Hlavní diskuze
- Otevřená skupina
Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (35)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky (oslovení je v pohodě, já se pořád cítím jako holka
), já to mám zase tak, že jsem si základ rodokmenu, co jsem měla v MH vytiskla a do něj doplňuju tužkou, pro mě je to nejvíc přehledné, když si vytvářím své rámečky s poznámkami. Jinak co doplním do papíru, tak postupně doplňuju do FTB. Ale mám strom jen na stranu mého tatínka, rodokmen mamčiné strany budu dělat zvlášť, to už by byl moc velký guláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bianca123 píše:
Holky (oslovení je v pohodě, já se pořád cítím jako holka), já to mám zase tak, že jsem si základ rodokmenu, co jsem měla v MH vytiskla a do něj doplňuju tužkou, pro mě je to nejvíc přehledné, když si vytvářím své rámečky s poznámkami. Jinak co doplním do papíru, tak postupně doplňuju do FTB. Ale mám strom jen na stranu mého tatínka, rodokmen mamčiné strany budu dělat zvlášť, to už by byl moc velký guláš.
jj, ale jakmile je to vic deti, tak je to moc roztahane a nacmarat se to da lip tuzkou pak, aby to bylo prehledne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bamba píše:
Mi naskakuje husina,jen když se tu o tom šití píše.To moje dcera pomalu neumí držet jehlu v ruce,nemá doma ani nitě.Taky jsem šila hodně,hlavně na děti,no jo,byla jiná doba a řemeslo se moc hodilo.
My jsme zase všichni vysocí,i když já se svýma 174cm su prcek.Akorát dcera má jen 164cm,je po tatínkovi.Syn měří 196cm,segra 183 a její kluci 198 a rovný 2m.Můj manžel teda taky výška nic moc,něco málo přez 180,ale už jsem si zvykla na trpaslíčka.
Bych chtela vedet, jak bys rikala me…mam 155 cm
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bambo, jen pis, od toho je diskuze zalozena
Proste to nikdy neni jednoduche…ale zase to kouzlo, kdyz neco objevis a i po tezkym badani
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Batato,tož seš takovej trpaslíček
,právě,že moje dcera k nám vůbec nepasuje a ještě jedna manželova je stejně malá,jako moje dcera.V mládí jsem chtěla být aspoň o 10cm menší,jaksi se nedostávalo vysokých chlapů.Co už včil nemám obra,ale je to jinak fajn chlap.
Příspěvek upraven 25.01.11 v 11:42
- Citovat
- Upravit
K těm poznámkám,mám takovou představu,ne stromu rodu,ale vypsat ty lidi nějak chronologicky,jako kdo to je,kdy se narodil atd.stron je fajn,ale ne pro rozvětvené rodiny.
Laškovala jsem s myšlenkou,že vytvořím na každého z rodičů zvláštní strom,ale moc si tím nepomůžu.Tož budu přemýšlet,snad na něco přijdu. Čekám,až se mi ozve jeden příbuzný z manželovy větve.Na rodokmenu pracuje víc jak šest let,prý mi udělí nějaké rady.S manželem je teda příbuznej někde až u prababiček,ale je jediný,kdo se mnou ochotně komunikuje.
- Citovat
- Upravit
Tak s tím zobrazením jsem se taky docela pral - až mě to navedlo k myšlence stanovit si, jaké informace ještě chci a jaké už nechci; Pak ta forma, kdy rodina je jeden velký obdélník a jednotlivé údaje do menších obdélníčků v něm… K tomu jsem taky došel.
A vůbec, navrhoval bych toto přesunout do druhého tématu diskusní skupiny, tak nějak jsem ho chystal zrovna za tím účelem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No fakt Juro,kukla jsem na tu druhou diskuzi,ale je to zas o tom,že člověk si kolikrát nevšimne,že se tam něco řeší
,ale promě za mě,můžem to psát tam.
- Citovat
- Upravit
Rozhodla jsem se,že dám bádání na chvilku k ledu,beztoho na netu toho už moc nevykoukám a asi potřebuju pauzu,bo su pak otrávená,když narážím na problémy.Třeba mi sdigitalizují nějaké matriky.
Napíšu dopisy mému a tátovýmu bratránkovi a uvidíme.
Mám smůlu,že táta už má přez 80 let a nic moc si nepamatuje.Z rodné obce odešel před 65ti lety a tak rodinné vazby vzaly za své.
