Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3951
6.3.17 16:46

Prosím, nemá tu někdo zaplacený premium účet na myheritage.cz? Potřebuji zjistit nějaké kontakty… Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
6.3.17 19:46

Ahoj, pokud byste chtěli někdo vědět, kde se v ČR vyskytují lidé se stejným příjmením, jako vy, tak tady jsou o tom stránky: http://www.kdejsme.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
20.3.17 00:12
@Jindřiška7 píše:
Prosím, nemá tu někdo zaplacený premium účet na myheritage.cz? Potřebuji zjistit nějaké kontakty… Moc děkuji.

mám, pardon, už sem moc nechodím :-) Pošli sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
20.3.17 00:13
@eumedon píše:
Ahoj, pokud byste chtěli někdo vědět, kde se v ČR vyskytují lidé se stejným příjmením, jako vy, tak tady jsou o tom stránky: http://www.kdejsme.cz/

je to na nástěnce už mezi prvními příspěvky z dob začátku této diskuze ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
21.8.17 11:07
@hanucha píše:
mám, pardon, už sem moc nechodím :-) Pošli sz

Díky, napíšu SZ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
21.8.17 11:08

Ještě dotaz, nechystá se náhodou někdo do Zámrsku? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
21.9.17 12:24

Dobrý den.Mohu poprosit o radu, nebo lépe řečeno o odkaz na digi matriky LIberec. Obec Zdislava. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.11.17 15:21

Dobrý den.Mohu poprosit o radu, nebo lépe řečeno o odkaz na digi matriky LIberec. Obec Zdislava. Děkuji.
Neoznačila jsem obnovení diskuze, tak to dávám znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
6.11.17 19:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
6.11.17 20:25

@Evelline Děkuji,kouknu na to. Já su vůbec nešťastná. Opavský archiv upravil stránky a nic tam nemůžu najít. Dřív se mi načetla farnost a obce které k ní patřily. Teď se ty obce neukazují a je jedno, co zadám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
6.11.17 21:51

@arada moje domaci hriste je Trebonsky digiarchiv a pak mene oblibeny Zamrsk… ale jestli mohu poradit na FB skupina: Genealogie CZ+SK…tam je vic zivo a kazdy hledame, badame nekde jinde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
6.11.17 22:27

@Evelline Díky,podívám se tam. Měla jsem dosti dlouhou pauzu a nestačím se divit, co mi s těma archyvama udělali. Všechny jsou jiné, chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 15:21

Vysvědčení

Ahoj holky, chodí sem někdo? Chtěla bych se zeptat zda se dají dohledat nějaké informace o dědečkovi který již nežije. Jaké měl vysvědčení, jak zakončil školu myslím tím abych se dozvěděla o něm více. Bohužel se o jeho škole moc neví. Nebo výuční list jestli se dá vyhledat, vysvědčení a tak… děkuji za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
4683
24.2.20 10:09

Kde v matrice hledat

Zdravím a zkouším oživit diskusi, jestli mi někdo neporadí

Pustila jsem se do vytváření rodokmenu, v jedné větvi jsem si celkem natrénovala, jak se hledá v digitalizovaných matrikách, v druhé jsem ale zamrzla hned u dědova otce, protože jsem měla jen datum narození, místo jsem předpokládala stejné jako u dědy, ale v té matrice jsem nic nenašla. teď jsem objevila druhou kopii dědova rodného listu, resp. nějaký výpis z matriky, kde je kromě data narození jeho otce i místo včetně okresu. dohledala jsem si tedy tu matriku, ale on tam zapsaný není. :nevim:
tak prosím zkušenější, jestli nemají tip, kde mohla nastat chyba. datum narození se opakuje i v dalších dokumentech, tak předpokládám, že to je správné, zkusila jsem obce se stejným názvem jinde v republice a ani tak jsem nebyla úspěšná. jde o rok 1873, to jsou matriky myslím už celkem kompletní.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
25.2.20 17:59

@Kauree Na RL by mělo být zapsaný číslo matriky, ale nevím jestli i u tak starého data. Já mám pratetu, která se podle matriky nenarodila :mrgreen:. Jak na potvoru chybí zápis asi 2 měsíce a pravděpodobně se zrovna v tu dobu narodila. Taky je možný, že matrika je ještě živá, takže jedině na matriku v obci, kde se narodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny