Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11860
9.10.15 03:37
@Jindřiška7 píše:
Tak i když tu poslední dobou chcípnul pes :mrgreen: musím se s vámi podělit o můj včerejší objev a to je, že mám společné předky s básníkem Otokarem Březinou :potlesk:

to je super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
9.10.15 09:10

@pazitka že? Jen škoda, že já jsem básnický střevo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
12.12.15 22:56

Ahoj, jeden můj vzdálený příbuzný měl matku Češku, ale bohužel otec byl Němec, takže musel narukovat a bojovat za Němce (2. svět.) a ve válce padl. Dá se někde vypátrat nějaké informace kdy a kde padl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.1.16 11:52

Zdravím všechny badatele. Dostala jsem emailem zajímavý odkaz. Tady se můžete kouknout na staré pohlenice spousty měst.

• Citovat
  • Upravit
3951
7.1.16 22:42

@bamba Díky, vypadá to zajímavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
7.1.16 23:59

@bamba díky, nečekala jsem, že tam budou i z našeho města. Některé jsem ještě neviděla a dokonce tam jsou 2 pro nás velmi zajímavé. Škoda, že to není český antikvariát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.1.16 00:20

@Diblík3 Nepůjde to vytisknout? Ještě jsem to moc neprohlížela.

• Citovat
  • Upravit
3329
8.1.16 18:08

Dala jsem to na nástěnku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.1.16 22:12
@hanucha píše:
Dala jsem to na nástěnku :-)
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
55
8.2.16 11:39
8o

Příspěvek upraven 25.04.18 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.2.16 16:47

Já hledala příbuzné tak, že jsem např. věděla, kdy se narodila moje babička, podle toho jsem začla vyhledávat možný sňatek jejích rodičů. Tam je uvedeno kolik bylo snoubencům let a pak hledala narození. Ne vždy data sedí, ale hledání předků je o trpělivosti.

• Citovat
  • Upravit
3329
8.2.16 19:42
@kiri píše:
Ahoj, můžu se přidat? Začínám dělat rodokmen z mamčiny i tátovy strany, něco jsem zapsala dle dokumentů a snažím se hledat dál, ale vím jen jména a ne už roky narození a někde ani netuším místo, tak je to těžší.
jedna část rodiny je z Dobrušky, doložené mám do 1850 a pak mi napsala příbuzná i jména rodičů a jejich rodičů, ale roky už ne a zjistila jsem, že záznamy před 1799 nejsou díky požáru, netušíte, jestli se dá najít i mimo matriku něco? Pokud teda najdu rodiče těch z období kolem 1850. Díky.

Ta Dobruška je pitomá, taky tam mám část rodiny a zatím jsem žádný další pramen nenašla :-( Bohužel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
9.2.16 12:11

Dobrý den všem,

chtěla bych se zeptat, již dlouho zvažuji tvorbu našeho rodokmenu, již jsem tomu trochu času obětovala a jsem v roce 1822 a za boha nemohu jít dál.. hlavně s dětmi nemohu jet 300km na místo, odkud pocházejí naši předkové.

Tak mne napadlo, si zaplatit nějakého profesionálního genealoga, který by mohl jít do hloubky, do archívů apod., máte s někým zkušenost? Mohli by jste doporučit?

Příspěvek upraven 09.02.16 v 14:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.2.16 13:49

Archývy najdeš na netu, není nutné tam jezdit. Pohledej tady na nástěnce. Pokud nebudeš něco vědět, zeptej se tady. Profíci jsou drazí.

• Citovat
  • Upravit
3329
11.2.16 17:21
@Martooni píše:
Dobrý den všem,

chtěla bych se zeptat, již dlouho zvažuji tvorbu našeho rodokmenu, již jsem tomu trochu času obětovala a jsem v roce 1822 a za boha nemohu jít dál.. hlavně s dětmi nemohu jet 300km na místo, odkud pocházejí naši předkové.

Tak mne napadlo, si zaplatit nějakého profesionálního genealoga, který by mohl jít do hloubky, do archívů apod., máte s někým zkušenost? Mohli by jste doporučit?

zalezi co od toho cekas :nevim:
ja bych se zatim vrhla na nejakou jinou vetev, asi jsi se nezasekla u vsech na tom samem roce. Ziskas dalsi zkusenosti a treba to za par mesicu pujde samo, najdes spojovaci bod, prectes co jsi neprecetla..
Taky zalezi odkud jsi, jestli uz je vsechno online, ja cekam na zbytek Zamrsku.. a taky nemam cas nikde jezdit, proste cekam az to digitalizuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny