Hlavní diskuze
- Otevřená skupina
Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (35)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Taky gratuluju…
Dneska jsem díky volnu proběhl badatelnou Moravského zemského archívu. Potvrzuju, že je tam klídek, došlo i na srandičky u prezenčního pultu… Tak jsem si půjčil dva mikrofilmy okresu Kroměříž, pošťáral se v tom, zjistil to co kdysi Sokrates („vím, že nic nevím…“), pořídil pár výpisků a domů. Taky jsem si ověřil, že údaje v těch inventářích matrik nejsou zas tak zastaralé, i když je sepisovali ještě za minulého režimu… Pro dvě matriky budu muset ještě do Lubné u Kroměříže, protože jsou mezi „živýma“. No aspoň se podívám do kraje svých předků…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bambo .. gratuluju!!! hodne stesti do zivota malymu brouckovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem,je to bobánek a asi poslední mimčo,tak si ho musím užít.
- Citovat
- Upravit
Tak jsem se zase ponorila do badani, ale nejak jsem z toho uplne vypadla. Vubec nevim, kde jsem skoncila, ale vlastne je to jedno, pac nic nemam poradne
Vsechno jsem jen tak nejak nakousla a ulozila k dalsimu probadani… Tak jsem ted namatkou nekde zacla, ale nemuzu si vzpomenout, urcite jsem to nekde mela - kde najdu seznam nemeckych nazvu obci??? Vim ze jsme se tu o tom bavili, myslim ze i nekde na geneforu to je, ale mam mlhu
Tak to prosim kdyztak nekdo hodte na nastenku, dik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hani, já vím jen o seznamu v působnosti Moravského zemského archívu v Brně. Je normálně jako jeden ze svazků inventářů matrik (archívní fond E67), je i skenovaný, můžeš se podívat na actapublica.eu do „Můj účet“, na položce „Dokumenty“ by měla být možnost rozkliknout „Inventář matrik E67“.
Že máš všechno ve stádiu polotovarů, z toho si nic nedělej - kdo je daleko tak jak my dva, ten bude mít polotovar ještě dvacet let…
Dokud nebudou „umrtvené“ všechny potřebné matriky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanu, něco jsem dala na nástěnku. Já jsem zase v bádání narazila na Halič (to býv. vévodství). Teď pro změnu částí v Polsku. Nedívali jste se někdo, jestli mají Poláci něco digitalizováno? Jdu se podívat na mormony.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypadalo to slibně, ale obrázky se mi nenačtou. https://www.familysearch.org/…lection/list#…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blani, díky za to. Taky to budu časem potřebovat… S tím Polskem - trochu jsem jejich archívy obhlížel přes Wikipedii, na nic digitalizovaného jsem zatím nenarazil. V březnu mám v plánu se k tomu vrátit.
Jinak mrkni do diskuse „Vracov, Bzenec, Kyjov“ - Brusek už je doma z porodnice… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K těm polským archívům - pokud to někdo bude chtít prohlídnout stejnou cestou jako já, tak na stránce pl.wikipedia.org do vyhledávacího řádku zadejte „archiwum państwowe“ (státní archív) a proklikejte si nalezené archívy. Můžete s klidným srdcem vynechat „Archiwum glowne akt dawnych“, to je, pokud to dobře chápu, jako naše Národní knihovna a Národní archív dohromady (se zaměřením na nejstarší listiny a dokumenty).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po delší pauze jsem se znovu ponořila do bádání a už zase tápu.Potřebuju radu,tak se pokusím vám sem dát odkaz.
Je to Opavský archiv,farnost hnojice,obec Žerotín,jsem jelen z toho zápisu.
Z, O • 1751 - 1787 • 7608 • Št IV 13 • Hnojice, Moravská Huzová, Žerotín, Liboš, Benátky, Popůvka, Pňovice, Štarnov (str.296)
Jde o Josefa Krejčího,Žerotín 19.Je to zápis o sňatku? Že by úmrtí?Mě z toho jednou picne.
- Citovat
- Upravit
Bambo, je to zápis o úmrtí. První kolonka „pohřbívající“, druhá „kým zaopatřen“, třetí je zemřelý, dál už je to jasné, bydliště, číslo domu, věk.
Takže zemřelá Rosina, děcko Josefa Krejčího, zahradníka, Žerotín č.19, věk 1 měsíc. Si myslím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky,jsou to paka napíšou napřed že jde o úmrtí a pak sňatky a ono je to naopak.Jsem jela od zadu.
Teda nevím,ale narazila jsem v této větvi,že si brali přez pár generací asi příbuzní.Možná jde o shodu příjmení,ale je to divný.
Už taky vím,proč jsme nic nedědili
.Si představte,jakou pikantnost jsme měli v rodině.Když zemřel můj děda,tak jeho táta vyjel po bábě.Odmítla ho a on ju a její děti vydědil.Darebák.
- Citovat
- Upravit
Zajímavý. No mě asi taky moji rodiče vydědí, ale z jiných důvodů…
Mám takový nápad: co kdyby si na konci jara (ideálně konec května) dala „jihomoravská genealogická skupina“ sraz v Brně? Bamba se klidně může přidat, nemá to zas tak daleko - hodinu a půl autobusem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro díky za pozvání,uršitě bych se s vámi ráda viděla,ale jaksi nejsou penízky.
No já o tom drbu slyšela,ale myslela jsem si,že je to fakt jenom nějaká kachna a táta mi to potvrdil a právě mi řekl,že veškeré polnosti pradědek odkázal své sestře.Nám zůstal jen ždibek,který podědila bába po dědovi.To byly poměry.Člověk se nestačí divit,co vše se dozví na své předky.
- Citovat
- Upravit
Návštěvy uživatelů
- Somrkrálka Blues , 4.10.25 21:50
- Xxxxx197 , 18.9.25 22:21
- Bubu2828 , 27.7.25 20:48
- mm0234 , 11.6.24 18:38
- helga123 , 6.4.24 06:30
- Sheelle , 5.10.23 14:50
- kubmaja02 , 19.11.22 06:32
- Knihoušek , 7.10.22 16:00
- elpiska , 6.7.22 23:10
- Simisek , 7.1.22 13:07
- Aleano345 , 14.7.21 12:19
- Evelline , 14.6.21 12:04
- hanucha , 17.4.21 11:11
- ŠedáMišička , 14.1.21 19:26
- Catloveee , 10.1.21 15:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- Advise
- adys
- Amys
- Angua
- AramisDeMar
- Aspera
- batata
- Bianca123
- brulinka
- Bubu2828
- Caira
- Chocolate
- cline
- Dana Klaudie
- Denullka
- edevira
- elitana
- es-myska
- fialovka
- hanucha
- Jahlina
- Jani85
- janina1974
- Jindřiška7
- Jitulinaja
- jizvíková
- Jura007
- kiri
- korana.kora
- leicka
- leviska
- Mandlička
- me2dova
- milarka
- myskalucka
- opinka
- PeťaPeťa
- Petunnka
- Romana5
- ŠedáMišička
- Sheelle
- Vertiline
- ynax
- Zdenaka
Nové diskuze
První auto Ford fiesta
- 1.6.26 00:06
- stinga
- 2
Odstranění nosní mandle u deti
- 31.5.26 22:11
- stinga
- 2
Ozdravovna Bedřichov kdo byl?
- 31.5.26 21:15
- Anonym K
- 1
Intimní fotografie mužů vs žen
- 31.5.26 21:54
- M_Vladim
- 3
Velký vietnamský obchod s oblečením v Praze?
- 1.6.26 04:46
- Cenarius
- 5
Jak moc je běžné, že člověk prostě nemá...
- 31.5.26 23:28
- Izabela13
- 34
Přechod z Xados na Aerius?
- 31.5.26 19:19
- Doctus
- 3
Cestování ve vícečetném těhotenství, vaše...
- 31.5.26 22:32
- Markéta188
- 6
Máte někdo cestu do Zary Praha?
- 31.5.26 19:22
- migmina
- 3
Je možné použít Vinted k přeprodeji?
- 31.5.26 22:30
- stinga
- 9
Nové příspěvky
Velký vietnamský obchod s oblečením v Praze?
- 1.6.26 04:46
- Cenarius
- 5
Hosté na svatbě
- 1.6.26 02:53
- Anonymní
- 163
Dětské cyklistické brýle
- 1.6.26 02:05
- evca567
- 6
Milenky sem nová diskuze
- 1.6.26 02:04
- Luxusnixicht
- 108862
Svrab - co a jak?
- 1.6.26 00:58
- Mirka170
- 419
Kdo má platit dovolenou?
- 1.6.26 00:47
- jege
- 214
Zánět žaludku - jak se vám projevoval?
- 1.6.26 00:40
- Anonymní
- 4
IVF - ET/KET 2026
- 1.6.26 00:18
- Anonymní
- 4774
Lze najít pořádného chlapa, který se umí...
- 1.6.26 00:13
- Nimie
- 568
Co dělat dál s dítětem?
- 1.6.26 00:13
- Pučálkovic.Amina
- 193