Hlídáte ochotně dítě kamarádce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1532
25.6.13 14:22

Anonymko: Mám ten pocit, že zas až tak dobré kamarádky nebudete :think:. Pokud máš s hlídáním problém, není nic jednoduššího, než si to s kamarádkou vysvětlit. A pokud je to „tak“ dobrá kámoška, tak by to měla pochopit a respektovat.

Jinak, já osobně bych kamarádkám děti nehlídala - pouze opravdu v krizové situaci.
A ani já bych své dva 28m lumpy nikomu cizímu nesvěřila. Hlídá pouze babička (moje mamka),nebo tatík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.13 14:30

@teta 278 Ale jo, dobré kamarádky jsme, rozdíly vyplouvají na povrch až s dětma. Mně se prostě příčí třeba nutit dítě sníst banán až tak, že mu dám na zadek a nechám ho řvát v chodbě, protože ono jíst nechce. V tomhle jsme opravdu každá jiná.
Hlídání jsem jí nabídla pro případ nouze - vypadalo to, že bude muset do práce a nebude mít měsíc školku. Tak jsem nabídla, že pohlídám, když nebude nikdo jiný z její rodiny k mání. A takhle to dopadlo.
Ale dle diskuse je chyba na mé straně, asi budu muset na sobě zapracovat i v jiném směru. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16694
25.6.13 14:33
@Paradise píše:
@Kakika já vím, že to je nelogické, ale „domlouvací“ dítě bude mít větší trauma z „řvací“ výchovy než naopak, proto je třeba se přizpůsobit (nemyslím to špatně) v této situaci tomu „slabšímu“.Nebo já k tomu tak alespoň přistupuju. :nevim:

neboj, já tě chápu. Já jsem taky neplácací typ (ne, že by děti nikdy nedostali), většinou domluvou, rozmluvou, politikou a diplomacií a kámoška? Vezmou si tě čerti / já už tě nechci, když jsi takhle zlobivá / okamžitě toho nech, jinak ti nařežu na pr*el (a ve finále si dítě stejně může dělat co chce) To je prostě proti mému přesvědčení i logice a je mi jasné, že kdyby mi ona děti hlídala, tak se neudrží, protože pro ni je to prostě přirozené. Proto bych k ní děti nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.6.13 14:39
@Anonymní píše:
Ale dle diskuse je chyba na mé straně, asi budu muset na sobě zapracovat i v jiném směru. :nevim:

Podle mě je jediná chyba to, že to nedokážeš kamarádce říct. To, že hlídat nechceš (a je jedno z jakého důvodu) za chybu nepovažuju. Já jsem taky dost opatrná, nechci, aby se ze mě stala hlídací agentura, s cizími dětmi si ani moc nerozumím, sotva dokážu porozumět těm mým :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
25.6.13 14:41

Anonymko: Tak se nemáš nabízet :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.13 14:43

@Kakika Děkuju :kytka:. Za pochopení. Jak to s tvými názory vypadá, společně bychom si hlídat děti mohly :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@teta 278 píše:
Anonymko: Tak se nemáš nabízet :mrgreen:.

Njn, nebožka pilná :nevim: :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
8142

Myslím, že bys prostě někdy kamarádce měla říct, že jí dítě nepohlídáš, když ti to dělá problém. Zvlášť, když ona může dát dítě hlídat někomu jinému. Ona je to přecejen zodpovědnost a když nemáš s dětmi tolik zkušeností, tak to asi žádný med nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
25.6.13 14:45

@Kakika tak já jsem zase ten „řvací“ typ.Ale ani ve snu by mě nenapadlo se tak chovat k dítěti, které je vychovávané „domlouvací“ výchovou.

Ale souhlasím v tom, že chyba je v komunikaci a nikde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
25.6.13 14:45

Rekni ji, ze ji hlidat uz nebudes.Ja hlidala kamaradce 3lete dite, taky jsem ji pak rekla, at se nezlobi, ale hlidat uz nebudu.Jeji ditko bouchalo nasi holku, vytahlo uplne vsechny hracky, jak male, tak starsich holek, absolutne neposlouchalo a na to ja proste nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.6.13 14:47
@Anonymní píše:
@Kakika Děkuju :kytka:. Za pochopení. Jak to s tvými názory vypadá, společně bychom si hlídat děti mohly :lol:.

no kdyby jsi byla z Hradce tak proč ne, jinak by to bylo levnější v hlídací agentuře :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.13 14:49

@Paradise Jenže podle tvé filozofie bych se já měla přizpůsobit její výchově. A mně se příčí ječet na dítě a plácat ho zadku, prostě to zatím nemám za potřebí u vastního a nehodlám to teda dělat ani u cizího. Jenže ona je na to zvyklá a bez pohružek moc neposlouchá :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.13 14:49

@pipiinka A pobrala to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.13 14:51
  • Citovat
  • Upravit
16694
25.6.13 14:51
@Paradise píše:
@Kakika tak já jsem zase ten „řvací“ typ.Ale ani ve snu by mě nenapadlo se tak chovat k dítěti, které je vychovávané „domlouvací“ výchovou.Ale souhlasím v tom, že chyba je v komunikaci a nikde jinde.

Jo, jasně, na to vychovávané jinak ne. Já to blbě napsala. Myslela jsem, že na ty hlídané ne, ale svoje pěkně po staru ;) Ale vím, jak reagovali moje děti, když jsme tam byli na návštěvě a ona rovnala do latě holku (většinou tedy není zase tak ostrá, jako tehdá) a ti moji přiběhli ke mě a ani nedýchali. Docela se divím, že se moje malá cíťa rovnou nerozbrečela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová