Hlučné děti na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1045
12.9.15 13:17
@Moise píše:
Ty nejezdíš všude s nejméně hodinovým předstihem? 8o :lol: :mrgreen:

Já mám třeba většinou v plánu vyrazit s hodinovým předstihem ale než to dítě nakonec obleču a narvu do kočáru, už mám co dělat, abych schůzku vůbec stihla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.15 13:17

@Moise vlaky mi jezdily po 2 hodinách a ještě tam byl přestup a jo jezdila jsem tak v zimě. Ale mám ráda rezervu. Po cestě se může stát cokoliv. A ano byka jsem pripravena v případě, že by kluk začal řvát a nedal se utisit, vystoupit.

Odpoledne bych ji neumožnila prohlížet tu knížku. Prostě ležet bez ničeho, co by dítě roztylovalo.

A zakladatelka se děti nesnažila utisit, hledala jídlo a nikde nepíše, že by je upozornila, ať nedělají hluk. Takže pánovi mohlo oprávněně připadat, že se jim nevěnuje. Navíc vyndani jídla snad zabere pár vteřin. Zalladatelce to trvalo pár minut.

• Citovat
  • Upravit
295
12.9.15 13:30

I nazory starsich lidi se ruzni

Kdyz sem jela s 2,5 letym synem MHD tak zacal zpivat a to celkem nahlas. Napominala sem ho, ze se ma trosku ztisit. Vedle sedici pani vekove kolem 70 povidala- jen ho nechte, vsak kde se ma to dite projevit - v panelaku nesmi, venku taky ne.
Ona ta snaha o utiseni ditete nekdy vyjde spis obracene nez ze by k utiseni pomohla. A nekdy proste ani dite nema svuj den a 15 minutova cesta, kterou vetsinou zvlada v pohode, je najednou uz po 5 minutach problem, ktery nevyresi ani vystoupeni. Ono rvouci dite na zastavce plne lidi neni o moc lepsi nez v tom MHD, navic se ztrati dost casu, za ktery by uz clovek byl v cili cesty.

Ak te namitce, ze ma se jet driv - ono ani v tom meste to neni zadna sranda. Jela sem s kocarkem k dr, kde jsme byli objednani na cas. Ne kazdy spoj je nizkopodlazni, na dalsi zastavce jsme cekaly 2 maminky s kocarky, prijel trolejbus a uvnitr uz byly 2kocarky a ridic dalsi kocarek odmitl. Dalsi spoj mel uvnitr jen 1 kocarek a nastesti byl ochoten nas vzit obe. C4kani na te to dalsi spoj bylo 15 minut. Vzhledem k tomu, ze cekani u dr neni prijemna zalezitost, kdyz je dite aktivnejsi a hlucnejsi, tak nejake jet o hodinu driv a pockat si treba u dr v cekarne na ten termin, je ponekud „mimo“ logiku mit dite v prostorach, kde by jejich hlasity projev neobtezoval. Takze radeji zvolim 5 minut rvouciho ditete v MHD nez kdyz by vse bylo v klidu, ale ja sla s predstihem, tak pul hodiny navic v cekarne u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
12.9.15 13:32

@lucenka tebe bych chtěla mít doma :mrgreen: my pojedeme brzo vlakem do do okresního města na objednanè vyšetření. Máme tam byt ve 13.40.Tudíż budeme na cestě přesně v tu dobu co pravidelně spává. Očekávám trošku nesnází, ale snad to ukocírujeme. No podle tebe bych měla přijet už vecer a ubytovat se v nejbliżším penzionu? Ano přeháním. Ale sorry, ty taky. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
12.9.15 13:34
@lucenka píše:
@Moise vlaky mi jezdily po 2 hodinách a ještě tam byl přestup a jo jezdila jsem tak v zimě. Ale mám ráda rezervu. Po cestě se může stát cokoliv. A ano byka jsem pripravena v případě, že by kluk začal řvát a nedal se utisit, vystoupit.

Odpoledne bych ji neumožnila prohlížet tu knížku. Prostě ležet bez ničeho, co by dítě roztylovalo.

A zakladatelka se děti nesnažila utisit, hledala jídlo a nikde nepíše, že by je upozornila, ať nedělají hluk. Takže pánovi mohlo oprávněně připadat, že se jim nevěnuje. Navíc vyndani jídla snad zabere pár vteřin. Zalladatelce to trvalo pár minut.

Zakladatelka psala, ze se je snazila uklidnit. Nevim, jak vypada tvuj batoh, pokud cestujes s detma, ale pokud byli na nejake aktivite, tak ta svacina vetsinou jako naschval, zustane az dole podvsema vecma.
Asi jsi holt dokonala. Kam se na tebe hrabeme, kdyz svacinu z batohu vylovis za par sekund a jeste j tomu se snazis aspon trosku umravnit svoji drobotinu. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
12.9.15 13:37

@lucenka Já ti nevím, neříkám, že všude chodím vyloženě na čas, malou rezervu si beru vždy, ale abych chodila s hodinovou, to fakt ne, na to prostě nemám čas ani nervy někde pak trčet a čekat, když se žádná nahodilá situace nestane. Možná kdyby mi to dítě dělalo pravidelně, tak bych s tím počítala, ale řešit kdyby náhodou, na to je můj čas dost drahý :mrgreen:

A co bys s ní dělala, přivázala k posteli? Když se jí teď spát nechce, tak ji prostě nepřinutím. Dítě nemá sepínátko on off :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.15 13:45
@whitehorse píše:
Zakladatelka psala, ze se je snazila uklidnit. Nevim, jak vypada tvuj batoh, pokud cestujes s detma, ale pokud byli na nejake aktivite, tak ta svacina vetsinou jako naschval, zustane az dole podvsema vecma.
Asi jsi holt dokonala. Kam se na tebe hrabeme, kdyz svacinu z batohu vylovis za par sekund a jeste j tomu se snazis aspon trosku umravnit svoji drobotinu. :potlesk:

Ne nepsala v úvodním příspěvku, že by se je snažila uklidnit. A i z nacpaného batohu netaham jídlo několik minut, to bych musela mít krosnu a tam věci na týden

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.9.15 13:47

@Moise můžeš s ní být v pokoji a dohlédnout na to, co dělá, jestli opravdu odpočívá. Ale na to nemáš asi čas. Pak se nemůžeš divit protivnemu dítěti a nastvanych pohledů lidí, když dítě dělá hluk.

• Citovat
  • Upravit
56326
12.9.15 13:52
@lucenka píše:
@Moise můžeš s ní být v pokoji a dohlédnout na to, co dělá, jestli opravdu odpočívá. Ale na to nemáš asi čas. Pak se nemůžeš divit protivnemu dítěti a nastvanych pohledů lidí, když dítě dělá hluk.

promin, ale to je debata na úrovni. :mrgreen: Jako dítě prohlížející si knížku neodpočívá? To myslíš, že dvouleté dítě přiměju k tomu, aby hodinu způsobně leželo a civělo do zdi, i když tam budu s ním? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.15 14:18

@Moise tak dvouletý dítě ten spanek evidentně potřebuje, když je večer protivný. A je jenom na matce, jak hi k tomu přiměje. A jo dá to třeba práci, ležet u něj a dohlédnout na to, aby nevstavalo z postele a nehrálo si. Ale když nebude mít nic, co by ho rozptylovalo, tak usne. Kluk to taky zkoušel, ale neustoupila jsem. Takže jsem nemusela řešit večer protivný dítě.

• Citovat
  • Upravit
542
12.9.15 14:48
@lucenka píše:
Ne nepsala v úvodním příspěvku, že by se je snažila uklidnit. A i z nacpaného batohu netaham jídlo několik minut, to bych musela mít krosnu a tam věci na týden

Holky, já fakt nevím, jak dlouho mi to trvalo. Podala jsem si tašku narvanou věcma a tahala jablka a muesli tyčinky, no tak tak nějak dlouho. Protáhlo se to tím, že jsem pacifikovala mladšího. Asi to bylfakt netolerantní pán, nicméně, jak jsem psala, hlučné děti mám a sama bych raději, kdyby byli klidnější, takže sem s radami, jak toho docílit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
12.9.15 14:55

MHD

@Vickee píše:
Takže když dítě začne řvát, mám vystoupit a dojít pěšky? Sama nesnáším řev dětí, ani cizích, ani toho svého. Ale zase jsou situace, kdy chápu, že s tím ta matka prostě NIC neudělá.

Když bylo mladšímu 19 měsíců, tak jsme jeli domů z města, což je cca 20min jedním busem. Na začátku cesty dojedl svačinu a začal ječet, protože chtěl ještě, bohužel už nebylo. Nevystoupila jsem, protože by to nic nevyřešilo, potřebovali jsme dojet domu na jídlo. Cestou moc obchodů není a syn byl na bezmléčné a bezlepkové dietě, takže se těžko něco shánělo i kdyby obchod byl. Bylo mi trapně a jedna paní se do mě pustila, ale občas člověk prostě musí dojet, kam potřebuje, vystoupením z MHD se nic nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.15 15:10
@Vendy31 píše:
Když bylo mladšímu 19 měsíců, tak jsme jeli domů z města, což je cca 20min jedním busem. Na začátku cesty dojedl svačinu a začal ječet, protože chtěl ještě, bohužel už nebylo. Nevystoupila jsem, protože by to nic nevyřešilo, potřebovali jsme dojet domu na jídlo. Cestou moc obchodů není a syn byl na bezmléčné a bezlepkové dietě, takže se těžko něco shánělo i kdyby obchod byl. Bylo mi trapně a jedna paní se do mě pustila, ale občas člověk prostě musí dojet, kam potřebuje, vystoupením z MHD se nic nevyřeší.

To chceš říct, že nikde po cestě nebyl obchod, kde by měli ovoce a zeleninu? A ne nadarmo je v mhd zákaz jídla ;)

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
12.9.15 15:23
@neumisa píše:
proč bychom se měli zamyslet? mně je jedno, jestli řve normální dítě nebo autista. Obtěžuje mě to stejnou měrou. Můžu tě politovat, ale nic to nemění na tom, že mi to vadí.

Přemýšlela jsem, zda to napsat, protože jsem si říkala, že je to asi těžké, nezáviděníhodné a že bych to nikdy nechtěla zažít…ale v podstatě souhlasím s tím, co jste napsala.

• Citovat
  • Upravit
56326
12.9.15 16:36
@lucenka píše:
@Moise tak dvouletý dítě ten spanek evidentně potřebuje, když je večer protivný. A je jenom na matce, jak hi k tomu přiměje. A jo dá to třeba práci, ležet u něj a dohlédnout na to, aby nevstavalo z postele a nehrálo si. Ale když nebude mít nic, co by ho rozptylovalo, tak usne. Kluk to taky zkoušel, ale neustoupila jsem. Takže jsem nemusela řešit večer protivný dítě.

Já to vzdávám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect