Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
16.2.11 16:12

Taky gratuluju…
Dneska jsem díky volnu proběhl badatelnou Moravského zemského archívu. Potvrzuju, že je tam klídek, došlo i na srandičky u prezenčního pultu… Tak jsem si půjčil dva mikrofilmy okresu Kroměříž, pošťáral se v tom, zjistil to co kdysi Sokrates („vím, že nic nevím…“), pořídil pár výpisků a domů. Taky jsem si ověřil, že údaje v těch inventářích matrik nejsou zas tak zastaralé, i když je sepisovali ještě za minulého režimu… Pro dvě matriky budu muset ještě do Lubné u Kroměříže, protože jsou mezi „živýma“. No aspoň se podívám do kraje svých předků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
17.2.11 07:03

Bamba - gratuluji a přeji všem hodně zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
17.2.11 13:51

Bambo .. gratuluju!!! hodne stesti do zivota malymu brouckovi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.2.11 15:41

Děkuji všem,je to bobánek a asi poslední mimčo,tak si ho musím užít.

• Citovat
  • Upravit
3329
18.2.11 20:13

Tak jsem se zase ponorila do badani, ale nejak jsem z toho uplne vypadla. Vubec nevim, kde jsem skoncila, ale vlastne je to jedno, pac nic nemam poradne :? Vsechno jsem jen tak nejak nakousla a ulozila k dalsimu probadani… Tak jsem ted namatkou nekde zacla, ale nemuzu si vzpomenout, urcite jsem to nekde mela - kde najdu seznam nemeckych nazvu obci??? Vim ze jsme se tu o tom bavili, myslim ze i nekde na geneforu to je, ale mam mlhu :-) Tak to prosim kdyztak nekdo hodte na nastenku, dik :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.11 21:58

Hani, já vím jen o seznamu v působnosti Moravského zemského archívu v Brně. Je normálně jako jeden ze svazků inventářů matrik (archívní fond E67), je i skenovaný, můžeš se podívat na actapublica.eu do „Můj účet“, na položce „Dokumenty“ by měla být možnost rozkliknout „Inventář matrik E67“.

Že máš všechno ve stádiu polotovarů, z toho si nic nedělej - kdo je daleko tak jak my dva, ten bude mít polotovar ještě dvacet let… :lol: Dokud nebudou „umrtvené“ všechny potřebné matriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
18.2.11 22:07

Hanu, něco jsem dala na nástěnku. Já jsem zase v bádání narazila na Halič (to býv. vévodství). Teď pro změnu částí v Polsku. Nedívali jste se někdo, jestli mají Poláci něco digitalizováno? Jdu se podívat na mormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
18.2.11 22:12

Vypadalo to slibně, ale obrázky se mi nenačtou. https://www.familysearch.org/…lection/list#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.11 22:21

Blani, díky za to. Taky to budu časem potřebovat… S tím Polskem - trochu jsem jejich archívy obhlížel přes Wikipedii, na nic digitalizovaného jsem zatím nenarazil. V březnu mám v plánu se k tomu vrátit.
Jinak mrkni do diskuse „Vracov, Bzenec, Kyjov“ - Brusek už je doma z porodnice… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.11 22:25

K těm polským archívům - pokud to někdo bude chtít prohlídnout stejnou cestou jako já, tak na stránce pl.wikipedia.org do vyhledávacího řádku zadejte „archiwum państwowe“ (státní archív) a proklikejte si nalezené archívy. Můžete s klidným srdcem vynechat „Archiwum glowne akt dawnych“, to je, pokud to dobře chápu, jako naše Národní knihovna a Národní archív dohromady (se zaměřením na nejstarší listiny a dokumenty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
20.2.11 17:09

Po delší pauze jsem se znovu ponořila do bádání a už zase tápu.Potřebuju radu,tak se pokusím vám sem dát odkaz.
Je to Opavský archiv,farnost hnojice,obec Žerotín,jsem jelen z toho zápisu.
Z, O • 1751 - 1787 • 7608 • Št IV 13 • Hnojice, Moravská Huzová, Žerotín, Liboš, Benátky, Popůvka, Pňovice, Štarnov (str.296)
Jde o Josefa Krejčího,Žerotín 19.Je to zápis o sňatku? Že by úmrtí?Mě z toho jednou picne.

• Citovat
  • Upravit
1063
20.2.11 19:28

Bambo, je to zápis o úmrtí. První kolonka „pohřbívající“, druhá „kým zaopatřen“, třetí je zemřelý, dál už je to jasné, bydliště, číslo domu, věk.
Takže zemřelá Rosina, děcko Josefa Krejčího, zahradníka, Žerotín č.19, věk 1 měsíc. Si myslím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
20.2.11 20:05

Díky,jsou to paka napíšou napřed že jde o úmrtí a pak sňatky a ono je to naopak.Jsem jela od zadu.
Teda nevím,ale narazila jsem v této větvi,že si brali přez pár generací asi příbuzní.Možná jde o shodu příjmení,ale je to divný.
Už taky vím,proč jsme nic nedědili :zed: .Si představte,jakou pikantnost jsme měli v rodině.Když zemřel můj děda,tak jeho táta vyjel po bábě.Odmítla ho a on ju a její děti vydědil.Darebák.

• Citovat
  • Upravit
18305
20.2.11 21:04

Zajímavý. No mě asi taky moji rodiče vydědí, ale z jiných důvodů…
Mám takový nápad: co kdyby si na konci jara (ideálně konec května) dala „jihomoravská genealogická skupina“ sraz v Brně? Bamba se klidně může přidat, nemá to zas tak daleko - hodinu a půl autobusem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
20.2.11 21:21

Juro díky za pozvání,uršitě bych se s vámi ráda viděla,ale jaksi nejsou penízky.
No já o tom drbu slyšela,ale myslela jsem si,že je to fakt jenom nějaká kachna a táta mi to potvrdil a právě mi řekl,že veškeré polnosti pradědek odkázal své sestře.Nám zůstal jen ždibek,který podědila bába po dědovi.To byly poměry.Člověk se nestačí divit,co vše se dozví na své předky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny