Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BrnackaM
Budu držet palce, ať to není Ovitrelle a čárka dál pěkně sílí
❤️️🍀. Já si teda úplně nedokážu představit, že bych měla testovat už za 3 dny, místo za 13, co mi zbývá 😇 a to jsem byla na uiu jen 3 dny po Tobě 😇. Mě to přijde straaašně brzy, ale co já vím. Každá máme ten cyklus holt jiný.
Ahoj holky, jdu pro radu, jsem dneska 11 den po IUI a od včera mám hrozně nafoukle břicho žádný hormony teď po IUI neberu. Nechtěla jsem testovat dřív, ale jak jsem se nafoukla tak to ve mě hloda. Co myslíte, mám vydržet do středy nebo zítra testnout?
@KP91 ahojky, záleží jak moc jsi trpělivá
teoreticky si myslím, že by už možná mohlo jít něco vidět, držím palečky ![]()
@Teruli03 trpělivá jsem byla až do včera, než jsem viděla to břicho 😂 ani nevím jestli to může být známka těhu. Od zítra zase do práce tak snad zaměstnám hlavu.
@KP91 měla jsem to stejně
vůbec mě ani nenapadalo dělat test brzy, jenže mě bolely prsa a pak i břicho, no tak mě to nahlodalo a musela jsem si test udělat ![]()
@Elkapelka Děkuji. Ano, snad bude sílit. To je teď nejdůležitější. @Teruli03 Tak to je super. A ty jdeš v úterý na krev? Taky uvažuju, že si skočím, pro klid v duši.
@Lucinta Nn, myslím si, že už to není ovitrelle. Když srovnám páteční a dnešní test, tak to zesílilo. To ovitrelle neumí. Já mám ofiko testovací den 4.4., což je jakoby první den zmeškané MS. Už jsme se o tom bavily, tohle není o cyklu samotném. Když přesně víš, kdy bylo IUI a ovulace, tak déle než za 14 dní prostě ten test pozitivní buď bude nebo ne. V průměru putuje vajčko do dělohy nějakých 6-9 dní + nidace, takže nejpozdějí 12 DPO už na testu něco musí být. Pokud není, tak se to tam prostě už neobjeví. Já bych zase nevydržela žít v nejistotě 3 týdny. Každá to máme jinak.
@Mallin Děkuji, jj, na 9DPO je to poměrně silný duch, tak snad je to dobré znamení a embryjko se udrží. @KP91 Pokud budeš zítra testovat, tak to už budeš 12. den od IUI a to by už mělo být rozhodně něco vidět. Já bych taky asi netestovala, ale v posledních několika dnech mě dost výrazně pobolívalo v pobříšku. Navíc jednu noc jsem nemohla vůbec spát, usla jsem asi až okolo půl paté ráno, druhou noc jsem se prozměnu vzbudila ve 4.45 a to jsem si říkala, že se asi už něco děje. Jsem totiž jinak hroznej spáč ![]()
@BrnackaM
Víš, já to spíš beru, alespoň pro sebe jako jistotu, než nejistotu, pokud se test udělá kdy má, tak jednak už nemusí člověk „lovit duchy“, nebo se strachovat a stresovat, jestli to je to, či ono a vzhledem k tomu, že víc jak 40% embryí se prostě bohužel neudrží a je to naprosto přirozený jev, tak se nemusím a nepotřebuji xkrát zklamat něčím, co je sice přirozené, ale já bych to bohužel asi nedala, vědět, že něco mohlo být, ale v nějaké fázi, to prostě nevyšlo…
Příroda už to tak zařídila, že to je všechno, nebo nic a já to raději budu vědět s jistotou…
Asi to jako zdravotník vidím holt jinak 😇. Ale přesně jak říkáš, každá jsme jiná. Já mám i vzhledem k věku kopu kamarádek, co už mají doma své poklady a můžu Ti upřímně říct, že většina z nich měly jasně pozitivní test bez lovení duchů až po vynechání menstruace, jedna měla ducha teprve v den vynechání a druhá měla nějaký náznak teprve týden po vynechání, no a exemplární příklad, ale ne ojedinělý, co jsem tak četla loni v recenzích, je i jedna známá, co měla pozitivní test až v 10tt, přesto, že krev jasně ukazovala těhu.
Já už jsem tak nějak po těch 2 letech došla do bodu, že se nechci stresovat a být pak třeba zklamaná
.
Samozřejmě, že Ty víš nejlépe, co je pro Tebe správně a už to máš odzkoušené… A já jen vyjádřila své obavy a názor… Hormony užívám první cyklus, tak bohužel opravdu vůbec nevím, co umí a neumí Ovitrelle, pro mě je směrodatné, že je v příbaláku, že muže dělat 12 dní falešně pozitivní test a doktorka mi říkala, že dokonce 2 týdny, podotýkám, že asi nebude blbá, když je vedoucí lékařkou a má za sebou víc jak 20 let praxe v reprodukční medicíně… Takže já budu jednoduše testovat kdy mám a to už tam buď bude, nebo nebude to „něco“ co by tam být mělo
😇.
Každopádně držím Ti palce, aby to tentokrát vyšlo
🍀 ![]()
A vůbec všem nám tady přeji brzy pořádné dvě dálnice a splnění našeho snu // 🍀 ❤️️👶🏻
@BrnackaM hele vidím že s tím spánkem jsem na tom úplně stejně jako ty
poslední tři noci jsou hrůza. Budím se dost brzo ráno, potom odpoledne usnu, takže to usínání večer je tak hrůza
to budou asi ty hormony
@Teruli03
@BrnackaM
S tím spánkem, a pak následnou únavou přes den, to mám úplně stejně. Nevím, jestli hormony, jarní únava, nebo, že se blížila změna času, možná už je tak tělo za ty roky nastaveno… Jinak naprosto živé sny, které tím, že se budím, tak můžu odvykladat partnerovi… Z fleku bych podle toho natočila x filmů
.
A přesně jak říkáte, probudím se klidně ve 4, v 5 a pak mi trvá, než usnu, v noci nemůžu usnout, dřív jak před půlnocí a přes den, po obědě, bych klidně prospala odpoledne, respektive, když jsem si o víkendu po obědě lehla, vždy jsem usla
. Předtím jsem šla spát pěkně mezi 22-23 a probouzela se bez budíku mezi 6-7, no teď hrůza 😬 ![]()
@Teruli03 @Lucinta Tak u mě bohužel další biochemko. Včera krásná čárka, dnes už jen mikro duch. A nemyslím si, že by to bylo ovitrelle, protože mězi pátkem a nedělí byl progres. Takže se musím s Dr. pobavit o tom, aby mě poslal na imunologii a taky genetiku. nicméně, pokud bych netestovala, tak bych nevěděla, že je někde problém. Takže i to je důležité zjištění. Přeji všem hodně štěstí, ať ty své // na testu najdete. Mě to bohužel čeká příští týden zase všechno znovu.
@Lucinta Ještě k tomu testování - mícháš 2 rozdílné věci dohromady. Pokud se jedná o přirozený cyklus bez hormonů, tak tam samozřejmě je možné mít ducha v den MS, nebo klidně i týden po. Protože se může posunout ovulace. Ale u cyklu řízeného hormony to absolutně nedává smysl. Protože luteální fáze není delší než 16 dní. Takže pokud se ví, kdy byla ovulace (což se u IUI ví, právě díky tomu, že se podává ovitrelle), tak prostě později než termín MS ten test pozitivní nebude.
Dnes 1. den vynechané ms, slabý duch, snad se můžu radovat..🙏🏼 Po 2. iui.