Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora píše:
Přizpůsobit by se měli zákonům dané země, kultuře jako takové se nikdo přizpůsobovat nemusí. To by pak neexistovali čínské, indické, arabské čtvrtě atp., kde si lidé i v jiné zemi nadále drží svoji kulturu.
Moje rec…
@Sluka píše:
S tím zásadně nesouhlasím. Jsou v naší zemi, musí ctít naše zákony, a vzájemně musíme respektovat odlišné kultury. Stejně jako mi žádný muslim nebude diktovat, v jakých plavkách se u nás budu koupat, tak já jim nebudu diktovat, jak se mají oblékat, či kde se modlit. Nebudu řešit ani hlučnější způsob života Rómů.
Ale jakmile kdokoli z lidí cokoli ukradne, někoho poškodí na zdraví či usmrtí, musí se okamžitě a rázně zakročit. Je-li to někdo bez trvalého pobytu zde, pak jsem pro okamžité a doživotní vyhoštění.
Jistě, v některých zemích a není jich málo, vedle sebe žijí odlišné kultury a naprosto v klidu. V ČR je společnost spíše homogenní, takže na to lidé moc zvyklí nejsou.
@75tomas.novotny píše:
Moje rec…
Já si naopak myslím, že je velice smutné, pokud se člověk odstěhuje žít do jiné země a zapomene na kulturu z které pochází.
@Menora píše:
Já si naopak myslím, že je velice smutné, pokud se člověk odstěhuje žít do jiné země a zapomene na kulturu z které pochází.
S tim souhlasim. Zaznivaji zde dost pokrytecke nazory na ktere jsi vlastne poukazala. Prizpusobovani jedne kultury druhe je kontraproduktivni. Na prvnim miste musi byt stejne zakony pro vsechny, ktere by se meli vzdy opirat o vseobecnou deklaraci lidskych prav, http://www.osn.cz/…ych-prav.pdf. Dale zde musi existovat tolerance kultury, ale vzdy v ramci zakona.
@KackaDoup píše: Asi před rokem byla ubytovaná v teplických lázních česká nevidomá žena se svým psem. Lázně jsou soukromé, takže na prvním místě jsou peníze. Tamní muslimové si nepřáli ve svém okolí psa, proto musela tato žena z lázní odjet. a to je presne to o cem mluvim..
Dotyčná paní měla a má zákonné možnosti, jak se proti tomu bránit. Ostatně, pokud vím, samotní provozovatelé hotelu si v určitém období lázeňské sezóny psi nepřáli, právě kvůli arabské klientele. Takže povolení asistenčního psa měla vymáhat přímo na vedení hotelu. Jinak to dle mě spíše vyhrotilo samotné vedení hotelu (lázní).
@Miryam píše:
Jedna věc je, jak se tam „naše“ ženy oblékají, ale hlavně jak se chovají a nejenom tam, ale i tady doma a všude, kam se vrtnou. Mnohé „dámy“ nám svými lehkými mravy „vylepšily“ image po celém světě, takže se potom nemůžeme divit, jak se k nám někteří muži chovají. Nedávno jsem se dívala na jeden dokument z Chorvatska a byla mi za ně hanba.
Tak na to mám trochu jiný názor. To jak se někteří muži chovají je jejich vizitka, ne vizitka nějaké skupiny žen.
V tomhle je vidět pokrytecké chování „zbožných“ muslimů, užívají si s ženskýma, protože oni asi můžou a pak je nazývají lehkýma děvama. To že se sami chovají jak prodejné d… třeba v Egyptě a nechávají se vydržovat bohatýma ženama ze západu a pak prohlašují cosi o zkaženosti západních žen a civilizace, no to je úsměvné.
@ospalámyš píše:
Tak na to mám trochu jiný názor. To jak se někteří muži chovají je jejich vizitka, ne vizitka nějaké skupiny žen.
V tomhle je vidět pokrytecké chování „zbožných“ muslimů, užívají si s ženskýma, protože oni asi můžou a pak je nazývají lehkýma děvama. To že se sami chovají jak prodejné d… třeba v Egyptě a nechávají se vydržovat bohatýma ženama ze západu a pak prohlašují cosi o zkaženosti západních žen a civilizace, no to je úsměvné.
Já třeba mám i tu zkušenost, že nad spoře oděnými Evropankami se většinou jen pousmáli a mezi sebou si z nich dělali legraci ( i ženy ), ale že by měli zájem si s nimi něco začít, tak to ne.
Ale myslím, že @Myriam příspěvek byl reakcí na to, že tu někdo tvrdil, že pokud přijede „k nim“, tak se musí přizpůsobit, ale to jak se mnohé ženy chovají ( zejména na dovolených v Tunisku a Egyptě) jasně ukazuje na to, že se nikdo moc nepřizpůsobuje, proč by to také na dovolené dělal, ale pak se není čemu divit, pokud jsou viděny, tak jak jsou viděny. Jiná kultura, oni to takto vnímají. A na druhou stranu, s turistkami si začínají pořád ty stejné typy „lamačů srdcí“.
Většinou je to samý animátor nebo zaměstnanec hotelu, či notorický vysedávač v baru. Na slušného chlapa obvykle nemají šanci ani narazit.
Příspěvek upraven 28.01.15 v 08:31
@Menora píše:
Já třeba mám i tu zkušenost, že nad spoře oděnými Evropankami se většinou jen pousmáli a mezi sebou si z nich dělali legraci ( i ženy ), ale že by měli zájem si s nimi něco začít, tak to ne.
zvlastni je, ze ty mas jen a jen same pozitivni zkusenosti a my ostatni si patrne vymyslime jen ty negativni…me staci Svedsko, kde mam pritele a vzrust poctu znasilneni..kym asi…nebo si o to taky samy Svedky rikaji?
@KackaDoup píše:
zvlastni je, ze ty mas jen a jen same pozitivni zkusenosti a my ostatni si patrne vymyslime jen ty negativni…me staci Svedsko, kde mam pritele a vzrust poctu znasilneni..kym asi…nebo si o to taky samy Svedky rikaji?
Mám i negativní zkušenosti. Ale na psaní negativních zkušeností jsou tady jiní.
A prosím Tě, nepřekrucuj moje slova. U Tebe mám zase pocit, že si nejsi ochotná byť ani připustit, že muslimové jsou lidé jako my, vzdělaní, hloupí, zločinci, charakterní lidé, prostě stejní jako my, že to nejsou žádné obludy z temnot. Ty ani nechceš slyšet pozitivní zkušenosti, stále mluvíš jenom o negativech, jako by je každý alespoň trochu vzdělaný člověk neviděl sám a neuvědomoval si je.
@Menora píše:
Ale myslím, že @Myriam příspěvek byl reakcí na to, že tu někdo tvrdil, že pokud přijede „k nim“, tak se musí přizpůsobit, ale to jak se mnohé ženy chovají ( zejména na dovolených v Tunisku a Egyptě) jasně ukazuje na to, že se nikdo moc nepřizpůsobuje, proč by to také na dovolené dělal, ale pak se není čemu divit, pokud jsou viděny, tak jak jsou viděny. Jiná kultura, oni to takto vnímají. A na druhou stranu, s turistkami si začínají pořád ty stejné typy „lamačů srdcí“.Většinou je to samý animátor nebo zaměstnanec hotelu, či notorický vysedávač v baru. Na slušného chlapa obvykle nemají šanci ani narazit.Příspěvek upraven 28.01.15 v 08:31
Jenomže já nemluvila o dovolené…ale o trvalém bývání na území jiného státu. Je snad logické, že když jsem někde na dovolené tzn 7-14dní asi těžko můžu poznat jejich kulturu a způsob chování. Ale pokud bych tam už žila několik let měla bych se umět alespon částečně přizpůsobit..To samé oni u nás..Na tom si trvám! At se modlí k Alláhu doma, v soukromí, to je každého věc…Ale jsem například radikálně proti stavění mešit v ČR
@dendule4 píše:
Jenomže já nemluvila o dovolené…ale o trvalém bývání na území jiného státu. Je snad logické, že když jsem někde na dovolené tzn 7-14dní asi těžko můžu poznat jejich kulturu a způsob chování. Ale pokud bych tam už žila několik let měla bych se umět alespon částečně přizpůsobit..To samé oni u nás..Na tom si trvám! At se modlí k Alláhu doma, v soukromí, to je každého věc…Ale jsem například radikálně proti stavění mešit v ČR
Jenže většina lidí se setkala s muslimem opravdu jen na té dovolené a už má názor, proto jsem psala, o tom, co je asi pro většinu Čechů typické, že tráví v muslimské zemi maximálně krátkou letní dovolenou. V každé zemi se člověk musí částečně přizpůsobit, to vlastně chceme i po cizincích žijících na našem území, ale ztratit svoje kořeny, kulturu, to ne. To už je problém každého jedince.
@Menora píše:
Tak kulturu ako kulturu… moji kolegovia co idu podla gregorianskeho kalendara si beru vianocne smeny a na tri krale dovolenkuju
Ono sa (takmer) vsetko da aj v ramci kultury inej zeme.
Chce to len malinky predpoklad - oni nebudu chciet, aby sme sa my spravali podla ich kultury (je naozaj pravda ze v UK moslimsky predavac nepreda nemoslimovi bravcove?) a my sa im nebudeme posmievat ze veria v to, v co veria ![]()
@Menora ale jsem, jiste ze jsou…jinak bych jeste dodala, ze ten pes, neni jen pes vlastne, ale jsou to oci te pani…takze to povazuji za zrudne…ja jsem taky z lokality kde jsou nejvyssi klientelou..a vidim bohuzel jak se tady chovaji…zastavi si uprostred cesty a jsou fotit…nezajima je, ze je to komunikace, ze mohou jet jina auta…vsak oni si pockaji..nebo na parkovisti, zastavi si uprostred omezi vsechny co vyjizdeji nebo vjizdeji, madam si vystoupi jak hvezda, vsak kdo je vic…ano pro nekoho kravinky…ale…
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak kulturu ako kulturu… moji kolegovia co idu podla gregorianskeho kalendara si beru vianocne smeny a na tri krale dovolenkujuOno sa (takmer) vsetko da aj v ramci kultury inej zeme.
Chce to len malinky predpoklad - oni nebudu chciet, aby sme sa my spravali podla ich kultury (je naozaj pravda ze v UK moslimsky predavac nepreda nemoslimovi bravcove?) a my sa im nebudeme posmievat ze veria v to, v co veria
BBC je zprofanovane, o iDnes nema cenu psat, obcas se podivam na www.indymedia.org, a the independent v UK