Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
12.3.15 22:00
@ospalámyš píše:
Jen malý tip - zajímavý článek na téma Islám v Reflexu, rozhovor s pákistánkou, co žije v Německu, odešla od Islámu, konvertovala ke křesťanství a musí se skrývat před vlastní rodinou i ostatními muslimy, co ji chtějí zabít jakožto tolerantní a mírumilovní příslušníci taktéž tolerantního náboženství :).V skoro vyjádřila o Islámu to, co já už dlouho tak nějak cítím a i si myslím a je to prostě chytrá holka :lol: nenechala si vymýt mozek :think:

Nikdo nepopírá, že konvertitům z islámu mnohdy opravdu hrozí smrt, zvlášť v ultranáboženských společnostech, to je krutá realita, ale takové to „hurá jsem křesťan, na islámu je všechno špatně“ to neberu. Na tuto tématiku, jednalo se přímo o Pákistán, pokud si to dobře pamatuji, jsem kdysi četla knihu „Odvaha říkat mu Otče“. Odhlédnu-li od silného křesťanského podtextu a pohledu na křesťanskou víru, který je mi cizí, se mi tato kniha líbila a myslím, že to byl zajímavý vhled do příběhu jednoho konvertity aniž by měl čtenář dojem, že konvertita naplňuje rčení „poturčenec horší Turka.“

• Citovat
  • Upravit
9128
12.3.15 22:11

@Menora podstatné je pro mě co říká a i já jako téměř ateista mám podobný pohled na věc a nejen já. Takže ta konverze, nebo poturčenost v tom roli hrát nemusí, ona navíc neříká, že vše je špatně, ale některé zásadní věci ano.

To, že člověk změní názor na náboženství nemusí znamenat, že ho změnil, protože přeběhl na jinou barikádu, ale přeběhl jinam, protože si an to náboženství utvořil takový názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
12.3.15 22:17

@ospalámyš
Neříkám, že je to názor té paní, článek jsem nečetla. Jenom jsem vyjádřila obecnou myšlenku na věc. Pokud si člověk i při změně náboženství nebo celkově názoru, zachová i nadále spravedlivý a konstruktivně kritický pohled, je to v pořádku. Na to má každý právo. Pokud začne lidově řečeno „kydat špínu“, pak se někde nejspíš stala chyba. Myslím, že právě u nás v ČR máme jednu velmi internetově aktivní osobu, která se takto chová a přesně takové chování jsem měla na mysli.

• Citovat
  • Upravit
66798
12.3.15 22:20

@ospalámyš U silně věřících rodin bude mít konvertista problém vždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
12.3.15 22:30

@blecha72
Nemusím tu ani vyprávět příběh o české konvertitce z katolické rodiny, že ne? :roll:. Zabít ji sice samozřejmě nikdo nechtěl, ale solidní peklo si zažila. Lidé jsou prostě takoví, že jen stěží dokáží přijmout odlišnosti, že ten druhý se jednoduše rozhodl jinak.

• Citovat
  • Upravit
9128
13.3.15 08:55
@blecha72 píše:
@ospalámyš U silně věřících rodin bude mít konvertista problém vždy

To souhlasím. Ono ale nejde jen o rodinu, ale i o další, kteří s tou rodinou nemají moc společného. Takže hraje roli postoj celého náboženství, nebo většiny věřících k odpadlíkům a k lidem, kteří jen nepějí chválu na náboženství. A i chování k těm, kteří upozorňují na některé problémy aniž by shazovali celé náboženství jako celek.
A pokud vím, tak křesťanství nemá ve „stanovách“ trest smrti pro odpadlíky. Jsou liberální muslimové, kteř s tím nesouhlasí, ale kolik jich je? Ale to není ten hlavní problém, v tom článku je toho víc.

@Menora nemáš náhodou na mysli pana Lhoťana? ;) Já moc nesleduju co spisuje, ale i tak je možné, že má v lecčems pravdu, přestože z nadšeného muslima se stal antimuslim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.3.15 08:58

@ospalámyš a kde ve „stanovách“ má islám trest smrti pro odpadlíky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.3.15 10:35
@blecha72 píše:

Vychází se ze slov Muhamada a pak z Hadísů. Je to třeba ve sbírkách Mohamedových výroků u Buchariho, Muslima a dalších.
Liberální muslimové budou tvrdit, že to tak není, jiní, že to tak je. Trest smrti nebo tvrdé tresty pro odpadlíky navíc podporuje velká část muslimů, i kdyby jich byla polovina či menšina, je to varující. Už jen to, že se v nějakém náboženství vůbec vyskytne tvrdý trest za odpadlictví a nemusí jít hned o trest smrti.
takové náboženství si pak může mluvit o toleranci jak chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.3.15 10:49
@ospalámyš píše:
Vychází se ze slov Muhamada a pak z Hadísů. Je to třeba ve sbírkách Mohamedových výroků u Buchariho, Muslima a dalších.
Liberální muslimové budou tvrdit, že to tak není, jiní, že to tak je. Trest smrti nebo tvrdé tresty pro odpadlíky navíc podporuje velká část muslimů, i kdyby jich byla polovina či menšina, je to varující. Už jen to, že se v nějakém náboženství vůbec vyskytne tvrdý trest za odpadlictví a nemusí jít hned o trest smrti.
takové náboženství si pak může mluvit o toleranci jak chce…
:potlesk: :palec: tady jsi rekla taky to spravne slovo :Liberální.. ti jakoze hodni muslimove jsou ti liberalni cili ti co to vicemene flakaji…a ti praví se s nim ipak mazlit nebudou…
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
13.3.15 10:50
@blecha72 píše:

je to taky jedine nabozenstvi, ktere ma vubec v pravidlech smrt…smrt pro neverici atd..JEDINE!!

Příspěvek upraven 13.03.15 v 11:11

• Citovat
  • Upravit
Menora
13.3.15 11:03

@KackaDoup
Není pravda, i ti, kteří islám uprimne praktikují, jsou velmi často dobří lidé.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
13.3.15 11:11

@Menora pak ho ale nedodrzuji tak jak je psan. Já videla taky krasny film o strasne hodnych muslimech zijicich v jine zemi…naposto dokonalí obcane, strasne krasna a vzorna rodina…ale, to jim nezbranilo se jit vyhodit mezi neverici psy.

• Citovat
  • Upravit
66798
13.3.15 11:18
@KackaDoup píše:
je to taky jedine nabozenstvi, ktere ma vubec v pravidlech smrt…smrt pro neverici atd..JEDINE!!Příspěvek upraven 13.03.15 v 11:11

tak si dej bacha třeba na dovči v Antalyi. Na každém rohu na tebe čeká smrt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
13.3.15 11:24

@KackaDoup
Ty neustále pleteš dohromady islám s islamisty, každý věřící muslim je potencionální terorista a tak dále. Ano, na světe je více jak jedna miliarda muslimů, většina zije svoje normální bezne životy a poslední na cem mají zájem je jít se odpálit někam do kavárny.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
13.3.15 11:41
@blecha72 píše:
tak si dej bacha třeba na dovči v Antalyi. Na každém rohu na tebe čeká smrt
:roll:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie