Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4918
13.3.15 15:11
@Attila8 píše:
@blecha72 v Antalyi jsme byla na dovči a už tam nikdy nepojedem, vlastně do žádné země tam níž než je Řecko..prostě chování k nám ženám je tam na nulové úrovni, s mojim chlapem tam ještě ty prodavači na těch ulicích mluvili, ale bylo vidět že já jsem por ně ho*no a mě ani nepozdravili…nejsem na takové jednání zvyklá a nikdy mě tam už nikdo nedostane…zlaté chorvatsko nebo itálie, kousek od baráku a cítím se tam jak doma :) víte ale nad čím jsem včera přemýšlela? nejedná se to teda jen o muslimy, ale tak všeobecně, proč se do ČR stěhují lidé, jako muslimy? Řeci? atd…jako proč bych měla jít třeba z Řecka, kde je furt teplo, omoře, krásná příroda, jít do nějaké podělané malé ČR kde skoro nic není a nebo je a jmenuje se sociální dávky pro nefakčenka?

V Turecku jsem byla hodně krát, ale to co popisuješ ty, jsem nikdy nezažila. Prodavači vždy ochotní, usměvaví, úslužní…někdy snad až moc. Tam by se naši prodavači měli co učit jak se chovat byť jen k potencionálnímu zákazníkovi. Kolikrát jsme dostali i pití nebo něco malého k zakousnutí a koupit nemuseli nic. Zírala jsem, když jsem po roce přijela do 10 milionového Istanbulu a hlásil se ke mně prodavač z krámku, kde jsem prý byla loni -já si to popravdě moc nepamatovala, ale pak jsem přišla na to, že má pravdu. Obdivuji, jak si to při takové turistické návštěvnosti vůbec mohl pamatovat. Takže k cizincům a i ženám cizinkám, se dle mého chovají více než dobře, nemám jedinou špatnou zkušenost. Ale věřím, že někdo zažil něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.3.15 17:15
@blecha72 píše:
si přečti zpět 2 strany

Klidně jmenuj, se neboj, já ti hlavu neufiknu :mrgreen: Stanovy byl mimochodem vtip, proto ty uvozovky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.3.15 17:24
@blecha72 píše:
A čím se podle tebe řídili třeba křižáci? Původní význam uměli a umí zkreslovat i křesťané

Já nevím čím se řídili, na křesťanství jsou tu odborníci jiní. Jestli to byly pouze dobyvačné výpravy ve jménu chamtivosti a touhy ovládat druhé, získat území a ten kříž jim k tomu sloužil jak záminka. Nebo jestli k tomu měli nějaký konkrétní verš z bible…tak jestli jsi křesťanka, tak to asi víš :think:

Náboženství a věřící se dají dost snadno zneužít a zmanipulovat. Křesťaství si dobou temna prošlo, teď je drženo na uzdě, křesťané země jsou navíc sekulární. Dnes je to bohužel islám, co si prochází obdobím temna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
13.3.15 17:39

IS je jako rakovina, nenápadně se nám tady infiltruje, rozleze, roztáhne chapadýlka. Evropa je jako ten lajdácký pacient, který na sebe nechce dbát, a pak bude móóóc překvapená, že jednoho dne bude diagnóza jasná a venku a co pak s tím? Aby pak nebylo pozdě na léčbu.

Nečetla jsem celou diskuzi, jelikož teď bojuji s touhle nemocí, příměr mi přijde trefný. (já ale nejsem lajdácký pacient :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.3.15 18:03
@ospalámyš píše:
Já nevím čím se řídili, na křesťanství jsou tu odborníci jiní. Jestli to byly pouze dobyvačné výpravy ve jménu chamtivosti a touhy ovládat druhé, získat území a ten kříž jim k tomu sloužil jak záminka. Nebo jestli k tomu měli nějaký konkrétní verš z bible…tak jestli jsi křesťanka, tak to asi víš :think:Náboženství a věřící se dají dost snadno zneužít a zmanipulovat. Křesťaství si dobou temna prošlo, teď je drženo na uzdě, křesťané země jsou navíc sekulární. Dnes je to bohužel islám, co si prochází obdobím temna…

jo, dá se to srovnat s krizí křesťanství. Islám je mladší, došlo na něj teď. Ale v Koránu nic z toho, co islámský stát provádí, není. Stejně jako v Novém zákonu není nic o zabíjení nevěřících

Příspěvek upraven 13.03.15 v 18:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.3.15 18:04
@marcela74 píše:
IS je jako rakovina, nenápadně se nám tady infiltruje, rozleze, roztáhne chapadýlka. Evropa je jako ten lajdácký pacient, který na sebe nechce dbát, a pak bude móóóc překvapená, že jednoho dne bude diagnóza jasná a venku a co pak s tím? Aby pak nebylo pozdě na léčbu.Nečetla jsem celou diskuzi, jelikož teď bojuji s touhle nemocí, příměr mi přijde trefný. (já ale nejsem lajdácký pacient :lol: )

Problém vidím spíš v multikulturním kurzu demokratické Evropy. Už několikrát v minulosti se prokázalo, že demokracie je vůči hrubému násilí slabá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.3.15 18:10

@BAZÁREK ANGIE mám z Turecka i jiných islámských zemí podobné zkušenosti. Antalyi jsme se zdaleka vyhli, tak nevím, jak se tam chovají prodavači. Máme proježděné východní pobřeží (samo Istanbul, Trója, Efesos, Milétos, Halikarnasos), Ankaru (nuda), Anatolii, Pammukale, Goreme, Chattušaš, nejvíce islámské město Konya… Všude super přístup, jen v té Konyi jsme si museli více dávat pozor na oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.3.15 18:16
@blecha72 píše:
Problém vidím spíš v multikulturním kurzu demokratické Evropy. Už několikrát v minulosti se prokázalo, že demokracie je vůči hrubému násilí slabá.

Tak nějak. A proto musel přijít Winston Churchill a další…
Mimochodem, soud nad nacismem vynesl Norimberský tribunál. Tak by mě zajímalo, kdy a kde bude vynesen soud nad islámským extrémismem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
13.3.15 18:24
@Jura007 píše:
Mimochodem, soud nad nacismem vynesl Norimberský tribunál. Tak by mě zajímalo, kdy a kde bude vynesen soud nad islámským extrémismem…

Hm, zajímavé přirovnání. Třeba jednou na něco takového dojde, protože to je opravdu, co se zločinnosti a nebezpečnosti týká s nacismem naprosto srovnatelné. Jenže Norimberský proces přišel až po té, co nacisté se světem pořádně zatočili, dřív ne. :roll:

• Citovat
  • Upravit
66798
13.3.15 18:24
@Jura007 píše:

jo, ale stejně s tím odsouzením nacizmu to nebylo až tak horké, protože demokratický svět potřeboval protipól NDR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.3.15 18:27
@blecha72 píše:
jo, ale stejně s tím odsouzením nacizmu to nebylo až tak horké, protože demokratický svět potřeboval protipól NDR.

Nemyslel jsem odsouzení mocenské elity jednoho státu, ale odsouzení společenského systému jako takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.3.15 18:29

@Jura007 tak věřím tomu, že současný demokratický svět islamizmus odsuzuje už teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.3.15 18:31
@blecha72 píše:
jo, ale stejně s tím odsouzením nacizmu to nebylo až tak horké, protože demokratický svět potřeboval protipól NDR.

Možná že zas demokratický svět potřebuje nějaký protipól… :think: Nějakou hrozbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.3.15 18:34
@Black Cat píše:
Možná že zas demokratický svět potřebuje nějaký protipól… :think: Nějakou hrozbu.

absurdní (a je to znak slabosti) je, že si demokratický svět své protivníky sám vychovává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.3.15 18:39
@blecha72 píše:
absurdní (a je to znak slabosti) je, že si demokratický svět své protivníky sám vychovává

Z ekonomického pohledu je to přesně naopak. Pokud má nějaká společnost/stát definovaného protivníka, má i soubor hrozeb, proti kterým se musí „bránit“ - a to stimuluje ekonomiku. Zbrojní průmysl, podpůrné služby pro ozbrojené sbory, špičkový základní i aplikovaný výzkum…
Létali bychom do vesmíru, kdyby se nevyvíjely mezikontinentální rakety? Měli bychom všichni GPS v mobilu, kdyby čtvrt století předtím nelétaly špionážní družice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová