Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Paradise Jenže podle tvé filozofie bych se já měla přizpůsobit její výchově. A mně se příčí ječet na dítě a plácat ho zadku, prostě to zatím nemám za potřebí u vastního a nehodlám to teda dělat ani u cizího. Jenže ona je na to zvyklá a bez pohružek moc neposlouchá.
To není pravda tys mě vůbec nepochopila. Právě, že moje diskuze s Kakikou vznikla z toho, že přizpůsobit se máš ty i kamarádka tvému stylu výchovy (pročti si to znovu-popřípadě to zkusím vysvětlit líp) ![]()
@Anonymní píše:
@Paradise Jenže podle tvé filozofie bych se já měla přizpůsobit její výchově. A mně se příčí ječet na dítě a plácat ho zadku, prostě to zatím nemám za potřebí u vastního a nehodlám to teda dělat ani u cizího. Jenže ona je na to zvyklá a bez pohružek moc neposlouchá.
ne ne, to jsi Paradise špatně pochopila. Psala, že výchova by se měla podřizovat „slabšímu“ jedinci. Tedy tomu, který je zvyklý na citlivější zacházení. Věř, že kdyby jsi hlídala jejího kluka pravidelně, tak on by to brzy pochopil na jaké vlně má poslouchat tebe. Ale máš mladší dítě, takže sama víš, že jsi v tomto směru nezkušená (lehčí je, když už jsi tím prošla a víš, co na tyhle děti zabírá) a zbytečně by jsi s ním válčila. Je vidět, že si jeho chování (vyptávání) bereš dost osobně, protože tě ještě tvoje mimi nevyškolilo. V tvé situaci bude opravdu nejlepší ten pokec s kámoškou, že pokryješ pouze opravdu nouzové situace, ale pravidelné hlídání ať si hledá jinde ![]()
@Paradise Aha, tak to jsem špatně pochopila. Ale jak píšu, její malá po dobrém prostě moc neposlouchá
.
Tak to asi píšu blbě.
Já bych k tomu přistupovala tak, že anonymní dcera je vychovávaná klidně, ale dcera kamarádky tvrdě. Takže když by anonymní hlídala obě chovala by se k oběma klidně (složité, ale časem praktikovatelné) a pokud by kamarádka hlídala obě musela by se kvůli dceři anonymní držet a chovat se k oboum taky klidně. Protože dcera anonymní by hůř snášela tvrdé chování než bude snášet dcera kamarádky klidné chování.
Holky líp to neumím napsat. ![]()
@Anonymní píše:
@pipiinka A pobrala to?
Urazila se. Nerekla jsem ji uplne presne proc, jen ze uz hlidat nemohu, at se nezlobi.
@Paradise
v pohodě, já tě chápu.
A myslím, že by to asi i těm prudérnějším maminkám při hlídání hned došlo, že jak by se zakřičelo a hlídané dítě by propadlo pláči, že je lepší se snažit nerozčilovat ![]()
Teď koukám, že jde o hlídání holky, ne kluka. No, to je jedno. Já jsem dneska fakt mimo ![]()
@Anonymní píše:
@Paradise Aha, tak to jsem špatně pochopila. Ale jak píšu, její malá po dobrém prostě moc neposlouchá.
To je jasné. Právě jak píše i Kakika je to o zkoušení, zkušenostech a čase. Ona je zvyklá se chovat určitým způsobem a vidí, že u tebe to prochází, kdežto maminka ji třeba plácne nebo zvýší hlas, tak je jasné, že u tebe si z toho hlavu dělat nebude, ale pokud bys ji hlídala déle a pravidelně došli byste ke vzájemnému kompromisu, ty bys vysvětlovala a byla důsledná a ona by to tak od tebe brala.
Je to něco, jako když babička rozmazluje u ní se to může, ale to samé se u maminky nesmí. Dítka se s tím sice chvíli srovnávají, ale nakonec pochopí. ![]()
@Kakika Jsem se proflákla
.
Myslela jsem drsnější rovnání dítěte. To moje je z toho vždycky taky paf.
@Kakika píše:
@Paradisev pohodě, já tě chápu.
A myslím, že by to asi i těm prudérnějším maminkám při hlídání hned došlo, že jak by se zakřičelo a hlídané dítě by propadlo pláči, že je lepší se snažit nerozčilovatTeď koukám, že jde o hlídání holky, ne kluka. No, to je jedno. Já jsem dneska fakt mimo
V pohodě, já občas nejsem schopná vyjádřit svoji myšlenku smysluplně, tak se snažím to vždy opisovat jak nejlíp mi to jde.
![]()
@Anonymní píše:
@Kakika Jsem se proflákla.
Myslela jsem drsnější rovnání dítěte. To moje je z toho vždycky taky paf.
tak si ten příspěvek edituj, já to taky smažu a jsi zase inko ![]()
@Paradise píše:
V pohodě, já občas nejsem schopná vyjádřit svoji myšlenku smysluplně, tak se snažím to vždy opisovat jak nejlíp mi to jde.![]()
a čím víc opisuješ, tím hůř to občas zní, viď?
to taky znám ![]()
Já svoji dceru nebiju, jen tím občas „vyhrožuju“, že dostane na zadek. To už by muselo být něco, aby fakt dostala.
Na dceru kamarádky jsem to použila taky, protože klidné domluvy nevedly k ničemu. Pak jsem to ovšem kamarádce řekla, kdyby si náhodou malá doma stěžovala.
Vzala to v pohodě.
@Anonymní píše:
@Bábrdl Je to totální blbina. Já jsem cholerik jak prase a všechno mě to stojí taky šííílené přemáhání. Ale chci to tak prostě zkusit, tak se na sobě snažím pracovat a ovládat se.
tak to nejsi cholerik ![]()