost + dobrá povaha + absence extrémů, to je základ kvalitního vztahu. Klidně si můžeš najít středoškoláka, co nechodí na nehty (mmch může mi aspoň jeden muž potvrdit, že chození na nehty zvyšuje atraktivitu ženy?), s průměrnou výplatou.
Já určitě ne, mě příliš „udělané“ nehty naopak odpuzují
ale to je tím mým zaměřením dost na sport, outdoor a tak vůbec, s tím je to prostě nekompatibilní…
![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Nechceš ty dělat (anti)vztahovou koučku? Vzhledem k tomu, jak malou důležitost párovému životu přikládáš a jak tady děvčata a chlapce vehementně podporuješ v single dráze, bys mohla u klientů vyvolat opačný efekt - „já jí, bábě, ukážu, že si umím někoho najít“.
Nechceš začít číst, co dlouhodobě píše Vene? Třeba to, že přitažlivost má pro ni a obrovskou váhu a nemůže to lámat přes koleno?
Proč Venetii mám cpát něco, o co nemá dlouhodobě zájem?
Já podporuju každého v tom, co chce on sám. A @Venetia nechce být s nikým bez přitažlivosti, což deklaruje asi poslední 4 roky.
Příspěvek upraven 11.10.23 v 15:44
Kašli na to, neděláš všechno úplně blbě, jen asi trochu rozšiř pole působnosti. A hlavně se nenech otrávit, holt to někdy prostě trvá. Trpělivost přináší růže