- Citovat
- Upravit
Jedna věc mně teď vrtá hlavou - a sice matriky pro lidi „bez vyznání“. Ti, kteří nepatřili k žádné církvi, byli před rokem 1949 vedení kde??? Od toho roku totiž byly matriky odděleny od církevních institucí a začali je vést civilní matrikáři. Tak se chci zeptat, jestli jste někdo narazil na takový případ už v mnohem dřívějších letech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro, nevím jak kde, ale třeboňský archiv má ve své nabídce i civilní matriky, což bude asi ono
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdenaka píše:
Juro, nevím jak kde, ale třeboňský archiv má ve své nabídce i civilní matriky, což bude asi ono
jj taky jsem narazila na civilní matriky,ale záznamůje tam hodně málo,ono těch věřících byla většina.Třeba můj táta věřící není,ale pokřtěnej je.
- Citovat
- Upravit
Tady to zamrzlo! Mám dotaz, zkoušel někdo z vás dát na „actapublice“ na nástěnku dotaz s odkazem? Nemohu totiž dojít na to, jak vložit do příspěvku odkaz na stránku v matrice, aby se dal otevřít rovnou z dotazu. Prostě já a počítač!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimi od Milarky
Tak „děvčata a chlapče“, dneska jsem tu s Vámi naposledy. Zítra nastupuji do porodnice, abych přivedla na svět našeho třetího potomečka. Až se vrátím, nevím, kdy budu mít čas se Vám opět ozvat. Ale budu se snažit, aby to bylo co nejdříve. Mějte se tu hezky a hodně bádejte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Somrkrálka Blues , 4.10.25 21:50
- Xxxxx197 , 18.9.25 22:21
- Bubu2828 , 27.7.25 20:48
- mm0234 , 11.6.24 18:38
- helga123 , 6.4.24 06:30
- Sheelle , 5.10.23 14:50
- kubmaja02 , 19.11.22 06:32
- Knihoušek , 7.10.22 16:00
- elpiska , 6.7.22 23:10
- Simisek , 7.1.22 13:07
- Aleano345 , 14.7.21 12:19
- Evelline , 14.6.21 12:04
- hanucha , 17.4.21 11:11
- ŠedáMišička , 14.1.21 19:26
- Catloveee , 10.1.21 15:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- Advise
- adys
- Amys
- Angua
- AramisDeMar
- Aspera
- batata
- Bianca123
- brulinka
- Bubu2828
- Caira
- Chocolate
- cline
- Dana Klaudie
- Denullka
- edevira
- elitana
- es-myska
- fialovka
- hanucha
- Jahlina
- Jani85
- janina1974
- Jindřiška7
- Jitulinaja
- jizvíková
- Jura007
- kiri
- korana.kora
- leicka
- leviska
- Mandlička
- me2dova
- milarka
- myskalucka
- opinka
- PeťaPeťa
- Petunnka
- Romana5
- ŠedáMišička
- Sheelle
- Vertiline
- ynax
- Zdenaka
Nové diskuze
Apple iphone 15
- 31.5.26 00:27
- jege
- 6
Bezpečnost dětí ve školce
- 30.5.26 22:51
- Olda90
- 5
Vadí mi jeho kolegyne
- 31.5.26 00:09
- Afrikana
- 12
Pozornost pro svědka na úřední svatbě
- 30.5.26 22:24
- stinga
- 2
Oddechové čtení na mateřské dovolené
- 30.5.26 21:47
- Pe.M.1
- 18
Jsou dvě děti akorát? Jak to vnímáte?
- 31.5.26 01:36
- Bramborova
- 19
Odmítnutí povinného očkování
- 31.5.26 01:07
- jege
- 73
Kojení přes klobouček a lahvička
- 30.5.26 21:43
- Anonymní
- 10
Jaké to je být podpantoflák
- 30.5.26 22:54
- Kfětoslava
- 11
Lze odpustit chybu?
- 30.5.26 22:37
- Jazmine
- 30
Nové příspěvky
Cestování s miminkem vlakem, jaký na to...
- 31.5.26 04:53
- Motoráček
- 65
Od kdy jet s dítětem busem?
- 31.5.26 04:48
- Motoráček
- 53
Hodinový manžel?
- 31.5.26 04:45
- JTom
- 38
Zkušenost s Thule Urban Glide vlak RJ...
- 31.5.26 04:43
- Motoráček
- 2
Co dnes vaříte?
- 31.5.26 04:27
- Betty MacDonald
- 65287
Slovní fotbal č.2
- 31.5.26 04:22
- Nickonie
- 20659
Mám problém s otěhotněním - IVF
- Berenka759
- 12
Jsou dvě děti akorát? Jak to vnímáte?
- Bramborova
- 19
Odmítnutí povinného očkování
- 31.5.26 01:07
- jege
- 73
Partnerovi rodiče mě neberou, protože mám...
- 31.5.26 01:06
- Andelskej_Satan
- 44