Kočárek - Firkon Balance

Máte zkušenost s Firkon Balance?

Přidejte zkušenost s Firkon Balance
Napsat příspěvek
Velikost písma:
657
14.7.13 19:40

Ahojte. My máme kočárek na skladě v prodejně. Rodím na konci srpna, takže nemůžu říct, jak se jezdí. Byli jsme v Tuchlovicích. Manželovi se líbilo to, že se kočárek dá jednoduše rozebírat (kolečka), korbička a zkoušel ho skládat. Mě skládání moc nejde, ale je to asi věc cviku, protože muž i prodavačka s tím neměli problém. Já jsem prvorodička, takže moc nevím, co očekávat od kočárku: takže vím, že jede :-), docela lehce se otáčel, dá se regulovat houpání, má dvě různé korbičky (hlubokou a sportovní), do hluboké se dají přidělat kšírky, když chce mimčo „sedět“ v hluboké. Košík mi nepřipadal moc velký a rukojeť se dá jakoby zlomit a pro mou výšku (164 cm) je přijatelné. Manžel tvrdí, že v narovnané poloze je přijatelné zas pro něj (on má skoro 180 cm), i když mě se z obrázků zdá, že bude vrážet nohama do kočárku. On tvrdí, že nikoliv.
Koupili jsme s 50% slevou adaptéry na autosedačku Maxi cosi a pořídila jsem typ Cabrio.
Taky mi vadilo, že je polský, ale to je prostě všechno. Na drahý kočárek nemáme a z recenzí nevychází žádný dražší jako super star. Ještě se mi líbil Dada Paradiso nebo Maked Lucky. Ty jsou o něco těžší a sportovní verze mají o 12 cm kratší. Ale manžel raději zavelel, protože by ze mně zešílel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
14.7.13 21:27
@SarkaLo píše:
Jaký držák? Vybrali jsme spodek černý a vršek modrý - ty mají dva (jeden takový světlý a druhý tmavě). co jsme je viděli na prodejně, tak ta barva celkem odpovídala. ;) ;)

Ahojky, myslím držák na vajíčko, že to připevníš do auta a potom na to jen vracíš vajíčko…
myslíš tu modrou tyrkysovou, tu jsme také viděli a docela se nám líbí také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
14.7.13 21:33
@lenilajd píše:
Ahojte. My máme kočárek na skladě v prodejně. Rodím na konci srpna, takže nemůžu říct, jak se jezdí. Byli jsme v Tuchlovicích. Manželovi se líbilo to, že se kočárek dá jednoduše rozebírat (kolečka), korbička a zkoušel ho skládat. Mě skládání moc nejde, ale je to asi věc cviku, protože muž i prodavačka s tím neměli problém. Já jsem prvorodička, takže moc nevím, co očekávat od kočárku: takže vím, že jede :-), docela lehce se otáčel, dá se regulovat houpání, má dvě různé korbičky (hlubokou a sportovní), do hluboké se dají přidělat kšírky, když chce mimčo „sedět“ v hluboké. Košík mi nepřipadal moc velký a rukojeť se dá jakoby zlomit a pro mou výšku (164 cm) je přijatelné. Manžel tvrdí, že v narovnané poloze je přijatelné zas pro něj (on má skoro 180 cm), i když mě se z obrázků zdá, že bude vrážet nohama do kočárku. On tvrdí, že nikoliv.
Koupili jsme s 50% slevou adaptéry na autosedačku Maxi cosi a pořídila jsem typ Cabrio.
Taky mi vadilo, že je polský, ale to je prostě všechno. Na drahý kočárek nemáme a z recenzí nevychází žádný dražší jako super star. Ještě se mi líbil Dada Paradiso nebo Maked Lucky. Ty jsou o něco těžší a sportovní verze mají o 12 cm kratší. Ale manžel raději zavelel, protože by ze mně zešílel.

Děkuji za příspěvek, jsem ráda, že je další, co ho jednoduchost přesvědčila, že je to dobrý kočárek… Vaše vybraná varianta barev a potisku je prý tady u nás nejprodávanější, říkala nám prodavačka, že z katalogu si ho nikdo neobjedná, ale jak ho vezmou na krám, tak je vždy do týdne pryč… :lol:
Až kočár projedeš a vyzkoušíš v reálu s minčem, tak napiš jak jsi spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lussylu
31.7.13 00:12

Balance mám od února, líbil se mi též Baby Design Lupo, ale od něj mne zrazovali v obchodě, tak vyhrál Balance. Obojí to byly novinky, takže bez referencí a já navíc prvorodička bez zkušeností. Hluboká verze je OK, ale není vychytaný odstup rukojeti od dolních koleček. Korbička sice vypadá hloupě posazená, ale větší problém je, že když se rukojeť nacvakne nahoru, tak manžel okopává kolečka. A kdybych pak pro dítě chtěla připevnit „skateboard“, tak už není kam, i kvůli té korbičce. Dnes jsem doma okukovala i ten sporťák a nechápu, jak ho mohli vyrobit černý… je sice kombinovaný s červenou, ale té je tam míň… až bude svítit slunce, tak dítko ugriluji. Nedošlo mi to, když jsem kočár vybalovala, a na netu byla ukázaná jen jednobarevná hluboká korbička. Taky jsem zjistila, že boudička ke sporťáku je úplně nekrytá, takže tam pěkně nafouká a naprší a je hrozně krátká, když by dítě sedělo, tak má nad sebou 5 cm boudičky, což je nějaké divné… přidávám foto. Sporťák zatím nemám otestovaný v praxi, ale už teď se mi nelíbí a asi bych si celou koupi kočáru Balance rozmyslela a dnes vybrala to Lupo. :?

• Citovat
  • Upravit
657
1.8.13 11:33

@Lussylu Tak mi dneska přišel ten můj balance. Hned jsem zkoumala to, co jsi tu psala a s tou sportovní korbičkou máš pravdu. Byla jsem z toho docela nešťastná, ale pak jsem se pořádně podívala na fotky sportovních verzí jiných kočárků. V té krajní sedací poloze 90 stupňů není vyfocený skoro žádný kočárek. Většina z nich má stejně jako balance vyfocenou tu verzi s předposledním sklonem. Pak ty stříšky jsou stejné. Jak Lupo tak moje vysněné Paradiso. Myslím, že kdybys je narovnala tak, jako ten svůj červený, tak by to bylo stejné. Jedinou vyjímkou by byly ty, které mají jakoby ještě kšilt na stříšce. Ale to před tím větrem neuchrání, asi to bude výhoda za slunečna. Myslím, že ty malé děti v tom 90 stupńovém sklonu stejně moc nevydrží, ale to nevím jistě.

Hned jsem zkoušela i to madlo ve všech polohách, ale problém nemám. Manžel také ne, takže jsem asi menší. Toho jsem se moc bála. Skateboard naštěstí řešit nemusíme.

Za mně jsem byla spíš zklamaná z toho, že jsem dostala podivný manuál, jak skládat konstrukci a nasazovat korbičky, ale víc ani slovo. Jak nezkušená prvorodička jsem tady bojovala s nánožníky, polohováním, atd. Už jsem si i naštvala a volala do obchodu, jak kam co mám dát.

Souhlasím, že ta sportovní stříška není extra vyřešená, ale doufám, že do poslední polohy už budeme mít stejně golfky, anebo holt nebude sedět jak pravítko. Doufám, že nakonec budeme spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31578
1.8.13 11:46

@lenilajd chtěla jsem jen reagovat na tu boudičku. Dítě určitě nebudete vozit v dešti a pokud snad ano, k tomu tam slouží pláštěnka. Aže by do boudičky nějak profukovalo, to jsem si nikdy nevšimla. Navíc naše dítko je živé a boudičku skoro nikdy celou nezatahuju, protože na procházky či prostě kamkoliv jezdíme vestoje :). Doporučuju pořídit pak dodatečně kšíry. Do žádných popruhů u kočárku své dítě neusadím, zbláznila by se.. :)..
Navíc si myslím, že u naší boudičky mnoho mamin jiných kočárků ocenilo snadné polohování.
Jsou to jen postřehy, protože nakonec bude záležet i na vašem dítěti jaké bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
2.8.13 09:10

@korinkovna jasně. Já jsem vcelku spokojená, opravdové zádrhely ukáže až praxe :D Manžel se vrátil včera z práce a byl nadšený. Musím v ložnici kočárek nechat přes víkend, neboť se chce kochat a trénovat. Já teda nemusím tu vůni „nových“ gumových koleček. Já nejvíc bojuju s odepínáním bezpečnostního madla ve sporťáku. Jinak jsem to kupodivu už několikrát složila i s mým pupkem, což se mi v prodejně nedařilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31578
2.8.13 09:20

@lenilajd :lol: :lol:
jj, ten smrad z těch koleček mě taky vadil, ale to se poddá a bezpečnostní madlo se „ošoupe“ :lol: ;)
no to víš, manžel se těší až bude vozit kočárek s obsahem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31578
2.8.13 09:22

Jo a holky, ještě jsem koukala, kamarádka má kočárek Takko a taky se mi moc líbil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
2.8.13 21:08

@lenilajd já už byla rozhodlá pro firkon balance a vy jste mě děvčata uplně rozhodili teď :roll: :roll:

@korinkovna Takko se mi taky líbil ale jsou to těžký kočárky, oproti firkonu je tam rozdíl 5kg :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31578
2.8.13 21:32

@Angelak no já to brala tak, že jakej kočár budeš mít tak na takovej si zvykneš..žádnej není úplně dokonalej..tak to Takko jsem nevěděla..ona ho má kamarádka a mě se prostě líbí, pravdou je, že jsem moc podrobnosti nezjišťovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lussylu
2.8.13 21:51

Už jsem se ohledně kočáru uklidnila… ale v tu středu jsem z toho byla opravdu nešťastná. Je asi jako s tím těhotenstvím, dál než k porodu jsem nedohlédla a u kočáru jsem řešila jen hlubokou korbu a dál už nedošla… Asi je pravda, že ta krajní poloha se nepoužívá a navíc jsem si všimla, že maminky chodí vesměs se staženou boudičkou, tak jsem to asi řešila úplně zbytečně.
Mám pocit, že manuál jsem ani neměla, ale nějak jsem to vyřešila. Manžel hned zčerstva praskl duši na kočárku, páč si nevšiml, že se to fouká na menší tlak než bicykl:)
Nakonec mám už i golfky a ještě bude sporťák od švagrové, takže budem vybírat s čím na procházku:)

• Citovat
  • Upravit
657
2.8.13 22:07

@Angelak to já proti němu nic nemám :) Naopak, o té stříšce jsem psala, že jsem si toho všimla i u jiných typů. Sice s ním nejezdím, ale to, co jsem najela po našem 1+1 šlo docela dobře :D Obsluha a nacvakávání dobré, mám na něj adaptery na autosedačku maxi cosi, takže taky dobrý.

Upřímně ono to připojování nánožníků a polohování je triviální, pokud to znáš. Takže teď už taky ujde, když jsem na to přišla. Manžel stále nadšený, pořád kolem něj krouží. Myslím, že za tu cenu je slušny, ale nechci mu dělat reklamu, zvlášť, když s ním ještě nejezdíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31578
3.8.13 08:30

Holky, já bych brala jen jedno vylepšení u kočárů, ale to mi asi žádnej výrobce nesplní - integrovanej vysavač :mrgreen:
naše malá jak nemá v ruce rohlík nebo aspon piškot tak je jak na pérkách - jenže to pak vypadá děsně - rohlík je většinou ve formě strouhanky úplně všude..když jezdím a koukám na jiné maminky s dětma, tak maj tak nehorázně čisto - nevím jak to dělaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
6.8.13 08:36

Tak dnes jdeme Balance objednat - největší dilema byla samozřejmě barvička :-)

Holky, ještě mi poraďte - na netu jsou odlišné informace :nevim: :nevim: Co všechno je v ceně kočárku? Budeme brát celou trojkombinaci (hluboká korba, sportovní verze a autosedačka) :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí