Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michelangelo píše:, mohla bys mi prosím definovat, co si představuješ pod pojmem demokracie?
třeba systém v belgii, za tvé mezery ve vzdělání fakt nemůžu. Poskytnu ti placené kondice, jestli chceš. Vyjádřila ses, ža zadara ti to vadí ![]()
@ospalámyš píše:
Ale tak tomu nemusí být na věky. S rostoucí muslimskou populací může přijít omezení svobod, ne hned, možná časem. Kdo má Reflex, tak hezky to vysvětlil politolog Petr Robejšek, souhlasím s ním.
Osobně nemám problém s pár uprchlíky, ale s Islámem, je nedemokratický, teokratický, je to politická ideologie, ne osobní víra, je tmářský a pravděpodobně nereformovatelný. Považuji ho do jisté míry za nebezpečný, i když jednotlivého, velmi umírněného a vzdělaného muslima ne. Masu polovzdělaných nebo silně věřících muslimů ze zemí jako Pakistán, Afghánistán atd už považuji za riziko.
Nedávno jsem četla, jak obrovské procento muslimů považuje smrt pro odpadlíky od Islámu za přijatelnou a to dokonce i v zemi jako je liberální TuniskoTam to sice nenízhruba 80 %, ale pořád dost lidí. To samé kolik z nich chce šariu, nebo kamenování, to je mentální středověk.
Nebudu se tvářit jako superhumanista, co hledá paralely s Hitlerem za každým rohem, ale můj názor je, že není dobré přijímat miliony lidí z naprosto jiného kulturního světa. Navíc Evropa nemůže spasit polovinu blízkého východu a Afriky, kde nějaká válka, diktátoři a náboženské rvačky budou znovu a znovu.Příspěvek upraven 01.09.15 v 22:00
Hezky shrnuté, vidím to taky tak.
Ahoj, ráda bych přispěla k diskuzi svým názorem, ke kterému zakladatelka vybízí. ![]()
Já se stavím za práva imigrantů z humanistického hlediska. Jsme všichni lidé a s prominutím posílat lidi šupem zpátky (jak se vyjadřují někteří lidé na diskuzních fórech) do rizikových, válečných a nebezpečných zón je podle mě horší než středověk, protože to by s prominutím neudělal ani pravěkký primát. A že je tu málo místa v Evropě? Jsme tu snad namačkaní jako sardinky v oleji? Nemáme snad co jíst, pít a kde spát? Při představě, že jsem například těhotná nelegální imigrantka v takových podmínkách, bylo by mi asi šumák, jaké jsou zákony a ekonomika, hlavně bych chtěla mít kde v klidu složit hlavu, v klidu se vzbudit a najíst se.
Chápu, že se lidé bojí cizích kultur, je ale povinností vzdělaného člověka a především věřícího člověka poskytnout pomoc lidem v nouzi.
Pokud toho zneužívají imigranti z jiných zemí, které nejsou v ohrožení, je to věc druhá. Ačkoliv, nesnažte se soudit je dokud nevíte čím si asi v životě prošli.
Můj manžel je původem z Ghany. Poznali jsme se před 6 lety v Anglii ale bydlíme zde. Protože mám Afriku z malé části procestovanou, rozumím chovaní těchto lidí co se týká migrace. Můj manžel pracuje, platí daně (které skončí v rukou našich věznů kteří ve věznici mají dovolenou) a bohužel, nakonec je stejně označen za příživníka.
Přála bych si, aby se lidé koukli do podstaty lidského života.
Ne jenom my, samozřejmě i zmínění imigranti. Prostě všichni. Tak bychom mohli normálně fungovat bez toho, aby se lidé neustále nestrachovali, že jim náhodou někdo vezme jejich majetek a peníze. Tak inteligentní ale lidská bytost zatím není.
![]()
@pomenkova píše:
@Michelangelo jsi super a pises vzdy pravdu, beru tve nazory![]()
![]()
Oni uz radi lidi na normalni a nenormalni co chces po takovych jedincich a to jsme se jeste ja blba jednoho z nich na diskuzi zastala![]()
![]()
Chytrák tady psal z mého pohledu tak, že si uvědomuje fakta a něco o tom ví. Pak „někdo“ škubnul za provázek a už se „našel“.
Škoda, že ho ta Siréna dostala ![]()
@matkabagristy píše:
třeba systém v belgii, za tvé mezery ve vzdělání fakt nemůžu. Poskytnu ti placené kondice, jestli chceš. Vyjádřila ses, ža zadara ti to vadí
Nezajímal mě systém v Belgii, ale tvoje vlastní definice demokracie. Moje vzdělání bys dost možná nerozchodila.
@Michelangelo Predevsim na jedne diskuzi(teto) psal presne to co my, tak si rikam hmmm fakt mu to doslo, nekdo zataha za provazky a to ti je prevrat, ze ce clovek zasmeje
![]()
@Michelangelo píše:
Nezajímal mě systém v Belgii, ale tvoje vlastní definice demokracie. Moje vzdělání bys dost možná nerozchodila.
Prsne tak kdyby vedela clovece
![]()
@Ghanaian Princess Ja nemam pocit, ze vsichni lide pisi, ze by je poslali zpatky vscehny..Alespon ja to vnimam tak, ze tady jde o veliky rozpor.My vsichni alespon z nasi skupiny zminujeme, ze je veliky rozdil nechat lidi postizene valkou, deti, zeny.
To o co tady kazdemmu jde je zachovani evropy, nasich zvyku, nasi kultury.
Opravdu nejde jen o to nasytit par hladovych a nejde ani o penize
Jde o ekonomicke migranty co falsuji syrske pasy:Pro ne neni nikde misto, nemaji duvod, vetsina z nich porusuji timto dama azylova pravidla a dostava se sem pod falesnymi papiry jako ubozaci ze Syrie coz se ted zjistilo u hodne jich i u nas v Nemecku posilaji zpatky.
Mylsim ze vetsine lidi jde o neco uplne jineho, nez nasytit par lidi co maji hlad.
Je to daleko slozitejsi ![]()
Debata ako keby sme mali nieco zmenit
chapem, ze ide iba o vyjadrenie nazoru..ale vyriesme si najskor svoju nezamestnanost..ludi na hranici chudoby..dajme NASIM ludom co si zasluzia..nie je problem potom poskytnut humanitarnu pomoc pokial su nasi ludia v poriadku, maju pracu a NEMUSIA SA DETOM ZBIERAT NA OBED DO SKOL A ZBIERAT VICKA OD FLIAS..opakujem to tu stale dookola, viem..ale toto si asi nikto neuvedomuje..
![]()
@Michelangelo píše:
Já nemám vlastní definici, opírám se o objektivní fakta. Chápu, že studiem ultravicových článků se tvůj pohled na svět o dost posunul. Já demokracii chápu přesně tak, jako když si to slovo zadáš do vyhledavače, vyjede ti třeba slovník cizích slov, klikneš a je to ![]()
@Reaskiller Ale uvedomuje, urcite mas pravdu, aby se mohli nasyti ti cizi musi nejdriv fungovat system tech co pomoc maji nabizet. Nejde to srovnavat s britanii a Nemeckem, pokud by byli vsude stejne platy, pak je mozna na miste kritiziovat nejake kvoty, ale toto je drzost od jinych statu nekomu neco narizovat..Jak uz jsme psala, ani neprobehla referenda, je to drzost a zrada lidi
![]()
@pomenkova Ono..ja chapem aj postoj z humanitarneho hladiska..nie sme krysy aby sme nepomohli..Ale ako pises, nieomu nieco nakazovat..nie je fer proste..ale tak..sme prilis mrnousci aby sme si mohli dovolit vyskakovat..ale inak..suhlasim ![]()
@pomenkova píše:
@Michelangelo Predevsim na jedne diskuzi(teto) psal presne to co my, tak si rikam hmmm fakt mu to doslo, nekdo zataha za provazky a to ti je prevrat, ze ce clovek zasmeje![]()
![]()
Je to těžké, když ego reaguje na lichotky. Zaslepí tě a nevšimneš si, že s tebou někdo pěkně manipuluje.