Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3329
24.1.11 14:35

Ahojte,
diky za prani, ja jsem myslela ze jsem vam to psala, teda aspon Jura a Adys to vedeli :-)
Letim do Jemenu, uz podevate, takze v podstate nuda :D ale v lednu jsem tam jeste nebyla, tak jsem zvedava na pocasi a kytky, a vubec jak to tam vypada ted.
Snad to tu moje beruska s tatinkem prezije, sice mam docela obavy, ale jen at se v tom chlapec pekne vymacha :D je to nakonec i jeho dite…
Tak se tu mejte pekne! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
24.1.11 14:39

teda ja jsem podle vas vsech desnej bridil :-D . kazdej den si rikam, ze uz bych se do toho mela zase znova pustit, ale nejak neni cas. nejdriv vanoce, ted zase pripravovat dane atd. .. porad dokola .

dneska v noci tu asi padl teplotni rekord, -16C jsem tu snad ani nezazila :lol:

jedno dite uz odjelo do skoly, druhe jdu vypravit, pac maji ve skolce ‚kempovani‘, tak musim vytahnout spacak, jde v pyzamu a jeste nejakou baterku a zvire na mazleni :-D

jo.. a Hanca leti pracovne do Jemenu (doufam, ze se nebude zlobit, kdyz to na ni prasknu :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
24.1.11 14:45

Jo Adys, uz vime :palec: tyjo…nuda urco nebude. Kdyz je to pracovni, tak minimalne prace te tam ceka :mrgreen: Muj zase chce v lete do Guinei…nevim nevim jestli je leto ta spravna doba…jeste to doladime. Chtela bych, abysme jeli vsichni, ale nevim nevim co mala na to :think: Treba se mi podari ho jeste ukecat aspon o rok o dva :nevim:
Hanu, tata to zvladne, nic jinyho mu nezbyva. Tak si s tim nelam hlavu..i kdyz ono to asi dost dobre nepujde :think:
Mazeme ven, zatim papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.1.11 15:39

No jo Jemen,určo nuda a Guinea bude taky.Tý jo,mě dalo práci si vzpomenout kde ty státy vůbec jsou.No jo,my bydem trávit léto na dvoře.Ale nestěžuju si,hlavně když budem zdravý.Myslela jsem,že pojedem aspoň vařit do Bibione,ale to padlo.
Taky mě už týden bolí glocka a pálí oči,takže bádání jen tak polehounku.Věnuju se včil různým dohledávkám,ale zatím nic moc.
Pořát si lámu hlavu,jak si v tom rodokmenu udělat pořádek.Ono,když měli i 12 dětí,tak je to roztažený a podle mě dost nepřehledný.
Taky bych to chtěla hodit na papír,ale musím si to nějak dát dohromady,aby se v tom někdo(i já) vyznal.

• Citovat
  • Upravit
bamba
24.1.11 15:43

Hani,tatínek si určitě poradí,jenže člověk stejně nejvíc věří sobě že.
Jé Batato,já zas mám opačnej problém,mám dlouhý ruce i nohy a tak mě spousta věcí není kvůli délce,akorát nadstavený vypadá blbě. :lol: su vyučená pánská krejčová,ale šití nemusím,mé dodací lhůty jsou móóóc dlouhé. :think:

• Citovat
  • Upravit
3790
24.1.11 16:31
batata píše:
Jo Adys, uz vime :palec:
:lol: nez jsem se vymackla, tak hanka byla rychlejsi :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.1.11 16:58

No jo,přece jen seš od nás trochu z ruky :lol:

• Citovat
  • Upravit
3645
24.1.11 17:02
bamba píše:
Hani,tatínek si určitě poradí,jenže člověk stejně nejvíc věří sobě že.
Jé Batato,já zas mám opačnej problém,mám dlouhý ruce i nohy a tak mě spousta věcí není kvůli délce,akorát nadstavený vypadá blbě. :lol: su vyučená pánská krejčová,ale šití nemusím,mé dodací lhůty jsou móóóc dlouhé. :think:

I me dodaci lhuty jsou dlouhe, ale jak sednu, tak zase pospravuju na co prijdu, bo zase pul roku nic nebude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nektery rodokmeny, teda spis jejich casti mam taky na papire bo se mi to taky nelibi, jak je to roztahany. Kolikrat neco nasmaram, kdyz jdu na navstevu a chci to ukazat, protoze kazdej nema net a kdyz se sejdeme kolem stolu, tak je to tak lepsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.1.11 17:28

Právě přemýšlím,jak nejlíp to sepsat,aby to bylo přehledný.Spoustu záznamů mám v sešitě z doby,kdy jsem začínala a že v tom mám chaos…Tak si říkám,že musím vymyslet nějakou formu,abych v tom neměla nelad a aby se v tom někdy někdo vyznal.
Ono,když nevíš kolikrát se vdát a nasbírá se ti tím pádem habakuk rodin,to je pak něco.Moje děti,jeho děti,děti těch předešlých a jejich rodiny.....se v tom pak vyznej.Ale ošidit nechcu nikoho.

• Citovat
  • Upravit
76
24.1.11 18:11

No mluvíte mi ze srdce, taky mám skoro všechno po papírech a pořád hledám formu, jak to učesat a zpřehlednit, asi zvolím excel, ale pořád se mi nic nelíbí. Bambol - já mam opačnej problém, jsem mrňavá, když si koupím kalhoty, tak musím kusanec ustříhnout a to už pak taky není ono. Dřív jsem dost šila, páč mamka bala vyučená dámská krejčová a já už jí odmala pomáhala, teď jak už blbě vidím a pořád mám nějak míň času. Teď to můžu svádět na rodokmen, ale až budou delší dny, tak snad tu jehličku taky vezmu do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.1.11 18:34

Mi naskakuje husina,jen když se tu o tom šití píše.To moje dcera pomalu neumí držet jehlu v ruce,nemá doma ani nitě.Taky jsem šila hodně,hlavně na děti,no jo,byla jiná doba a řemeslo se moc hodilo.
My jsme zase všichni vysocí,i když já se svýma 174cm su prcek.Akorát dcera má jen 164cm,je po tatínkovi.Syn měří 196cm,segra 183 a její kluci 198 a rovný 2m.Můj manžel teda taky výška nic moc,něco málo přez 180,ale už jsem si zvykla na trpaslíčka. :lol:

• Citovat
  • Upravit
bamba
24.1.11 18:38

Jinak s tím zdokumentováním nemám tak ani problém v čem ho napíšu,jako spíš jak.Myslím uspořádání,tabulky v excelu bych snad po nějaké době pochopila,ale to uspořádání. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
76
24.1.11 20:16

To já právě taky pořád nevím, jak to mám poskládat na stránku, aby bylo vidět, kdo ke komu patří a vešli se mi tam i sourozenci, svatba a tak. Asi to zkusím s jednou větví babičky od mamky, budu si psát do obdélníčků jméno, datum a místo narození případně úmrtí a pak se to pokusím překopírovat do souvislostí na stránku. Teď ale ještě lovím v třeboňském archivu, tak mě třeba zatím něco napadne, taky se musím znovu kouknout na net, kdo už má něco hotovýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
24.1.11 20:25

Holky (zeny se mi nelibi, tak mne omluvte :mrgreen: ), nacrtla jsem si to na malej papir A4, abych vedela na kterou stranu budu potrebovat kolik mista a pak je lepsi A3 a tam teda uz obdelnicky a k tomu * jako narozeni + jako umrti a OO jako snatek. dalsi poznamky vedle nebo pod obdelnicek a trebas i tuzkou jenom nebo jinou barvou, podle toho o co jde. Pak capnu list a jdu vysedavat a klabosit. Jednou jsem na jedne navsteve dostala do ruky A4, kde byli predci, ale prima linie jen chlapy, pripadne jejich sestry, manzelky nikde…no a jaak jsem hledala, tak mi ti chlapy vubec nesedi..jako jejich narozeni, protoze ty matriky jeste nejsou vsechny, takze cekam…az budu moct vzit ten muj papir a ten jejich a reknu…hele strécu…blbě to máš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a to je stejda, co rad pije a rad naleva, protoze je z vinarskeho kraje, ma vinnej sklipek…uz se na to tesim :palec:
jsem se vykecala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.1.11 21:15

jj holky je lepší,nemám problém s tykáním,na foru kam chodím si tykáme všechny až na pár vyjímek,co holt s tikáním mají problém.
Já mám smůlu,že sice jsem našla jednu dušičku,která je docela dost příbuzná,ale nebádá,jen kopčí mnou těžce vybádané údaje a synovec,ten si přetáhl všechno a vyčkává.Takže su v tom víceméně sama.
K mé smůle se s rodinou nestýkáme,přímá zemřela a ti co zůstali,škoda hovoru.Byla jsem u máminy švagrové kvůli rodnému listu báby,hleděla na mě jak puk a prej u nich nic není.Bába tam bydlela přez dvacet let,zemřela tam,ale její doklady nejsou. :nevim: Teta,pravda už starší to žena,si klepala na čelo,proč mě to zajímá.No holt je z vesnice,nebyla pomalu dál jak v kravíně,tož co bych chtěla že.
táta ani neví,kdy se narodil jeho brácha,bratránek nemá net a jeho syn na mě háže bobek.Takže musím sednout a napsat dopis(jestli to ještě budu umět) a doufat,že mi něco zjistí.Matriky Rokycanska ještě nejsou digi.To samé mám zs strany tchána.U něj by to mohlo být zajímavý,bo jeho otec pocházel ze 14ti dětí.
Teda to jsem napsala román.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny