IUI a IVF 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
297
19.12.23 07:47

@Ardilera To je mi moc líto. Už jsem věřila, že se vám to opravdu konečně povede. Tak snad bude do třetice všeho dobrého a alepsoň to třetí IVF dopadne úspěšně. Musí.
My jdeme dneska na konzultaci ohledně IVF a zítra mám druhé sezení u psycholožky. Manžel se odhodlal a ve čtvrtek ho čeká první sezení s psycholožkou. Tak snad letos zvládneme Vánoce o něco lépe a v lednu doufám v IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
19.12.23 08:52

@Ardilera Nám je 35 a 42, tak zat tak hrozně staří nejsme, ale nejmladší už taky ne a ten věk samozřejmě může hrát roli. Pokud bude dostatek embryí, tak bych je na tu genetiku asi poslala, pokud jich ale bude méně než 3, tak se na to ale asi vyprdneme. Geneticky jsme oba v pořádku, jedinouindikací je ten věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
19.12.23 10:26

@Ardilera to mě mrzí. To opravdu jednou budou děti k nezaplacení až to vyjde. :lol: Někdy mám ale fakt pocit, že je to nekončící boj. A to my máme za sebou teprve 2 roky. Nicméně o psychoterapeutce už taky uvažuji, myslím že to je dobrý krok.
A my se ke KET taky nedobereme dřív jak v květnu, dost možná i později, protože pochybuju, že bychom stihli stimulaci už v březnu. Navíc u nás embrya půjdou na genetiku na 99%, to mi říkala Filková už na první konzultaci, že s tím máme počítat. Leda by se u mě zjistil problém v imuno nebo hematologii a genetika nám vyšla dobře, ale spíš počítám s variantou, že bude problém opravdu v genetice. Tak v tom čekání alespoň nejsme každá sama… Já si dneska volala své dr ohledně té ureaplasmy a opravdu mi je dělala v srpnu po potratu a že to teda není nutné dělat znova. Tak snad má pravdu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
19.12.23 14:30

Tak jedeme z konzutace a v lednu začínáme s IVF. Co mě překvapilo, tak že to bude i s transferem po odběru. Tak snad to vyjde a konečně se dočkáme :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
20.12.23 13:21

Ahoj snad nevadí že se k vám přidám :) jsem sice ve skupince IVF prosinec :mrgreen: Mám za sebou odběr vajíček, teď nějaké zahojení vaječníků a cca konec ledna bude transfer :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
20.12.23 15:29

@Babyno vítej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
21.12.23 20:04

Tak dnes hnědé špinění po utření, tak uvidíme, zda to něco znamená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
21.12.23 20:05

@spygy Tak pak dej vědět. Snad je to dobré znamení :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
27.12.23 23:21

Tak dneska 26 dní po IUI a ms pořád nikde (10 dní po vysazení utrogestanu) :lol: no testy bohužel taky negativní, tak jsem zvědavá co z toho bude :roll: Na zítra jsem se objednala na utz, tak uvidíme. 1. cyklus s clostilem se mi udělala cysta a ms přišla 8.den po vysazení, druhý cyklus krásně 5. den no a teď čekám a furt nic, ale teplota je už asi 4 dny dole :think:
Jinak máme za sebou konzultaci s psychoterapeutkou/fertility koučkou a máme za úkol na leden objednat konzultace v dalších 2 centrech a tak nějak nás uklidnila, že nemáme spěchat a máme si udělat po tom clostíku zase pár měsíců pauzu ať se tělo zregeneruje a že pro nás v tuto chvíli před 3.IVF bude asi psychicky ta změna centra lepší, nový přístup, nová energie. Tak jsem zvědavá jaké budou objednávací lhůty :lol:

@Gracetheworld Tak jsem tu ureaplasmu probírala s fertility koučkou a ten Klacid a Macmiror co mi napsali na gynekologii jsou prý relativně k ničemu. :roll: A nejčastěji se nasazuje Azitromycin např. Sumamed, nebo Doxycyklin např. Doxybene, Doxyhexal… posílala mi i přímo studii z gennetu, a že se dá udělat stěr na rezistenci na antibiotika a podle toho vybrat ty co zaberou. Takže jsme je ještě nenasadili a budu to konzultovat v centru jestli to ještě nezměníme :zed: takže mě pravděpodobně čeká i změna gynekologa, protože to už je několikátý přešlap :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
27.12.23 23:36

@Ardilera změna centra vám minimálně psychicky určitě pomůže. Moc držím palce aby to konečně bylo to správné a dočkali jste se zdravého miminka.
My brali ten Doxyhexal, tak uvidíme. Doufám že to zabralo a za 5 týdnů budou kontrolní testy už ok aby se mohlo začít něco dít. Dobrali jsme to akorát 23.12. Tak teď čekáme. Říkali že kontrolní odběry nejméně 5 týdnů po dobrání, ale lepší by bylo 6 týdnů.
Pokud svému gynekologovi nevěříš, tak je rozhodně čas pro změnu. Držím pěsti abys našla nějakého slušného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
28.12.23 09:55

@Ardilera Jej, tak snad změna CARu pomůže. Nevím, jak se ti to zdálo, ale mně i manželovi přišlo, že trochu naznačovala, že Repromeda není nic moc centrum. Ale zase nás překvapilo, že nás nehnala do Unica, když tam pracuje. Snad bude třeba v jiném centru lepší přístup a povede se to.
Já měnila gynekoložku v srpnu, ale přemýšlím, že to možná zkusím ještě jinde. U této mě štve to „peskování“ za zvolení cesty v CAR.
U nás klasika dlaší komplikace. Příští týden si mám jít pro léky na IVF a nejspíš jsem dostala bakteriální infekci pochvy. Takže teď otázka, jestli první antibiotika a potom stimilace, nebo jestli se dá současně stimulovat a zavádět antibiotika :nevim:. Nemá některá zkušenost s antibiotiky a stimulací?
Samozřejmě všichni gyndaři mají dovolenou, nebo zrovna volno. A na pohotovost se mi kvůli tomu moc nechce no. Tak to budu muset asi ještě vydržet. Zdá se mi, že mi tu snahu vlastní tělo sabotuje :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
28.12.23 11:32

@Kaj.maňačka CAR má určitě i číslo pro akutní případy, ty chodíš do reprofitu ne? Konzultovala bych to určitě s nimi. Včera jsem se jim nedovolala, ale na email normálně odpověděli, jdeme tam 18.1. K Otevřelovi. Jojo repromedu spíš negovala, že se jí nelíbí ty vysoké dávky a testování všech embryí. Doporučovala Helios (ale s tím teda dle recenzí úplně nesouhlasím), a pak na můj dotaz až něco řekla k reprofitu a unice, zkusíme oba, každý je v tom přístupu trochu jiný, reprofit je hodně podobně jak repromeda a unica víc holistická, tak nevím jestli to psychicky nebude lepší ten jiný přístup.

Jinak u nás teda taky zádrhel, ms odmítá přijít protože mám 5cm cystu :zed: tak prý ještě zkusí nasadit Norethisteron na 10 dní, jestli s vysazením praskne (prý má prudší pokles po vysazení než utrogestan, tak by ms mohl spustit), no a jestli nic tak za cca 15-20 dní punkce cysty v narkóze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
28.12.23 11:50

@Kaj.maňačka Najít dobrého gynekologa, který bere nové pacienty bude asi oříšek no :lol: Já přemýšlím právě, že bych zvolila gynekologii přímo v Unice, tím, že ten doktor dělá i v tom jejich CAR, tak by mohl být tímto směrem osvícenější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
28.12.23 13:21

@Ardilera Tak to já zase o Heliosu přemýšlela, že kdybychom chtěli vyzkoušet jiný CAR, tak bych to tam zkusila.
No, já psala přímo naší doktorce, která má samozřejmě dovolenou a berou jen pacienty, kteří jsou už objednaní. Nakonec jsem se dovolala na gynekologii na Orlí, kam se mám v případě nouze a nepřítomnosti gyndařky obrátit. Tak mě zítra vezmou. Pokud mi předepíší antibiotika, tak zkusím ten kontakt pro urgentní případy v RF. Jinak bych to ale měla stihnout, kdybych začala užívat zítra, pač menstruace má přijít až 7. a stimulace od 8. Navíc se mi minulý cyklus ms opozdila o 9 dní, tak vůbec nevím, jak to bude teď.
S tím gynekologem je to na nic. Moje paní doktorka má všechny rezenze kladné, ale já teda moc spokojená nejsem, protože místo mých problémů řeší, proč navštěvujeme CAR. Takže asi ani recenze nejsou vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
28.12.23 13:23

@Ardilera Jejda, tak snad ta cysta sama praskne, ať nemusíš na punkci. Teď se nějak všechno kazí. A to už to vypadalo tak nadějně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí