Františkovy lázně - 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
13.12.16 15:46

Ahoj holky, kdyby někdo potřeboval slevový poukaz, tak bych jeden měla ;) Právě končím pobyt :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
13.12.16 16:59

@Gingiberi ahojky a jak bylo? řekneš nám co vše si vzít s sebou a na co nezapomenout? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.16 22:19

@najka.bohy Ahoj, na tu pojišťovnu si radši ohledně termínu zavolej, ať ti to zbytečně nepropadne. Pokud bude možný nástup do 8.2., tak zavolej do lázní a vyber si jiný hotel nebo aspoň pokoj. Taky mám jednolůžák s příplatkem asi za 6500,– v Adleru. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
14.12.16 19:01

Ahoj holky, hrozně v tom tápu. Vůbec netuším, jaký hotel vybrat… Hodně tu frčí Adler… Tak co doporučujete??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1698
15.12.16 10:02

Za me určité Adler

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
15.12.16 19:59

Holky POMOOOOOOC, už mi přišel zvací dopis do hotelu Jesenius. Máte někdo zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.16 22:44

@Janička 1211 Zavolej na zákaznickou linku a zeptej se, jestli můžeš ještě změnit hotel, když ti byl přidělen Jesenius. Připrav se ale na doplatek v řádu tisíců. V Adleru by měla být většina procedur…Z jejich stránek kopíruji:
Zákaznická telefonní linka
359 604 504

Pracovníci zákaznické linky jsou vám k dispozici každý den od 8 do 20 hodin pro vaše dotazy týkající se ubytování a služeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
16.12.16 10:20

@Janička 1211 Já tam jdu taky. Dnes jsem si volala a nabídli mi jen ten a nebo ještě jiný, kde bude doplatek skoro 10tisíc 8o takže zůstávám v Jesenius, ale mám jednolůžkový pokoj. Termín od 15.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.16 12:04

Taky mi dnes přišel schvalovací dopis, už se těším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.16 15:05

Holky, za jak dlouho od podání žádosti lékařem je reálné jet do lázní? Jen ať jsem v obraze, teď to budu vyřizovat, gynekolog dá podklady a vypíše obvoďák? Řeším neplodnost a dilema, zda jet před stimulací na IVF, jestli to bude mít vliv třeba na kvalitu a počet vajíček, protože potom půjdu na laparku endošky a na zavedení. Jen mě ještě napadá, zda ty lázně před tou stimulací nebo po té laparoskopii? Ale to mi někdo radil, že po laparce je lepší jít hned do zavedení embrya, ať není prodleva a endoška se znovu netvoří. Máte někdo nějaké zkušenosti? Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
16.12.16 20:14

Ahoj, návrh jsem podávala 7.12 a vyčerpat lázně mám do 7.3. - takže na to máš 3 měsíce. Někde jsem četla, že lázně mají pozitivní účinek vzhledem k otěhotnění tak 2-3 měsíce. Šla bych na laparku, pak lázně v době kdy nebude MS, pak stimulace. Na endometriózu mi výrazně pomáhá v tabletkách Hlíva ústřičná s rakytníkem a echinaceou. Beru ji už 5 let 1× denně a mám od endometriozy (bolesti s ní spojené) pokoj. Brala jsem čtyřstovku a když začaly vyrábět silnější, kupuji si s obsahem 1800. Je to od GS. Hlíva působí na podporu imunity, takže si to vysvětluji tak, že zklidňuje ty záněty v břiše a dál se endom. nešíří. Neplodnost to ale asi nevyřeší.
Jinak schválené lázně mám 9. den po podání návrhu. Po lázních půjdu taky na stimulaci na IVF. Měla jsem doporučení z Gennetu a žádost vypsala obvoďačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.16 20:23

Nějakou dobu se ty jizvičky po laparoskopii zacelují, tak zbytečně brzy žádost nepodávej. Já byla na lap. před 6 a 5 lety, tak už si přesně nepamatuji jak dlouho. Radši si nech na rekonvalescenci tak 3-4 týdny před lázněmi. Jestli se tam budem máčet v nějaké slatinné lázni, tak ať s tím není nějaký problém.
Při první lap. mi endom. vypalovali, při druhé jsem měla zprávu, že tam endom. neviděli. Takže to prohlídli a zase zašili :think: (začala jsem brát asi 3 měsíce před operací tu hlívu, takže si to vysvětluji tak, že pomohla a zlikvidovala ji. Do té doby jsem bolesti měla, před operací přestaly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.16 08:52

A jak víš, že máš endometriózu? Už jsi byla na laparce? Pokud by byla hodně rozšířená, tak laparku jo, pokud máš jen trochu, tak bych radši brala hlívu a jela rovnou do lázní. Zbytečně budeš mít jizvy. Ještě k té hlívě - když jsem ji zkoušela vysadit (2×), abych si vyzkoušela, jestli je to to, co mi pomáhá, tak se mi bolesti vrátily. Proto si myslím, že pomáhá. Tím, že si podpoříš imunitu, tak tělo je schopné samo se záněty bojovat.
Lázně na kvalitu a počet vajíček podle mě vliv nemají. Na to má vliv druh použitých léků při IVF. My teď pojedem z LBC až do Brna do sanatoria Helios, používají kombinaci léků na kvalitu vajíčka - Merional s Dipherelinem.
5 denní kultivaci embryí, jejich vyšetření PGD/PGS a kety v nativu. Na jejich stránkách pod diskuzí odpovídají lékaři na různá témata, tam se spoustu věcí dozvíš. Lázně zlepší celkový stav těla a orgánů, odpočineš si. Jo a na ovulaci mi pomáhá Fertiprona 2× denně. Hodně štěstí!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 17:50

@barevnakvetinka Jsi zlatá, moc děkuji za vyčerpávající info - přesně jak píšeš, tak chápu endošku i já, prostě je to jakoby určitý zánět v těle, tělo s tím bojuje a tím brání uchycení embrya - v mém případě 5× ET neúspěšně, proto chci se nechat od endošky vyčistit, ale názor lékaře z Helios je jiný, neoperovat, ale to spíše proto, abych nepřišla o vaječník, který je potřeba ke stimulaci, takže poté navrhl, že jedině prvně ta stimulka a pak ať si jdu pro můj pocit se nechat vyčistit. Endošku mi odstraňovali 2× - dosti velký nález, nemám i vejcovody. Naposledy v roce 2013, takže si myslím, že už je tělo opět zaneseno. S tou hlívou se mi to líbí, je na imunitu a má to logiku - no a co se týče Fertiprony, Nosifolu, Infolicu - teď jsem právě ve fázi studování, co si objednat, ale štve mě, že to není běžně v lékárně dostupné, už to chci brát co nejdříve, jen jsem se se zasekla na výběru - Nosifolu jsou tři druhy, obyč, duo, forte, dosti drahé, Fertiprona je levnější.

• Citovat
  • Upravit
18.12.16 22:16

Ahoj, já zkoušela jen Fertipronu a na S-léky byla myslím za 260,– 30 sáčků. V lékárně jsem ji prvně sehnala za 370,–. Pak už jsem se zaměřila na e-shop. Když nakoupíš větší množství, tak je pošta zdarma. Koukám, že tu hlívu tam mají taky. Fertipronu bych brala až v tom cyklu co je stimulace nebo KET - 2× denně, ať zbytečně neplácáš peníze určené na IVF. Jinak beru běžné vitamíny pro těhotné. Já po ní měla 12 DC sliznici 7,5mm a 20mm folikul - to když jsem šla před KET na ultrazvuk. Měsíc před tím jsem ji brala taky a ovulaci jsem si ověřila ovul. testem. Dřív jsem ovul. neměla. Ket se ale ten měsíc zrušil kvůli inf. nemoci.
Pokud jsi tu endom. konzultovala s doktorem, tak ho poslechni. Má hodně zkušeností. Tak zkus lázně, pak stimulaci, do toho klidně ber tu hlívu, fakt pomáhá… Dr. Texl většinou doporučuje stimulaci, 5 denní embrya vyšetřit a zamrazit jen ty skutečně zdravá a transferovat až v dalším cyklu. Než půjdeš na KET, tak jdi případně na to vypálení endometriozy, když ji máš tolik rozšířenou. (co si ale vzpomínám, tak jsem musela před operací podepisovat nějaké lejstro, kde jsem dávala souhlas s případným odstraněním vaječníků) Když otěhotníš, není MS a endometrióza odumírá sama!!! Možná bych se na operaci radši vybodla. Tam můžeš jít kdykoliv potom. Podle mě když dávají embryo do dělohy, tak endometrióza na něj vliv nemá. Jinak hlívu v těhotenství jsem brala jen v malém množství - Imunit 5PreveMax - jsou to cucavé dobré tabletky.
Někde jsem četla, že ty záněty způsobují nevhodné prostředí pro spermie, prostě je to zlikviduje, proto jsme většinou neplodné. Nám budou v lednu dělat i imunologické testy, tak jsem zvědavá, co se dozvíme, protože v Gennetu nám je nedělali. Někdy tělo odmítne spermie už na začátku, že odumírají ještě než dorazí do dělohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí