Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
hanka1120 píše:
dani pokud se rozhodneme pro ivf za ti 3 mesice tak budu mit take fostimon 10ampuli.to my rekl dneska doktor.taky se bojim bojim injekci.jsem zvedava na kolik ten fostimon dojde,ale doktor mi rikal ze to drahe neni tak jsem zvedava pocitam ty uz to budes vedet za chvili ze?
Mělo by to vyjít asi tak na 3000,– 8 ampulí + ten orgalutran nevím když koukám na net ,tak dohromady asi 6000,– ,ale řeknu vám příští týden kolik budu platit. Jinak injekce mi nevadí si píchat,ale to co je pak, bojim ![]()
Dani, ta punkce se dělá tuším pod krátkou narkózou, tak to prospíš a bude to. Jen pak čekat, jak se vyvíjí vajíčka a tak, viď… No, budou to nervíky.
Ano pod narkozou,dr.říkala asi 10 min. a pokud máš folíků míň ,tak můžeš jen utišujícími léky. Já se narkozy bojim,ale asi je to lepší ,prej se můžu domluvit s anestiologem na sále. Musím příští týden vyběhat předoperační vyšetření
. To máš pravdu nervíky budou a mám je už teď,ale co se dá dělat
. Chtěla bych i prodlouženou kutivaci,všechno stojí peníze chjo
. Doufám ,že to vyjde hned na poprvé ,už to trvá dlouhooooo ![]()
Dani, to věřím, to já bych byla taky na nervy, mě stačí už IUI a to nekonečný čekání a jestli se to nepovede, tak budu čekat zase a zase. Pořád jenom na něco čekáme. Neboj, narkózu zvládneš, se jenom prospíš a bude to, třeba nakonec ani nebude potřeba. A co je to prosím tě ta prodloužená kultivace? Už jsem ten pojem slyšela, ale nevím, co přesně si pod tím mám představit.
embrijka se nechají víc dnů se dělit , než se vrátí do mé dělohy. standart je dva dny ,ale 4 jsou prej lepší , uvidíme.
Někdy se přestanou dělit a když je máš v bříšku ,tak už to nepoznáš,tak mají šanci vybrat ty úplně nejlepší ![]()
Dani, díky moc za vysvětlení. Já právě nevím, jestli bych si třeba tohle připlatila, vůbec se v tom nevyznám. No, snad mi to tam pak dobře vysvětlí.
Taky podám lepší informace až to bude probíhat
. Já to neumím dobře vysvětlit ,ale na stránkách Gennetu je to všechno super popsaný,tak dělám chytrou víš
.
DANI CO JE TO TA PRODLOUZENA KULTIVACE? A KOLIK BUDES ZAVADET ENBRII JEDNO NEBO DVE?
Prodloužená kultivace je laboratorní technika, která podstatně zlepšuje výsledky při dosahování těhotenství technikou IVF a ET. Kultivace embryí se prodlužuje nad 48 hodin, nejlépe však až do stádia blastocysty (5-6-ti denní kultivace). Kultivace se provádí na 2-3 různých typech zahraničních medií. Dochází k lepšímu růstu a diferenciaci embryí. To umožní lepší posouzení vývoje jednotlivých embryí a výběr těch nejkvalitnějších k zavedení do dělohy. Tato metoda více připomína přirozený proces.
Haní tady je to hezky vysvětlený,jinak já budu zavádět jen jedno,stačí mi jedno mimi
.
Ahojky,je normální špinění po IUI,nebo po utrogestanu?? velmi slabé,ale je… ![]()
Normální to je.
V těchto situacích je normální snad všechno se mi zdá. Jak dlouho jsi po IUI?
If-ko včera ráno mi ji dělali,malinko jsem špinila,pak nic celou noc a ráno až jsem si dala utrogestan..velmi slabě… ![]()
Tak to tě mohli jenom škrábnout nebo něco, to nic není. Špinění hned po, je úplně normální.
Neboj nic!
No právě jak zaváděla druhej krát,to bolelo a hodně,tak vtedy mně asi škrábla,ale bolí i břicho dost,snad je to ok,.,,
![]()
ještě mám otázku dělali vám tesně před IUI ultrazvuk? Protože mně ne,v úterý naposled,pak v úterý večer pregnyl a ve čtvrtek ráno IUI..ale mám obavy,že ovulka přeběhla už ve středu,bolest břicha a takovej pocit… ![]()