Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Profesor Skaba je nejlepsi, je to nejvetsi kapacita pres strevni chirurgii u nas. Moje dcera se narodila se strevni nepruchodnosti, stomii mela pul roku. Co se tyka bazenu, nam sacky spatne drzely, v bazenu jsem s dcerou byla jednou a sacek se nam v te vode odlepil, tak nevim, jak to stomici delaji
Me jeste tenkrat napadlo to cele prelepit Tegadermem, jako aby to lepe drzelo. Dost rad je na www.zivotbezstreva.cz
Tak ono v tom je asi velký rozdíl, mi jsme museli být sterilní ![]()
Jj, přelepit ten filtr, u stomapytlíčků by měli být ty nálepky. A psala jste, zda se můžete koupat vyloženě v bazéně či v moři? já bych na to dala ještě tu koupací plenu, pytlík by se tím hned tak neodlepil. Přeci jen, jedna vlna a uthne Vám to pytlík
já jsem po koupání vždy musela nasadit nový, nebo použít hodně stomapasty
@travovka5 jdu to pročíst. já jsem s pytlíkama pěkně bojovala, žádný nedržel. Až jsem vychytala jednu značku a ta drží. Když někdy použiju jiný, mám doma ještě nějaké vzorky, nikdy nevydrží. Nevím, čím to je.
@travovka5 píše:
Profesor Skaba je nejlepsi, je to nejvetsi kapacita pres strevni chirurgii u nas. Moje dcera se narodila se strevni nepruchodnosti, stomii mela pul roku. Co se tyka bazenu, nam sacky spatne drzely, v bazenu jsem s dcerou byla jednou a sacek se nam v te vode odlepil, tak nevim, jak to stomici delajiMe jeste tenkrat napadlo to cele prelepit Tegadermem, jako aby to lepe drzelo. Dost rad je na www.zivotbezstreva.cz
Také jsme v péči pana profesora, úžasný doktor a báječný člověk. Máme to sice přes půlku republiky, ale neměnila bych.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, kam jste volala? Protože my byli na irigu den po Vás a stále čekáme na výsledky.
děkuji
Zdravím. já jsem volala na oddělení na gastrenterologii. jeden z lékařů my to řekl. omlouvám se že píšu tak pozdě. už jsem psala ale neodeslala to
. snad už máte výsledky a jsou ok. Nám se mají ozvat z chirurgie, ale už je to dva týdny a zatím nic. zítra tam zase cinknu
Nic se neděje. Poštou nic nepřišlo, takže jsem volala na oddělení, kde jsem leželi a bylo mi řečeno, že má na svůj věk delší střeva, než by měl mít a že má zřejmě posunuté vyústění konečníku. Ve středu se máme objednat do poradny a do konce června to prý chtějí vyřešit nebo nás aspoň vidět. Hirschprung tak zřejmě není, ale tohle je prý genetická porucha a my máme Hirschprunga v rodině, takže to spolu může souviset.
Zdravím, omlouvám se, že píšu tak pozdě, ale čekali jsme na výsledky a měla jsem pěkné nervy. Nakonec nám dělali jen EMG konečníku-hrozné vyšetření. Pak RTG břicha a páteře, dvě kapénkové klyzma.To mi šíleně obrečela. Byli jsme tam 3 dny a už tam nikdy nejdu. Pak nás objednali na MR páteře, mozku a míchy. nevěděli přesnou diagnozu a nakoneč se Hirshprung nepotrdil. Ale zjistila jsem, že má vrozenou vadu konečníku a nervového zakončení. A ještě aby toho nebylo málo, tak jsem taky zjistila, že malá nemá kostrč a má zakrslé poslední 2 obratle. Teď se budu domlouvat se známou lékařkou, která mi slíbila konzultaci v Motole, tak jsem zvědavá. V ostravě mi řekli, že ji chcou dělat plastiku konečníku, ale tak nějak víc budu věřit Praze. ![]()
@anďulín08 takových případů je v motole hodně. Ležela s námi na pokoji holčička po plastice konečníku a drhá leřžela na vedlejším pokoji a tam byla poplastice a taky neměla kostrč. v Motole s tím mají hodně zkušeností, nevaáhala bych a obrátila se na ně. Držím palce
Určitě bych jela do Prahy. Je to sice na palici, ale tam se tomu věnují mnohem více. Držím moc palce. Je zvláštní že Vám nedělali irigo, nám zase jen to. ![]()
@anďulín08 jo jo, praha, no mám kamarádku jejích chlapeček se narodil úplně bez konečníku, plastiku dělali v Brně, ale dnes má kluk 9 let a poserese i ve škole, není tak jak to má být přece jen je uměle vytvoření, je úplně ochablý… budeme na vás myslet, ať to dopadne co nejlépe!!!
@faflina není Praha jako Praha v Krči nám to tak zanedbali
jsem ráda, že jsme se dostali do Motola.
No jasné že motol… mi jsme spokojení v olomouci
. vše nám dopadlo jak nejlépe mohlo… naštěstí