Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná píše:
My dnes doma davame cely moj plat za sukromnu skolku… aby som mohla chodit do prace a necucala doma nezamestnana. Nasa pracovna doba konci v tu minutu, ked skolka zatvara. Pracujeme s manzelom v mestskej casti, kde na skolku nemame narok. Tudiz minimalne pol hodinka cesty z prace do skolky. V skolke mi na to povedali ‚tak nech vam zamestnavatel vyjde v ustrety, ked mate dieta‘. A v tomto prostredi chces nutit chlapov, aby sli na matersku?
tak pak samozřejmě žádný přístup zohledňující potřeby obou rodičů („genderideologii“) nepotřebuješ… Ale spoustě rodičů stávající „rodinná politika“ prostě nevyhovuje.
Reakci na další body, které jsou více k tématu, nevidím…
@Viking co pomoze rodine, ked bude otec prinuteny ist na matersku, vzdat sa platu a dva mesiace poberat RP? Co pomoze rodine, ked sa bude musiet matka na dva mesiace vratit do prace, pripadne prihlasit na urad prace? Co pomoze otcovi, ked sa bude musiet starat o batola, ked vacsinou maju chlapi s batolatami menej trzpelivosti ako zeny? Co pomoze matke, ked bude musiet od dietata na dva mesiace k pasu? Co ak ta matka plne koji a tieto dva mesiace sposobia ze strati mlieko? Co pomoze batolatu, ked bude na dva mesiace nasilne odlucena od materskej osoby?
KOMU cely tento experiment pomoze? Genderidologii, ktora bude moct slavnostne prehlasit, ze dokazala, ze zeny a muzi su rovnaki. Lenze nie su, su si len rovni, a to je sakra rozdiel.
@Bábi Zlopočasná samozřejmě, že je to výkřik, protože nebere v potaz vše, co zmiňuješ. Já jsem šla brzy do práce, manželovi péče o dítě prospěla.
@Bábi Zlopočasná Můžeš mi prosím ukázat, kde je něco o tom, že pro muže bude povinnost téhle možnosti využít?
V mém okolí je jinak dost mužů, kteří by to uvítali.
@blecha72 píše:
@Bábi Zlopočasná samozřejmě, že je to výkřik, protože nebere v potaz vše, co zmiňuješ. Já jsem šla brzy do práce, manželovi péče o dítě prospěla.
Ty si to nemala nariadene pod trestom zobrania dvoch mesiacov RP. Ja som tie peniaze tiez nevybrala vsetky, polovicku jednej aj druhej som nechala statnej kase, dokonca som sa sama bonzla ze nemam narok.
To ale nic nemeni na tom, ze podla noveho navrhu ti, co dobrovolne neposluchnu gender diktat, budu sankcionovani skratenim RP.
@Viking píše:
@Bábi Zlopočasná Můžeš mi prosím ukázat, kde je něco o tom, že pro muže bude povinnost téhle možnosti využít?
V mém okolí je jinak dost mužů, kteří by to uvítali.
„Nebylo by to povinné, pokud by toho ale manželé nevyužili, přišli by o peníze.
Kdyby toho druhý rodič nevyužil, o tu dobu by se rodičovská zkrátila,“ dodala kandidátka na post místopředsedkyně ČSSD.
@Bábi Zlopočasná píše:
„Nebylo by to povinné, pokud by toho ale manželé nevyužili, přišli by o peníze.
Kdyby toho druhý rodič nevyužil, o tu dobu by se rodičovská zkrátila,“ dodala kandidátka na post místopředsedkyně ČSSD.
Ano, v tom není žádná povinnost. Je to jen debilně napsané. Klidně se to dá formulovat jako „jeden rodič bude mít dovolenou X měsíců, pak půjde do práce; když se bude druhému rodiči chtít, může si k tomu ještě sám dva měsíce dovolené přidat“.
(Vůbec nepolemizuju s tím, že schopnost podávat tyhle nápady veřejnosti je tu na děsné úrovni; říkám, že ten nápad jako takový dává smysl a jinde s úspěchem funguje.)
@Viking píše:
(Vůbec nepolemizuju s tím, že schopnost podávat tyhle nápady veřejnosti je tu na děsné úrovni; říkám, že ten nápad jako takový dává smysl a jinde s úspěchem funguje.)
Však jo, i v tom Tebou zmiňovaném Švédsku, o tom bych s Tebou nijak nepolemizovala, jde jen o to, jakým způsobem a za jakých podmínek by se takové změny uzákoňovaly. U nás je systém jako takový přeci jen jinde než ve Švédsku, změnit by se muselo vícero věcí, jedna taková změna nic neřeší.
@Menora Jo, ale někde se začít musí, nelze změnit celý systém naráz, i v tom Švédsku se to zavádělo postupně.
Jenže o tom, jak by ta změna měla konkrétně vypadat, se tam bohužel nic nepíše; motá se dohromady rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek, vyznívá to celé jako agresivní sociální inženýrství, prostě šlápnutí vedle:/
@Viking
Pak se ale není čemu divit, že reakce na ten článek byla zamítavá, protože ten článek je mimo. A věř mi, že já jsem ta poslední, která by podobné změny neuvítala.
@Menora Jasně, jenže ona to nebyla zamítavá reakce na článek, ale na ten nápad (o kterém se tam skoro nic nedozvíme), a to celé s dost mimózními argumenty. To je důvod, proč jsem ho měla potřebu hájit/vyjasňovat.
(Ve skutečnosti jsem si chtěla počíst o IS, tohle mě tu trochu překvapilo
)
@Viking moja chyba, pouzila som gender ako priklad a skrze vysvetlovanie sa to ponekud zvrtlo ![]()
@Viking
Ty jsi žena?
Mně chodí upozornění v mužském rodě.
Já jsem osobně reagovala jenom na tento konkrétní článek a je pravda, že ve společnosti, kde spousta žen řeší, zda ji zaměstnavatel vůbec vezme zpátky, nemá školku, řeší, zda ji někde po rodičovské dovolené budou chtít, je asi dost brzy zabývat se tím, zda by měli jít otcové povinně na rodičovskou.
@Viking
Jinak jo, většina téhle diskuze byla o IS, ale nějak jsme se dostaly k Gender státu
.