Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pipilota Citrónie píše:
@aiwwa @nikitice díky, zítra si tu smrdutost koupím a začnu konzumovat
Nesmíš si to zosklivovat předem.
Zkus po troskách, třeba přidat do polévky, do livanců apod.
@Pipilota Citrónie píše:
@aiwwa @nikitice díky, zítra si tu smrdutost koupím a začnu konzumovat
Tak já jí fakt miluju, chutná i manželovi. Chutna jak knakebrot, takže do toho klidně maso, sýr…tuňák… Já si to do toho vmíchám vždy.
@nikitice vypadas fakt dobre ![]()
Holky prozradte jak se ta pohanka ji?
priklad, nejaky recepty?
@Káťa19 píše:
@nikitice vypadas fakt dobre
Holky prozradte jak se ta pohanka ji?priklad, nejaky recepty?
Jak jsem psala už nebo mamka s česnekem tu klasickou ne tu zalívací. Ta klasická je jako krupky..dá se jako kuba třeba s houbami nrbo místo rýže. Ta zalévaci je pristě umletá, konzistence bramborové kaše a to mám raději. Solím a dam do ní tuňáka, suš. rajčata.
Příspěvek upraven 05.03.18 v 09:50
@nikitice píše:
Bude mi 42
No tak to je mazec..fakt geny. Vypadáte super!
![]()
@Pozitivni-obrazy píše:
@Evulina kde takového super zemědělce seženu? U nás v praze začíná na 30,–jelikož jsme mlíčňáci celá rodinka, bylo by krásné sehnat levněji
Dělám si srandu, vím že v praze asi smůla..
Jukni po vesnicích za Prahou.
@nikitice píše:
@Pozitivni-obrazy Taky si myslím, že zevnitř je vše lepší. Já dostala k vánocům kyselinu hyaluronovou a MSM (99,97 síra) od Barnys. Dvě super věci. Užívám ještě panthenol. Msm je zázrak, šla bych dělat reklamu. Věk nezastavíš v těle. Kolena, záda, kotníky. Užíváme to už celá rodina, tchánovci to dostali k Vánocům od nás. Opravdu tchán 80 už skoro nechodil díky kolenu a po měsíci už šel do lesa. Je to vyhlášené od Alavis, dřív to bylo vyráběné jen pro koně. A cena cca 650,– na půl roku. Kolegyně v práci taky trpěla na kolena a moje ségra. Ta síra je zázrak a lepší, než colagen za stejnou cenu na měsíc.
Tak popravdě mě taky hádají míň roků, než mi je. Je mi 37 a hádají tak kolem 30. A je fakt, že síru jím taky asi dost, protože máme domácí vajíčka, slepičky si běhají venku na 2 hektarech, mají kvalitní žloutky a ty jak známo, síru obsahují. Takže něco na té síře asi bude. Ale když mě někdo nasejří, tak to má účinek na pleť opačný teda
![]()
@Evulina píše:
Tak popravdě mě taky hádají míň roků, než mi je. Je mi 37 a hádají tak kolem 30. A je fakt, že síru jím taky asi dost, protože máme domácí vajíčka, slepičky si běhají venku na 2 hektarech, mají kvalitní žloutky a ty jak známo, síru obsahují. Takže něco na té síře asi bude. Ale když mě někdo nasejří, tak to má účinek na pleť opačný teda![]()
Já chci taky domácí vajíčka. Kde je sehnat
Ty z obchodu jsou někdy před zkažením a i v těch prodejnách, kde je z domácího chovu to prostě není ono. Kdysi jsme je měli od tchýně z vesnice a už tam slepice nikdo nemá.
No, mně ale vlastně hádají víc
…mám pupek sedmý měsíc, doma skoro předškoláka, s manželem příští rok 10 let výročí..když se to lidi v konverzaci dozví, řikají, a kolik ti vlastně je? A když povím 26,tak jim často ujede:jé, teprve? Kor tady v Praze.. ![]()
Ale na druhou stranu i přes vše výše napsané a snubák na prstě mne většinou oslovují „slečno“ tak to nebude zas taková hrůza ![]()
Jinak já používám klasickou pohanku - kroupy taky, ale ne teda denně. Jako zavářku do polévek, do kaše - dá se i spojit s jinou obilovinou, dělávám z ní někdy nastavenou sekanou, kdy do směsi na sekačku přidám i pohanku..přesně jak píše nikitice - jsou to vlastně takový „kroupy“. A zdravý ![]()
Já mám i tuhle sladkou. Mně ty zalévací vyhovují i doma. Já tedy jím spíše jako hlavní chod místo příloh raději, než čočkovou kaši.
@lucenka Tak není nic jednoduššího než mít dvě tašky. Ale maso je většinou nějak už baleno, takže holé maso určitě do taky nedávám. Ale chodím k řezníkovi na maso a to nakoupím najednou, tak nesu v tašce třeba jen maso, takže to moc neřeším
.
@jarmarkty píše:
@lucenka Tak není nic jednoduššího než mít dvě tašky. Ale maso je většinou nějak už baleno, takže holé maso určitě do taky nedávám. Ale chodím k řezníkovi na maso a to nakoupím najednou, tak nesu v tašce třeba jen maso, takže to moc neřeším.
To bych těch tašek musela mít víc. Jsem zvyklá mít samostatnou tašku na maso (i to balené většinou někde prosakuje), na mléčné výrobky, ovoce a zeleninu, ostatní věci. Zese mi přijde přehnaný, když jsem teď dostala dvě kilove činky ve dvou pevných taškách.
@Káťa19 píše:
@nikitice vypadas fakt dobre
Holky prozradte jak se ta pohanka ji?priklad, nejaky recepty?
Pohanka je super. Ja tu kasi mam nejradsi rozmichanou s mlekem a davam si do toho uz jen orisky a trochu masla. Mnam. Nekdy si taky udelam nasladko, tak do toho misto orechu a masla nakrajim banan nebo pomeranc, hrusky, nekdy jen lzicku jahodove marmelady, bily jogurt.