Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sedmnactnulajedna píše:
Tak bez počáteční jiskry je ten případný vztah mizerný hned, s počáteční jiskrou se zkazí až později.
Vydrží to páru, který má dobrou vztahovou (= emoční a sociální) inteligenci. Ty auta, výplaty, košile a hra/nehra na hudební nástroj hrají roli jen v případě nějakého extrému, jinak je to fuk.
Vlastně to píšu zakladatelce - přitažlivost + dobrá povaha + absence extrémů, to je základ kvalitního vztahu. Klidně si můžeš najít středoškoláka, co nechodí na nehty (mmch může mi aspoň jeden muž potvrdit, že chození na nehty zvyšuje atraktivitu ženy?), s průměrnou výplatou.
K vytučnènému: je mi úplně jedno, jestli moje „udělané nehty“ zvýší moji atraktivitu v očích jakéhokoli muže. Konkrétně mému je to total egal. ![]()
Ale MNĚ se moje ruce líbí mnohem víc s nyny udělanou manikůrou a s povrchovou úpravou nehtů, která se nezačne olupovat za tři dny. Já mám svoje ruce v kuse na očích, plus ještě lidi, co s nimi mám pracovně co do činění.
Což je taky jediný důvod, proč na ty nehty chodím - a myslím, že takhle to má většina žen, které chodí na manikůru.
@Prostě Vodnář píše:
Projeví se hned naše očekávání, s jiskrou to tak být už nemusí. Tu může uhasit třeba jen blbá košile.
Nemůže.
Pověstná jiskra je právě jev, kdy tě ten druhý přitahuje a zajímá i s blbou košili, nebo přes kuchyň, vizuálně se blížící skládce domovního odpadu. ![]()
Na b) jsem při prvním kafi v soukromí u svého současného muže narazila já a pamatuju si, že už při té první schůzce mi prolítlo hlavou, že jestli tady budu bývat častěji, tohle teda vezme rázný konec!!
![]()
Ale ani mě nenapadlo ukončit kvůli tomu schůzku v nejkratší, společenský přípustné době.
Nemohla jsem spustit oči z toho chlapa proti sobě.
Ty ramena! Ty ruce! Ten smích! Ty pecka temný neproniknutelný oči..
Ty mužné
imponující názory! ![]()
Maně mě napadalo, jestli von vůbec bude na sprosťárny v tomhle věku (protože já jo
), a že by byla věčná škoda, kdyby ne. ![]()
Chtěla jsem mu okamžitě vypovědět celý dosavadní život a deptalo mě, že to do policejní hodiny nestihnu.
![]()
A protože on to tenkrát viděl podobně, bylo potřeba si to co nejdřív doříct.
Tohle je jiskra.
Co měl tenkrát na sobě netuším, a bylo mi to úplně jedno.
@Prostě Vodnář píše:no myslim, ze komunikace s tebou je zbytečná ......litas asi někde jinde
Projeví se hned naše očekávání, s jiskrou to tak být už nemusí. Tu může uhasit třeba jen blbá košile.
@Mango_Lassi píše:
Vzhledem k tomu, že to řešíš furt, tak ne. Nevznikne to. Fakt nemá cenu to lámat přes koleno a bude pro tebe lepší být single.
dekuji
@Prostě Vodnář píše:
Nehtová kosmetika je spíše pro dobrý pocit ženy. Mě spíše upozorní, abych si všiml rukou, jestli jsou pracovité, anebo mají nosit jen ty nehty. Mnohem více pro mě znamená péče o vlasy.
nehty muže mit orvane praci, ale vlasy musí mit jako princezna?
@Anonymní píše:
Ahoj holky,letošní rok jsem si tak nějak rekla, ze zkusím randit. Hodne jsem se tomu vyhýbala, nesnesla jsem poznávat nove lidi, chodit někde na večeře atd.
Ale tak nějak v klubu, mezi kamarádkami si někoho určitě nenajdu, tak jsem to vzala do svých rukou.Od ledna bylo cca 15 radnicek, z toho jenom asi 5 kluku, se kterými jsem se třeba ještě sesla.. Ale, proste s nikým to netuklo. Necitila jsem ten pocit, to je on. Bud postrádal co ja sama „pozaduji“ - práci (sama mám dobře placenou), hezký úsměv, dobře oblečený, povahou samozřejmě ten klidnější typ, zdrženlivý. Nebo jsme si jednoduše nerozuměli.
Momentalne je zde jeden, se kterým travim čas, hrozne moc si rozumíme ale postrádá tam ta fyzická přitažlivost, snažím se to k němu nějak vybudovat ale proste nic.
Pak tu byl jeden, pres „postel“ ale nerozuměli jsme si.Tak si rikam, mam v tomhle pokračovat? Jestli to není tak nucené, ze mi to karma vrací tak, ze mi není nikdo dobrý. Nebo jsem opravdu vybírava? Na vzhled ani moc tak nekoukám, proste me musí zaujmout, sama se udržuju, fotko, kadeřník, nehty..
Nebo ta jiskra, je jenom takový blud, na který se nemám vůbec dívat?
Podotýkám ze je mi 22, možná jsem ještě i mladá na nebo takového ale nikdy jsem nemela ani vazny vztah, tak si rikam co je
Na můj vkus už si měla na 22 let v posteli až moc kluků ![]()
@Varlam píše:
Já chci cudnou dívkujako většina řádných chlapů
Ty jsou nejlepsi cílová skupina, kdyz se v 38 vrati po materske do prace. A zjisti, ze si jeste nic neuzila.
@Arturie píše:
Ty jsou nejlepsi cílová skupina, kdyz se v 38 vrati po materske do prace. A zjisti, ze si jeste nic neuzila.
To je taky důvod nechtít takovou co si myslí, že neojetím fotbalového mužstva jí cosi ujelo a že si nic neužila. ![]()
Krásně jste popsala chtíč. A co ta jiskra? To je jako když se mluví o příteli, jako o člověku, se kterým se žije. Používání správných výrazů je prostě problém doby.
@sirikit píše:
Nemůže.
Pověstná jiskra je právě jev, kdy tě ten druhý přitahuje a zajímá i s blbou košili, nebo přes kuchyň, vizuálně se blížící skládce domovního odpadu.
Na b) jsem při prvním kafi v soukromí u svého současného muže narazila já a pamatuju si, že už při té první schůzce mi prolítlo hlavou, že jestli tady budu bývat častěji, tohle teda vezme rázný konec!!![]()
Ale ani mě nenapadlo ukončit kvůli tomu schůzku v nejkratší, společenský přípustné době.
Nemohla jsem spustit oči z toho chlapa proti sobě.
Ty ramena! Ty ruce! Ten smích! Ty pecka temný neproniknutelný oči..![]()
Ty mužné
imponující názory!
Maně mě napadalo, jestli von vůbec bude na sprosťárny v tomhle věku (protože já jo), a že by byla věčná škoda, kdyby ne.
Chtěla jsem mu okamžitě vypovědět celý dosavadní život a deptalo mě, že to do policejní hodiny nestihnu.![]()
A protože on to tenkrát viděl podobně, bylo potřeba si to co nejdřív doříct.
Tohle je jiskra.
Co měl tenkrát na sobě netuším, a bylo mi to úplně jedno.
To píšete vy.
@Venetia píše:
@Varlam píše:
Já chci cudnou dívkujako většina řádných chlapů
Nikdo ti ji necpe, si ji najdi
@Venetia píše:
Vlasy pracovitostí netrpí, ukazují spíš na to jak se daná žena umí vyparádit a že se o sebe stará. Obyčejné nehty pak značí že žena nemá důvod si je fintit když si je za chvilku zase poničí.
Nevím jak koho, mě drápy že by s nimi ženská podřízla jehně odpuzují. Ty co jsem znal a nosili je běžně byly většinou jen namyšlené fifleny.
@Prostě Vodnář píše:
Krásně jste popsala chtíč. A co ta jiskra? To je jako když se mluví o příteli, jako o člověku, se kterým se žije. Používání správných výrazů je prostě problém doby.
Já vnímám jiskru přesně takhle.
Ten člověk mě na první dobrou zajímá, líbí se mi, chci ho poznat víc, ideálně, ehm, ve všech směrech. ![]()
Stane se to s málokým, proto není velký odpad ničemu na závadu.
Ve tvém pojetí je ona mytická „jiskra“ tedy co přesně?
![]()
Jinak já „muže, se kterým žiju“, označuju prostě „můj chlap“.
Ostatní ať si svým partnerům říkají, jak je libo, jsem celkem empatická, pochopím z kontextu nebo se doptám. ![]()
Jazyk existuje, aby se jím lidi domluvili, a ne hnidopišili nad nuancemi.
@Prostě Vodnář píše:
no vzdyt to je ta jiskra…nebo co si
pod tim slovem představuješ?
asi zase každý neco jiného…to je pak tezke o tom diskutovat.
Příspěvek upraven 12.10.23 v 09:19
@sandum píše:
Vlasy pracovitostí netrpí, ukazují spíš na to jak se daná žena umí vyparádit a že se o sebe stará. Obyčejné nehty pak značí že žena nemá důvod si je fintit když si je za chvilku zase poničí.Nevím jak koho, mě drápy že by s nimi ženská podřízla jehně odpuzují. Ty co jsem znal a nosili je běžně byly většinou jen namyšlené fifleny.
to bych neřekla, kdyz mu jde o pracovitou zenu, tak tim trpí i vlasy.